שתף קטע נבחר

 

המדינה לבג"ץ: נחוקק חוק שישווה את זכויות האימוץ של זוגות חד-מיניים

נציג המדינה התחייב בפני שופטי העליון כי המדינה תפרסם תזכיר לחוק האימוץ עד אמצע 2018, ובמסגרתו יינתן יחס שווה לבני אותו מין. הדברים נאמרו בדיון בעתירה שהוגשה נגד אפליה באימוץ. עקב ההתחייבות המליצו השופטים למחוק את העתירה ופסקו כי יוחזרו לעותרים הוצאות משפט

 

 

תגובת העותרים בבג"ץ    (צילום: עפר מאיר)

תגובת העותרים בבג"ץ    (צילום: עפר מאיר)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

המדינה תפרסם תזכיר לחוק האימוץ עד אמצע 2018, ובמסגרתו יינתן יחס שווה לבני אותו המין. כך התחייב הבוקר נציג המדינה עו"ד יונתן ברמן בדיון שהתקיים בבג"ץ בעקבות עתירה נגד אפליה בהליכי אימוץ. "בית המשפט הכיר במהפכה שעוררה העתירה בדבר שינוי יסודי של מדיניות האימוץ בישראל, ובכך שמעתה משפחות חד-מיניות ראויות לאמץ כמו כל משפחה אחרת", אמרה עורכת הדין ריקי שפירא רוזנברג, שמייצגת את המרכז הרפורמי לדת ומדינה.

 

את העתירה הגישו משפחות להט"ביות שמשתייכות למרכז הרפורמי לדת ומדינה ועמותת "אבות גאים". נציג המדינה בדיון הדגיש כי שרת המשפטים איילת שקד ושר הרווחה חיים כץ מחויבים לקדם את הליך החקיקה. "נמשיך לעקוב מקרוב אחר תהליכי החקיקה בעקבות העתירה כדי לוודא שהעוול אכן מתוקן - ובמהרה", הוסיפה עו"ד שפירא רוזנברג.

שופטי בג"ץ שדנו בעתירה (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
שופטי בג"ץ שדנו בעתירה(צילום: אוהד צויגנברג)

נציגי העותרים (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
נציגי העותרים(צילום: אוהד צויגנברג)

מחאתם של המתנגדים לעמדת המדינה נגד אימוץ בידי חד-מיניים (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
מחאתם של המתנגדים לעמדת המדינה נגד אימוץ בידי חד-מיניים(צילום: מוטי קמחי)
 

בעקבות התחייבות המדינה המליצו שופטי בג"ץ לעותרים למחוק את העתירה. "לאור השינוי בעמדת המדינה", כתבו הנשיאה הנכנסת אסתר חיות, "שהסכימה לאפשר לזוגות חד-מיניים לאמץ, אנו סבורים שהעתירה מיצתה את עצמה". בנוסף לזה פסקו השופטים 5,000 שקלים הוצאות משפט לטובת העותרים.

 

שר העבודה והרווחה חיים כץ הגיב על ההחלטה: "המדיניות שלנו היא לספק להורים את מרב הכלים לשיקום התא המשפחתי ולאפשר לכל ילד לגדול בסביבתו הטבעית. במקרים שבהם ניסיונות השיקום כשלו השיקול העיקרי הוא טובת הילד, ואין מקום לקבוע את סוג המשפחה כתנאי סף". 

 

בחודש יולי הודיעה המדינה לבג"ץ כי לא תתיר לזוגות חד-מיניים לאמץ, בטענה שהדבר עלול לפגוע בילדים עצמם. עמדת המדינה עוררה סערה גדולה, ומיד לאחריה הודיע שר הרווחה חיים כץ כי יבקש מבג"ץ "ארכה לטובת בחינה מחודשת של סוגיית האימוץ על ידי זוגות חד-מיניים, כך שגורמי המקצוע יבחנו את הנושא מחדש ויביאו בחשבון את כלל השיקולים שעומדים על הפרק". בעקבות זאת נדחה הדיון עד כה. כעת הגישה המדינה עמדה מעודכנת.

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

מחאת הלהט"בים (צילום: עומר שלו) (צילום: עומר שלו)
מחאת הלהט"בים(צילום: עומר שלו)
 

הנושא עורר מחלוקת ציבורית נרחבת ומחאה של אנשי ציבור ופעילים חברתיים שעוסקים בנושא. בהמשך מסרה הסתדרות הפסיכולוגים את עמדתה באשר לטענות המדינה על פגיעה אפשרית בילדים שגדלים במסגרת משפחתית להט"בית: "הסתדרות הפסיכולוגים בישראל מוצאת לנכון לציין כי עמדת המדינה ומשרד הרווחה עומדת בסתירה לממצאים מעולם מחקרי משמעותי ועשיר, כמו גם לניסיון המקצועי המצטבר ורב השנים של טיפול פסיכולוגי בילדים והורים, ממגוון רחב של סוגי משפחות. 

 

"גידול ילדים במשפחות להט"ביות לא משפיע באופן שלילי על בריאות נפשית בקרב ילדים ואינו פוגע בהתפתחותם הפסיכולוגית והרגשית. עמדתנו זו אף מקובלת על ארגונים פסיכולוגים נוספים בעולם. כידוע, הורות נמדדת ביכולת להעניק אהבה בלתי תלויה, יציבות רגשית, גבולות וביטחון לילד ולילדה. על כן, הכרחי להמשיך ולבדוק לטובת הילד את 'המסוגלות ההורית' של המבקשים לאמצו, בדגש על התאמתם האישית והאישיותית, וללא התייחסות 'כובלת' של שיקולי מגדר, נטייה מינית וכדומה", מסרו בהסתדרות הפסיכולוגים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אוהד צויגנברג
עורכי הדין שייצגו את העותרים
צילום: אוהד צויגנברג
מומלצים