מטיפול נמרץ - הביתה: הרב שטיינמן שוחרר
שבוע לאחר שהרב אהרן ליב שטיינמן בן ה-104 - המנהיג הבכיר של הציבור החרדי-ליטאי - אושפז בטיפול נמרץ, בישרו רופאיו על שחרורו הביתה עם המלצות למנוחה מלאה. מקורביו: "הציבור מתבקש שלא להפריע לו"
הרב אהרון לייב שטיינמן, ממנהיגי הציבור החרדי, שאושפז לפני כשבוע במחלקה לטיפול נמרץ בבית החולים "מעייני הישועה", שוחרר הבוקר (א') לביתו עם המלצות למנוחה מוחלטת. הרב בן ה-104 - המנהיג הבכיר של הציבור החרדי-ליטאי - פונה לבית החולים כשהוא סובל מחום ומחולשה, ואושפז להשגחה בטיפול נמרץ, כשבציבור החרדי נישאו תפילות לרפואתו.
<< הכול על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות. היכנסו >>
הבוקר הודו בני משפחתו לרופאיו ולבית החולים - ומסרו כי בימים הקרובים לא תתקיים קבלת קבל בביתו. "מרן שליט"א עדיין זקוק למנוחה והציבור מתבקש שלא להפריע לו", מסרו.
בעל השפעה גדולה
הרב שטיינמן, יליד 1913, מכונה ברחוב החרדי הגראי"ל (ראשי התיבות של תוארו ושמו - הגאון רבי אהרון יהודה לייב) או "ראש הישיבה" (זכר לתקופה שבה עמד בראש ישיבת פוניבז' לצעירים ורמז לעיסוקו העיקרי כמנהיג בענייני חינוך).
קראו עוד בערוץ היהדות:
- ברמת אביב חוגגים: "אל תגידו לנו איך להיות יהודים"
- סוואנה היהודית: החלוצים האמריקנים של המאה ה-18
- עקדת יצחק: ואולי אלוהים כעס על אברהם/
פרופ' רוחמה וייס
בציבור הרחב מוכר הרב שטיינמן בעיקר כמנהיג הזרוע הפוליטית של "דגל התורה" (התנועה הליטאית השותפה ב"יהדות התורה") ונשיא "מועצת גדולי התורה" שלה. מבין 13 חברי הכנסת במפלגות החרדיות רק שלושה כפופים לו ישירות (משה גפני, אורי מקלב ויעקב אשר), אך השפעתו על מהלכים משמעותיים של שתי המפלגות גדולה בהרבה ממשקלם היחסי של הנציגים הליטאיים, ובדרך כלל מכרעת.
אלא שהליווי הרוחני של הפוליטיקאים הוא עיסוק שולי ביותר מבחינתו. את עיקר חייו הקדיש ומקדיש הרב שטיינמן ללימוד, להדרכת מוסדות תורניים רבים ולמתן עצה וברכה לפונים אליו בעניינים אישיים וציבוריים שונים – הכל מהדירה הצנועה בבני ברק, ברחוב חזון אי"ש 5, שבה הוא מתגורר.
לפני 5 שנים, לאחר פטירת "פוסק הדור" הליטאי, הרב יוסף שלום אלישיב, קמה לרב שטיינמן אופוזיציה קולנית המערערת על מנהיגותו – דבר שלא היה לו תקדים בזמנם של "גדולי דור" קודמים.
על רקע עמדותיו הפרגמטיות בנושאים ציבוריים שונים - פנים-חרדיים או כאלה הקשורים ליחסי החרדים עם המדינה ועם הציבור הכללי ויחסם למודרנה - טוענים מתנגדיו, אנשי "הפלג הירושלמי", כי הרב שטיינמן פשרן ומתון מדיי ביחס למנהיגי הליטאים בעבר (הרב אליעזר מנחם שך והרב אלישיב), והם הכתירו את מתחרהו, הרב שמואל אוירבך (הקנאי והנוקשה יותר), כמנהיגם כיום.
יחסי הכוחות בין הצדדים רחוקים מלהיות שווים, והדבר בא לידי ביטוי, בין היתר, גם בזהותם של נציגי "דגל התורה" בכנסת - שכולם, כאמור, נאמנים לרב שטיינמן. ואולם בבחירות המקומיות שנערכו ב-2013, בחרו חסידי הרב אוירבך להתמודד בחלק מן הערים ברשימות נפרדות, לאחר שלטענתם לא זכו לייצוג הולם במסגרות החרדיות המקובלות – ונחלו הצלחה לא מבוטלת. גם המחאות הסוערות של הפלג הירושלמי נגד חוק הגיוס בשנים האחרונות העניקו לו הכרה בציבור הרחב כזרם חרדי משמעותי.