שתף קטע נבחר

 

אבחון גנטי ברחם: איך זה מתבצע?

כיום הטכנולוגיות המפותחות והפריה חוץ גופית מאפשרות לנו לבצע אבחון גנטי בעוברים עוד טרם השרשתם ברחם. איך זה נעשה, למי זה מיועד והאם ישנם סיכונים בתהליך?

בשיתוף אסותא

 

כיום הטכנולוגיות המפותחות והפריה חוץ גופית מאפשרות לנו לבצע אבחון גנטי בעוברים עוד טרם השרשתם ברחם, כלומר לבחור למעשה במעבדה עובר שהוא בריא וכך לאפשר לידת תינוק בריא למשפחות בהן קיים מראש סיכון גבוה יותר להורשה של מחלות גנטיות קשות.

 

ד"ר ברוך פלדמן, מנהל השירות לאבחון גנטי בעוברים טרום השרשרה ברחם באסותא, מסביר מה זה אז בעצם אבחון גנטי טרום השרשתי, או PGD. "מדובר במערכת של מעבדנות מולקולרית שמשתמשת בעוברים שנוצרים בהפריה חוץ גופית, דוגמית מהם, או המערכת דוגמת תא אחד או מספר תאים מכל עובר ובודקת אותם.

 

"התאים האלה הם נציגי העובר שממנו הם נדגמו, בודקת אותם לתכונות גנטיות, למחלות גנטיות או למרכיבים מולקולריים שונים ומאפשרת לרופא שעוסק בהפריה חוץ גופית להחזיר את העובר הבריא, הטוב, המתאים ביותר להחזרה לגוף האישה. כדי להבטיח שההריון יהיה מוצלח ויסתיים בלידה של ילד בריא".

 

 

רוצים לקבל מידע בנושאים בריאותיים שונים? אתם מוזמנים ממש עכשיו להיכנס אל עמוד הבית

 

איך יודעים מי צריך למעשה לבצע PGD?

"בישראל זה יחסית קל מפני שרוב האוכלוסיה משתמשת בשיטות של בדיקות סקר שמתבצעות בדרך כלל לפני הריון או בתחילת ההריון ומאפשרת לאנשים לדעת אם הם נשאים של בעיות גנטיות שכיחות יחסית. לצערנו יש גם בני זוג שמגלים שיש להם, שהם נשאים של בעיה גנטית רק כאשר נולד להם ילד חולה, כמובן זה הרבה יותר מטריד, עצוב, אבל PGD מהווה פיתרון טוב בעיקר לזוגות האלה".

 

מהם בעצם החסרונות והסיכונים בטיפול עצמו?

"נדגיש שכל זוג שיגיע לתוכנית כזו יקבל הסבר מלא ויקרא אולי עשרה עמודים של אזהרות, אנחנו בעצם מזהירים יותר מאשר עושים, אבל בסופו של דבר המחקרים מראים ש-PGD בפני עצמו לא גורם נזק ורוב הסיכונים הם בעצם הסיכונים של הפריה חוץ גופית".

 

המידע והתכנים הנמסרים ונאמרים בתכנית זו, ניתנים כמידע כללי בלבד, והם אינם מהווים ייעוץ רפואי או תחליף לייעוץ רפואי אישי או לבדיקה וטיפול רפואיים הולמים. על חולים להתייעץ באופן אישי עם רופא מומחה, המכיר את ההיסטוריה הרפואית שלהם, על מנת למצוא עבורם ולהמליץ בפניהם על דרך טיפולית המתאימה למחלתם.

 

בשיתוף אסותא

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: index open
אבחון גנטי עוד לפני ההריון
צילום: index open
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים