שתף קטע נבחר

 

בעיות פוריות: איך מגדירים - ומהו הטיפול?

כ-15 אחוזים מהאוכלוסייה סובלת מאי פריון. איך מגדירים ומאבחנים את התופעה - ואיזה טיפולים קיימים כדי לפתור את הבעיה?

בשיתוף אסותא

 

בעיות פריון הן בעיות שכיחות באוכלוסיה ולמעשה כ-15 אחוז מהזוגות סובלים מאי פריון. אי פריון מוגדר למעשה כניסיון להרות במשך למעלה משנה ללא הצלחה על אף קיום יחסי מין סדירים, מתוזמנים, ללא אמצעי מניעה.

 

בתוכנית נדבר על מהן הסיבות לאי פריון, כיצד ניתן לאתר את הסיבות ומהו הטיפול באי פריון. אנחנו מארחים את ד"ר שי אליצור, מנהל היחידה להפריה חוץ גופית באסותא, רמת החי"ל.

 

  

רוצים לקבל מידע בנושאים בריאותיים שונים? אתם מוזמנים ממש עכשיו להיכנס אל עמוד הבית

 

ד"ר אליצור מסביר: "הסיבות לאי פריון הן בראש ובראשונה גיל האישה. יש חשיבות גם למצבו הבריאותי של הגבר ואצל האישה מעבר לגיל יש את נושא הביוץ, נושא התפקוד השחלתי והנושא האנטומי, המעבר דרך החצוצרות ומבנה הרחם.

 

"אנחנו יודעים שגיל האישה הוא למעשה הפקטור החשוב ביותר, צריך לזכור שמעל גיל 35 מתחילה ירידה מסוימת בפוריות, כי אנחנו נולדות עם מספר מקסימלי של ביציות בלידתנו והמספר הולך ופוחת".

 

אז מה ניתן לעשות?

"בדיקות הורמונליות שזה בעצם בדיקות דם, פרופיל הורמונלי, בדיקות להעריך את המעבר בחצוצרות שזה צילום רחם, מבנה הרחם אפשר להעריך על ידי אולטראסאונד תלת מימד או היסטרוסקופיה. כמובן בדיקת זרע לבן הזוג ומעקב אחרי הביוץ לוודא שאכן יש ביוץ.

 

"במידה ובאמת חושבים שיש חסימה אפשר לבצע צילום רחם ולראות אם החצוצרות למעשה חסומות או לא".

 

המידע והתכנים הנמסרים ונאמרים בתכנית זו, ניתנים כמידע כללי בלבד, והם אינם מהווים ייעוץ רפואי או תחליף לייעוץ רפואי אישי או לבדיקה וטיפול רפואיים הולמים. על חולים להתייעץ באופן אישי עם רופא מומחה, המכיר את ההיסטוריה הרפואית שלהם, על מנת למצוא עבורם ולהמליץ בפניהם על דרך טיפולית המתאימה למחלתם

 

 

בשיתוף אסותא

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
לטפל באי פריון
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים