ביהמ"ש דן בבר מצווה: "האם תגיע רק לעלייה לתורה"
על רקע סכסוך בין ההורים קבעה השופטת גורביץ-שינפלד שהאם ומשפחתה ישתתפו באירוע בבית הכנסת, אבל לא יורשו להגיע לסעודה החגיגית
בית המשפט לענייני משפחה בחיפה הכריע לאחרונה בסכסוך בין בני זוג סביב חגיגת בר המצווה של בנם המשותף: על רקע העימות הקשה בין הצדדים קבעה השופטת הילה גורביץ-שינפלד שהאם – שלא נמצאת בקשר רציף עם בנה – תגיע רק לעלייה לתורה בבית הכנסת, ולא לסעודה החגיגית
שתתקיים לאחר מכן באולם אירועים.
לדברי האב, לאחר האירוע שלחה לו האם מסרון שבו הטיחה בו האשמות "מפחידות וחולניות" שבהן ייחסה לו מעשי סדום ואונס. הוא הסביר שהרקע להסלמה ביחסי הצדדים הוא העובדה שבני משפחתה לא הוזמנו לבר המצווה ואיימו לסכל את האירוע.
לבני הזוג שלושה ילדים משותפים: הבן הבכור ושתי בנות. לפני כארבעה חודשים קבע בית המשפט שאירוע בר מצווה יתקיים ללא נוכחות האם ומשפחתה. ההחלטה ניתנה לאחר "הודעה דחופה" שהגיש האב, ובה תיאר מקרה חמור שאירע יום קודם לכן. לדבריו, האם הזמינה משטרה והגישה נגדו תלונה שלאחר מכן הודתה כי היא תלונת שווא. באותו יום, הוסיף, היא צעקה "כמו מטורפת" והטיחה בבנות איומים שונים.
תביעה
"שיקרתי שבגדתי בבעלי כדי לזרז את הגט"
עו"ד גיא דנה
בני זוג התגרשו לפני 6 שנים אחרי שהאישה סיפרה שהייתה בקשר עם גבר אחר. אחרי זמן מה הם החליטו לחזור, ונאלצו לקבל אישור מבית הדין הרבני
בעקבות זאת הגישה האם בקשה להבהרה או ביטול ההחלטה של בית המשפט, ובה כתבה כי חגיגת בר המצווה מחולקת לכמה אירועים, בהם עלייה לתורה בבית הכנסת ו"סעודת מצווה" שתתקיים כמה שבועות לאחר מכן באולם אירועים. היא התחייבה לכבד את האירוע, וטענה שטובת בנה היא לראות אותה נוכחת בשמחתו.
השופטת הילה גורביץ-שינפלד קיבלה את עמדת האם והורתה לאפשר לה ולהוריה להשתתף בעלייה לתורה שבבית הכנסת, בהתחשב במהות החגיגה והטקס הדתי-הלכתי. אולם היא הותירה בעינה את החלטתה בכל הקשור לסעודה באולם האירועים, שממומנת על ידי האב ומהווה אירוע נלווה.
"לטעמי דווקא טובת הקטין היא שאמו וסביו יהיו נוכחים באירוע בר המצווה ובעת עלייתו לתורה, גם אם בינו לבין אמו אין קשר – שלא לומר דווקא בגלל שבינו לבין אמו אין קשר", כתבה השופטת, והזכירה שבית הכנסת הוא מקום ציבורי שדלתו פתוחה לכלל הציבור.
עם זאת, היא סברה שאין לאפשר לקרובים אחרים של האם להגיע (למעט הוריה), ובפרט לאחותה, המהווה גורם שמתסיס ומסלים את יחסי ההורים.
בתוך כך ביקשה השופטת מהאם ומבני משפחתה לשים לנגד עיניהם את האינטרס של חתן בר המצווה, ולעשות מאמץ שהאירועים יתקיימו ללא קונפליקטים ותחושת מלחמה, "ניצחון" או "הפסד" של מי מהצדדים.
את החלטתה סיכמה השופטת גורביץ'-שינפלד בכך ש"אין מנוס מלציין בצער כי הנסיבות שבתיק זה הן קשות ומורכבות ותחת צמצום המחלוקת הקרע מעמיק. בית המשפט מאחל לקטין ולהורים כי אירועי בר המצווה יעברו בשקט, בשמחה וברגיעה, ואולי יובילו להרגעת הרוחות, תקשורת בין ההורים וחיזוק הקשר בין המבקשת לבין שלוש ילדיה".
- לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
- הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
- שמות ב"כ הצדדים לא צוינו בהחלטה
- עו"ד אלינור ברגר עוסקת בדיני משפחה
- הכותבת לא ייצגה בתיק
מומלצים