לא רק קורות חיים: המכתב שיכול לסדר לכם עבודה
המכתב המקדים המצורף לקורות החיים מהווה, במקרים רבים, לא יותר ממטרד למעסיקים. יש לשלוח אותו רק במקרים מסוימים, בהם הוא באמת יכול לעזור להשיג את המשרה. כך תדעו איך להוציא ממנו את המקסימום
בשיתוף AllJobs
בעבר היה מקובל לשלוח מכתב מקדים יחד עם טופס קורות החיים, באופן כמעט אוטומטי. אך הזמנים השתנו, ועם התקדמות הטכנולוגיה הפך המכתב הזה למעין מטרד, כיוון שמעסיקים רבים התרגלו להתייחס אליו כאל מכתב גנרי, צפוי ורשמי.
יחד עם זאת, ישנם מקרים בהם המכתב המקדים עדיין הכרחי ויעיל, וכדאי לכם לצרף אותו לקורות החיים בכדי למשוך את תשומת הלב של המקבלים אותו.
מתי כדאי לשלוח מכתב מקדים?
ישנם מקרים בהם חסר מידע בקורות החיים שלכם. לדוגמא, אם שלחתם קורות חיים למשרה הדורשת אנגלית ברמת שפת אם, ואין שום דבר בקורות החיים שלכם שיעיד על כך באופן חד משמעי. אתם יודעים שתתמודדו מעולה עם התפקיד כי יש לכם אנגלית ברמה הדרושה, אבל זה לא משהו שמגייס יבין מקריאת קורות החיים שלכם בלבד.
במקרה כזה, המכתב משמש עבורכם כהזדמנות לפנות באופן אישי ולהסביר את הנסיבות הללו, באופן משכנע ואפילו שיווקי. זוהי כמובן רק דוגמא, וכל מקרה צריך להבדק לגופו, אך ההחלטה אם יש צורך במכתב צריכה להבחן על ידכם בהתאם למשרה אליה אתם מעוניינים לשלוח קורות חיים.
עקבו אחר הכללים הבאים בכדי להוציא את המקסימום מהמכתב המקדים
מכתב מקדים צריך להיות מקצועי: מכתב מקדים אינו מכתב "חברי", וחשוב שלא להיעזר בו על מנת לחצות קווים פורמאליים. נסחו אותו בשפה רשמית ומקצועית, והתייחסו למי שקורא אותו בכבוד.
כדאי שתנסחו אותו בכל פעם מחדש: לעולם אל תשלחו מכתב מקדים זהה לכל המגייסים, זה רק יראה להם כמה לא באמת חשוב לכם להתקבל לעבודה הזו. יחד עם זאת, אתם יכולים לשמור על נוסח קבוע, ולערוך אותו בהתאם למשרה המדוברת.
הסבירו למה כתבתם אותו: לכתיבת המכתב המקדים יש לרוב סיבה די ברורה - לעזור לכם לדלג מעל מכשול כלשהו בדרך לקבלה שלכם לעבודה. לכן, רצוי שהסיבה הזו תהיה גם המרכז של המכתב הזה, מבלי ללכת סחור סחור.
הזכירו את שם התפקיד בכותרת: אנשי גיוס מקבלים המון מיילים ביום, במיוחד אם מדובר בתיבת דואר אליה מגיעים קורות חיים של מועמדים. הקלו על מי שמקבל את המכתב שלכם, וגשו מיד לעניין - עוד בכותרת.
היו קצרים וספציפיים: מאותה סיבה שכבר הוזכרה כאן - למגייסים אין זמן לקרוא לעומק עשרות מיילים, ולעתים אף יותר. לכן גשו לעניין, בצורה רשמית ומנוסחת היטב, ועזרו למגייס לרדת לסוף דעתכם במהירות ובקלות. ככל שהוא יבין בזמן קצר יותר מה רציתם להגיד – כך תרוויחו יותר מהמהלך.
קראו שוב, ואז, קראו שוב:
כפי שעוברים על קורות החיים - שוב ושוב, ואז עוד פעם - כך לא שולחים מכתב מקדים עם בעיות ניסוח או שגיאות כתיב, או אפילו עם מסר לא ברור. יש לנו מספר שניות מוגבל להרשים את האדם שבצד השני, וחשוב לשלוח טקסט שמשרת אותנו, ולא כזה שיעשה יותר נזק מתועלת.
אל תשלחו את המכתב כקובץ נפרד: אם שלחתם את המכתב המקדים באמצעות האתר, ניתן בהחלט לצרף אותו כקובץ. במידה ואתם שולחים קורות חיים ישירות לתיבת המייל של המעסיק, ובא לכם לזרז עניינים, הדביקו את המלל בגוף ההודעה ולא כעוד קובץ שיהיה עליו לפתוח או להוריד למחשב.
הכותבת היא מנהלת תוכן בנושא עבודה וקריירה ב-AllJobs