היועצים התנגדו - וחוק איסור המלצות משטרה עבר לוועדה של אמסלם
ועדת הכנסת הצביעה בעד העברת הדיון בנושא החוק שיאסור על המשטרה לפרסם המלצות לכתבי אישום - מוועדת החוקה לוועדת הפנים בראשות ח"כ דוד אמסלם, יוזם החוק. היועצים המשפטיים התנגדו למהלך. ח"כ יואל חסון: "הכנסת הפכה למגרש המשחקים של אמסלם וביטן"
ועדת הכנסת אישרה את העברת הדיון על החוק שיאסור על המשטרה להגיש המלצות לכתבי אישום לוועדת הפנים בראשות ח"כ דודי אמסלם (הליכוד), שהוא גם יוזם החוק. המהלך יצא לפועל על אף שהיועצים המשפטיים של ועדת הכנסת התנגדו למהלך.
החוק היה אמור להגיע לדיון בוועדת חוק, חוקה ומשפט בראשות ח"כ ניסן סלומינסקי (הבית היהודי). עם זאת, אמסלם, שיזם את החוק, ביקש להעביר את הדיון לוועדה בראשותו. תשעה ח"כים הצביעו בעד המהלך, ושבעה התנגדו. האופוזיציה הגישה רוויזיה, אך זאת לא סייעה, והבקשה אושרה בוועדת הכנסת בראשות ח"כ יואב קיש (הליכוד).
היועצת המשפטית של הוועדה אמרה כי על פי התקנון והחלוקה בין הוועדות, חוק זה הוא בסמכותה של ועדת החוקה ולא של ועדת הפנים. לדבריה, המהלך לא תקין, אבל הוא אינו פסול.
ח"כ יואל חסון (המחנה הציוני) תקף את המהלך: "זה אבסורד מוחלט שהחוק של אמסלם יעבור לוועדה של אמסלם. הפכו את הכנסת למגרש משחקים שלהם. ביטן מחוויר ליד אמסלם".
ח"כ רויטל סוויד, חברתו למפלגה, הוסיפה: "סדרת יוזמות החקיקה נגד המשטרה והמפכ"ל היא חלק ממסע הפחדה והחלשה של המשטרה. כעת אונסים את תקנון הכנסת, מעבירים באופן מאולץ ובניגוד לתקנון הכנסת את הדיון על חוק ההמלצות, שאמור להיות בחוקה, לוועדת הפנים, שבראשה עומד יוזם החקיקה המופרכת. חמור, מסוכן ומראה שכל האמצעים כשרים, לרבות זלזול בוטה בתקנון הכנסת ובסדרי הדין".
החוק אושר בשבוע שעבר בקריאה טרומית, אולם הוחלט כי הוא יקודם בהסכמת השר לביטחון פנים גלעד ארדן. ארדן הודיע מוקדם יותר כי יתנגד לחוק בגרסתו הנוכחית. פרקליט המדינה שי ניצן, שהגיע באופן חריג לישיבת ועדת השרים, אמר כי זהו "חוק מזיק שמהווה סתימת פיות למשטרה". גם היועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט, הביע התנגדות נחרצת להצעת החוק.
אושרה אסף יו"ר ארגון השוטרים, הסוהרים והגימלאים הגישה לפני היום תלונה נגד ח"כ אמסלם בגין הסתה וסחיטה באיומים נגד המפכ"ל. התלונה שהוגשה נגד אמסלם היא על רקע דבריו של אמסלם שהוא בוחן להגיש תלונה במח"ש נגד המפכ"ל לאור פגישתו של 4 מפכ"לים נוספים.