שתף קטע נבחר

 

בהיריון ורוצה לטוס לחו"ל? תתכונני לשלם הרבה יותר

השינוי בביטוחי הבריאות שנכנס לתוקף לפני כחודש ייקר באופן משמעותי את הביטוח לנשים בהיריון. מבדיקת ynet עולה כי בחלק מהמקרים מדובר בזינוק של יותר מ-200% במחיר. אז כמה באמת זה עולה ומה עוד חשוב לדעת לפני שרוכשים את ההרחבה להיריון? התשובות לפניכן

לפני חודש עברו ביטוחי הנסיעות לחו"ל שינוי משמעותי, וכפי שנצפה מראש, מתברר שיש לו השלכות משמעותיות גם על הכיס שלנו, ובעיקר על כיסן של נשים בהריון המבקשות לטוס ולרכוש ביטוח.

 

 

פוליסת ביטוח הנסיעות כוללת מגוון רחב של כיסויים, בין היתר למקרה של טיפול שנדרש בעקבות מחלה, צורך באשפוז, הטסה רפואית, ביטול נסיעה, פיצוי במקרה של כבודה שנגנבה ועוד.

 

בעקבות השינוי, חברות הביטוח נדרשות למכור כיום חבילות בסיס הכוללות ביטוח הוצאות רפואיות ואיתור וחילוץ. כל כיסוי מעבר לכך נחשב כתוספת, עליה דורשות חברות הביטוח תשלום נוסף.

 

בין ההרחבות ניתן להוסיף כיסוי לכבודה שאבדה או נגנבה, קיצור וביטול נסיעה, היריון, ספורט אתגרי ועוד. בנוסף, חלק מהחברות מתמחרות כיום באופן שונה יעדים שונים (כגון אירופה וארה"ב) בעוד בעבר כמעט בכל חברות הביטוח המחיר לכל היעדים היה זהה.

 

הנפגעות העיקריות: נשים בהריון

אצל חלק מהמבוטחים – בעיקר הצעירים והבריאים שאינם נדרשים לתוספת כיסויים מיוחדת, השינוי הזה במבנה פוליסת הביטוח אינו דרמטי מבחינת תוספת המחיר, אולם אצל חלק אחר מדובר בייקור משמעותי של הפרמיות.

 

בכמה יקר? נראה כי בין מי שנפגעו הכי הרבה מהשינוי שהחילה רשות שוק ההון ביטוח וחיסכון, הן נשים בהיריון. בדיקת ynet מעלה כי המחיר בחברות הביטוח זינק בעשרות ואף מאות אחוזים בעקבות השינוי. בקופות החולים למשל, (המבוטחות באמצעות כלל) המחיר הכפיל ואף שילש את עצמו.

 

כמה זה יעלה לכן?

כך למשל עלות ביטוח לשבוע בקופת חולים כללית עלתה לפני שנה 108 שקלים ואילו כעת המחיר הוא 260 שקל. הזינוק החד ביותר נרשם בקופת חולים לאומית, מ-85 שקל ל-260 שקל.

 

למחירים הללו יש משמעות כבדה על ההוצאה הכספית הכרוכה בנסיעה. כך למשל, אישה בהיריון בת 35 הטסה לארה"ב לשבועיים ומעוניינת בביטוח, תצטרך בחלק מהחברות לשלם סכום הנושק ל-600 שקל. לא פחות.

 

נציין כי אמנם בחלק מהחברות הורחב הכיסוי הביטוחי בהשוואה למה שהוצע עד לפני כחודש, אך עדיין קשה להסביר את הזינוק החד במחיר.

 

מהנתונים שאספנו עולה עוד כי קיים פער גדול בין המחירים בהצעות הביטוח השונות ולכן מומלץ להשוות את הכיסויים והמחיר.

 

אם בעבר מדובר היה בתוספת של כ-2-2.5 דולר ליום, בנוסף למחיר הפוליסה הרגילה, כך שהמחיר הסופי נע סביב ה- 4.5 דולר ליום, הרי שכיום התוספת נעה סביב 4-7 דולר ליום והמחיר הכולל יכול להגיע בחלק מהמקרים גם ל-11 דולר ליום.

 

מה מעניקה הרחבת ביטוח היריון?

ככלל, הכיסויים כוללים הוצאות אשפוז בחו"ל והוצאות שלא בעת אשפוז בחו"ל הקשורות להריון, הפלה, לידה מוקדמת, כולל טיפול או אשפוז בוולד, בעובר או בפג.

 

נציין כי חלק מהשינויים בכיסוי הביטוחי שנכנסו לתוקף בספטמבר השנה, קובעים כי בניגוד לעבר, הסכום המוגדר לכיסוי היריון, כולל את כל ההוצאות בגין הטיפולים שהוגדרו בפוליסה, ללא הגבלה כספית (עד גובה הסכום הכולל) - בעבר חברות הביטוח הגדירו הגבלות שונות בסכום, לסוגים שונים של טיפולים.

 

עוד כדאי לדעת כי הוצאות בגין היריון עליו נודע למבוטחת לראשונה רק בחו"ל, מכוסות בפוליסה הבסיסית (ללא צורך בהרחבה להיריון) והכיסוי עומד על כמה עשרות אלפי דולרים.

 

האם עלי לדווח שאני בהריון בעת רכישת הביטוח?

על פי ההוראות החדשות, חברת ביטוח שלא שאלה במפורש את המבוטחת אם היא בהיריון והסבירה לה שמדובר במצב הדורש הרחבה של הכיסוי הרגיל, והמבוטחת נסעה בלי לרכוש את ההרחבה – תצטרך חברת הביטוח לכסות הוצאות שייגרמו בחול הקשורות בהיריון - אם יהיו.

 

בעבר כל עוד המבוטחת לא ביקשה לרכוש כיסוי, חברת הביטוח לא היתה מחויבת לפצות בקרות אירוע הקשור בכך בחו"ל. במילים אחרות, אם חברת הביטוח לא שאלה - זו בעיה שלה. מצד שני, ברור שאם הלקוחה כן נשאלה על כך - עליה לענות על מה שנשאלה.

 

האם כל אישה בהריון יכולה לרכוש הרחבה כזו?

ברוב חברות הביטוח קיימת הגבלה עד שבוע 32. בנוסף, בחלק מהפוליסות יש הגבלה לגיל מקסימאלי – לרוב בין 40-42. כמו כן, כמעט כל החברות אינן מבטחות היריון המוגדר כ"הריון בסיכון". יש חברות שמוכנות לבטח במקרה של גיל מבוגר יותר מההגבלה או במקרה של היריון בסיכון, בכפוף לחיתום רפואי ו/או אישור רופא. במקרה כזה הפרמיה תהיה יקרה יותר באופן משמעותי.

 

כמה עולים בכלל טיפולים הקשורים בהיריון בחו"ל?

הנה כמה דוגמאות למחירים במרכזים רפואיים באירופה: לידה רגילה ללא סיבוכים כולל יומיים אשפוז מוערכת בכ-10,000 אירו. עלות ניתוח קיסרי מוערכת ב- 15-20 אלף אירו. עלות טיפול בפג: כ-3,000 אירו ליום ואשפוז למבוטחת עקב סיבוך בהיריון כ-1,500 אירו ליום. בארה"ב המחירים עשויים להיות יקרים יותר בכ-30%-50%.


פורסם לראשונה 04/10/2017 07:47

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים