המשך פעילותו של סניף "אבו חסן" ביפו לוט בערפל
האם נשקפת סכנה להמשך פעילות סניף החומוסייה הפופולרית "אבו חסן - עלי קראוון" ביפו? בעקבות סכסוך פנימי בין בני משפחת קראוון הגיש אחד מבני המשפחה צו פינוי לנכס ברחוב שבטי ישראל 17 ביפו. לקוחות מספרים שבשבת אף הגיעה משטרה לסניף בעקבות חילופי דברים בין בני המשפחה. האני קראוון: "כואב לי להרוס את העסק שסבא שלי ואני הקמנו"
13 שנה חלפו מיום שנפתח הסניף השלישי והמצליח ברשת החומוסיות הפופולריות "אבו חסן - עלי קראוון", ועתידו לוט בערפל: לפני כשנה התגלע סכסוך בין האני קראוון, נכדו של עלי קראוון, מייסד המקום, לבין מוחמד קראוון - בנו של עלי. השניים מחזיקים בשותפות במסעדה שממוקמת ברחוב שבטי ישראל 17.
הסכסוך, שהחל כאמור בסוף 2016, גלש בימים אלה לבית המשפט, ולקוחות מספרים כי ביום שבת האחרון הגיעה ניידת משטרה לסניף כדי להשכין שלום בין בני המשפחה.
בתביעה שהגיש לפני כחודש האני קראוון (הנכד) נגד מוחמד קראוון (הבן) וחברת עלי קראוון בע"מ, מתבקש מוחמד לפנות את הנכס. בתביעה, שהגיעה לידי מערכת ערוץ האוכל של ynet, מצוין כי מרבית המקרקעין שעליהם שוכנת המסעדה שייכים להאני ונרכשו עוד טרם הוקמה המסעדה.
עוד עולה מכתב התביעה כי במשך 13 שנה לא שולמה שכירות להאני "על מנת לא להכביד על תזרים החברה בשוטף", כך על פי כתב התביעה.
במשא ומתן שהתנהל בין שני הצדדים בנוגע לעתידו של העסק לא הצליחו השותפים להגיע לעמק השווה. לטענת האני קראוון, שמאים שהגיעו לנכס העריכו את החלל (120 מ"ר כולל מחסנים) ואת העסק בסכום של כעשרה מיליון שקלים, אך הסכום שהסכים השותף מוחמד לשלם היה נמוך בהרבה מהסכום שקבעו השמאים.
למשפחת קראוון שלוש חומוסיות מצליחות ביפו: החומוסייה הראשונה ברחוב הדולפין 1, החומוסייה השנייה ברחוב שבטי ישראל 14, והשלישית - שהיא גם מושא הסכסוך - כאמור ברחוב שבטי ישראל 17. החומוסייה האחרונה היא היחידה שפתוחה בשבת, ובצמוד אליה ממוקמת חנות טייק אוויי, שבשבתות משתרך תור ארוך בפתחה. למשפחה היה סניף נוסף בשרונה מרקט, אך הוא נסגר לפני כשנה.
לקוחות מספרים כי ביום שבת האחרון בשעה 11:30 הגיע האני קראוון למקום, ולאחר חילופי דברים בינו לבין מוחמד הגיעה משטרה. המשטרה ניסתה להשכין שלום בין שני השותפים מחוץ למסעדה ועזבה את השטח אחרי כחצי שעה.
"זה סכסוך משפחתי שלא צריך לצאת", מסר בתגובה מוחמד קראוון. "הייתה אי הבנה וזה קורה. בכל בית יש סכסוכים ויש אי הבנות ובסוף מסתדרים. כשזה יוצא לתקשורת זה מסבך את העניינים עוד יותר".
על מה המחלוקת?
"האני החזיק את העסק ועשה בעיות. כשהוא רצה לצאת הוא השאיר לנו את כל החובות בבנקים וברשויות. בבאר ששותים ממנה לא יורקים. הוא גדל אצלנו כמו בן, אבא שלי גידל אותו, הוא אכל מהצלחת שלנו, עשינו לו מה שההורים שלו לא עשו בשבילו, אבל כסף לפעמים מסנוור עיני חכמים. אנחנו עבדנו כמו חמורים בעסק והוא היה הולך ובא. התברר בסוף שהוא קנה רכוש ודברים על חשבון העסק. משנת 74' אני עובד אצל אבא שלי ואני כבר בן 55 וחוץ מבית אין לי כלום. להאני יש שלוש דירות והרבה רכוש והוא בגיל 34. ממי כל הדברים האלה הגיעו? הוא מקבל משכורת 50 אלף שקל כל חודש ואני 8 אלף שקל. אז אם אתה כבר לוקח אז שיהיה לך לבריאות, אבל אל תהיה חזיר. אמרנו לו 'בוא נסגור הכול בינינו', אבל הוא חשב עצמו חכם. הוא רוצה להרוס את העסק, אבל נגיע לבית המשפט ובית המשפט יחליט".
למה הגיעה משטרה ביום שבת?
"האני הגיע בבוקר וישב רגל על רגל ותפס שולחן של חמישה אנשים. הוא ראה את התור ולא הסכים שאנשים יישבו איתו בשולחן, ואנשים חיכו 20 דקות למקום. הוא גם לא הסכים שישבו איתו וגם לא זז. אין לי בעיה שישב, אבל למה לא עם עוד אנשים בשולחן? הוא עשה את זה בשביל שאגרש אותו, אבל אני לא אתן לו את התענוג הזה. אם הוא איתנו אז שיקום בחמש בבוקר ויתחיל לעשות חומוס על הסירים".
אתה מתכוון לפנות את הנכס?
"לא. זה עסק שלי, שאני, אבא שלי והאחים שלי בנינו. איך נפנה את העסק? אבא שלי בנה את זה ועד היום קוראים לזה 'עלי קראוון' על שמו של אבא. האני הוא בסך הכול נכד, שלפחות יגיד תודה לסבא ולסבתא שגידלו אותו. אנחנו גם נגיש תביעה נגדית ובית המשפט יחליט".
האני קראוון מסר בתגובה: "כואב לי להרוס את העסק שסבא ואני הקמנו, אבל לא נשארה לי ברירה. הנכסים האלה בבעלותי והוא גם הפסיק לשלם לי משכורת. אם אנחנו לא מצליחים לעבוד יחד אז אנחנו צריכים להתפצל, ושכל אחד יעשה לו את העסק שהוא רוצה. סבא שלי ואני הקמנו את העסק, ולאורך השנים הכול התנהל על מי מנוחות ואף אחד לא קופח והכול היה בסדר. יש עוגה וכולם אוכלים ממנה, אבל מוחמד רוצה את כל העוגה לעצמו וזה לא עובד ככה. עכשיו אני מחכה שבית המשפט יחליט מה לעשות".