הרופא המוסלמי עובר גיור: "אני שגריר של ישראל"
במדינה שאין בה אפילו יהודי אחד ושאסור להחזיק בה ספרי תורה - גדל שדמן זמאן, מוסלמי, שקרא על ישראל מספרים מוברחים. הוא הפך לציוני והיה לאזרח הראשון שמבקר בישראל עם דרכון בנגלדשי, עבירה שדינה מאסר. כיום הוא עובר הליך גיור, עוסק בהסברה ישראלית, וחולם על עלייה - וביקור במולדת שבה נותרה משפחתו
ד"ר שדמן זמאן (25), רופא מוסלמי מבנגלדש, חולם להיות יהודי – ולשם כך אף החל בהליך גיור. מי שגדל במדינה שבה אסור על פי חוק לבקר בישראל, דבר המצוין אף על הדרכון הבנגלדשי - עוסק בהסברה ציונית ופרו-ישראלית, ואף היה לאזרח הראשון ממדינתו שנכנס בגלוי עם דרכונו לארץ.
<< הכול על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות. היכנסו >>
מבנגלדש הוא נפרד, כך נראה, לתמיד. ואף שהוריו נשארו מאחור, אם ישוב הוא מסתכן במאסר. "אני רואה את עצמי כשגריר של ישראל והעם היהודי, ומי שנלחם למען ישראל ונגד האנטישמיות", אומר ד"ר זמאן.
קראו עוד בערוץ היהדות:
- ללא הכרה: הרב שטיינמן בטיפול נמרץ
- מקיגל וממתקים לקינואה ועדשים
- חגיגות ה-100 של חב"ד: "צריכים אותנו בכל מקום בגלובוס "
"אני מגיע מאחת המדינות הכי אנטישמיות בעולם", הוא מספר ל-ynet. "אסור לאזרחי בנגלדש להחזיק ספר תורה, ומי שמבקר בישראל, כמוני, צפוי להיות מואשם בבגידה וייזרק לכלא לשנים רבות. יש לי חברים שיושבים בכלא רק בגלל שרצו לבקר בישראל. אבל זה לא מרתיע אותי כי אני מגדיר את עצמי ציוני".
אמש (יום ג') הוא הגיע לישראל כאורח ההסתדרות הציונית העולמית, והיום יבקר בבית הנשיא. "גדלתי כציוני", הוא מספר. "חינכו אותי בבנגלדש לשנוא את ישראל, אבל סבי היה הציוני הבנגלדשי הראשון. הוא תמיד לימד אותי לכבד אנשים ואמר לי לקרוא על יהדות ועל עם ישראל".
"נלחם באנטישמיות המשגשגת בבריטניה"
את חינוכו הציוני שאב זמאן מספרים מוברחים. "בשנת 2016 עברתי לבריטניה, וחודש לפני פטירתו של סבי, הוא ביקש שאבקר בישראל", הוא מספר. "הלכתי לשגרירות ישראל וביקשתי ויזה - וקיבלתי. זאת הייתה הפעם הראשונה אי-פעם שאזרח בנגלדשי ביקר בישראל עם דרכון לאומי של ארצו. אני מכיר כאלה שנכנסו לישראל, אבל עם דרכונים כפולים".
האהבה לישראל הולידה גם אהבה ליהדות: "הסיפור של העם היהודי תמיד סיקרן אותי", הוא אומר. "אני מאמין בספר התורה. העובדה שהעם היהודי שרד את כל הדיכויים שעבר מדהימה אותי, ולכן החלטתי לקשור את גורלי בגורלו ולעבור גיור".
"בבנגלדש אין אף יהודי", הוא מוסיף. "אילו היה, כבר היום הייתי יהודי. הפעם הראשונה שראיתי יהודים ובית כנסת הייתה בבריטניה. אני רוצה לעשות עלייה יום אחד, אבל בינתיים אני עושה הסברה למען ישראל - וגם נלחם באנטישמיות המשגשגת בבריטניה, לצערנו".
ד"ר זמאן, מומחה לטראומה העובד בבית חולים בבריטניה, השתתף לבאחרונה בכנס של המחלקה למאבק באנטישמיות של ההסתדרות הציונית העולמית בלונדון. הוא אף כיכב בסרטון של ארגון ההסברה הפרו-ישראלי StandWithUs שזכה לכ-150 אלף צפיות.
בחודש פברואר השנה ביקר לראשונה בישראל, ואתמול הגיע לביקורו השני כאורח ההסתדרות הציונית במשלחת של הפדרציה הציונית מבריטניה. יעקב חגואל, סגן ומ״מ יו״ר ההסתדרות הציונית העולמית, אמר כי "זוהי מטרתנו - לחשוף אירועים אנטישמיים, ולהקנות לקהילות יהודיות ולמעשה לכל קהילה באשר היא, כלים פרקטיים להתמודד עם התופעה, ולעורר פעילות אקטיבית בעולם כולו".
חולם לחזור לביקור במולדתו
הוריו של ד"ר זמאן חיים, כאמור, בבנגלדש - ולדבריו הם רשאים לפגוש אותו פעמיים בשנה, בבריטניה. הוא חולם כי יום אחד תכונן מולדתו קשרים עם ישראל, והוא יוכל לחזור לבקר בה. "בנגלדש יכולה להרוויח מהקשר עם ישראל, ממש כמו הודו", הוא אומר.
בינתיים הוא יוצא לשליחויות הסברה בבריטניה, ובכול פעם שמטיחים בו שישראל היא מדינת אפרטהייד שהורגת ילדים פלסטינים, הוא עונה להם כמו שגריר ישראלי מיומן: "ביקרתי באוניברסיטת תל אביב וראיתי סטודנטים יהודים ומוסלמים לומדים ביחד. ראיתי גם חברי כנסת מוסלמים בכנסת ושופטים מוסלמים בבית המשפט העליון.
"ככה לא נראית מדינת אפרטהייד. לפני שאתם מאשימים את ישראל בהרג ילדים פלסטינים כדאי שתבדקו את העובדות ותלכו לעזה. תראו איך החמאס משתמש בילדים כמגן אנושי ופוגע בחינוך של הילדים בכך שהוא לא משתמש בכספי הסיוע מהעולם לבניית בתי ספר, ובמקום זה בונה את מנהרות הטרור".