אושר: 7% חרדים בשירות הציבורי; בנט הציע לבטל העדפה מתקנת לערבים
הממשלה אישרה כי 7% מהמשרות בשירות הציבורי יהיו מיועדות לחרדים בלבד, כדי לעודד את שילובם בשוק התעסוקה. שר החינוך הציע כי החלטת הממשלה הקודמת לייעוד 10% מהמשרות בשירות הציבורי לערבים תבוטל, ותבוצע העדפה מתקנת לנשים ערביות בלבד
ההחלטה כי 7% מהמשרות בשרות הציבורי ייעודו לחרדים בלבד אושרה הבוקר (א') בישיבת הממשלה. ההצעה נועדה לעודד השתלבות חרדים במגזר הציבורי ולסייע להם להשתלב בשוק התעסוקה. במהלך הישיבה הציע שר החינוך, נפתלי בנט, כי תבוטל ההחלטה אשר הציבה יעד של העסקת 10% מהמגזר הערבי בשירות הציבורי, מכיוון ש: "אוכלוסיית הגברים הערבים מועסקת בשיעור גבוה בכלכלה הישראלית".
הגידול נבלם: רק חצי מהגברים החרדים עובדים
על גאווה ועבודה: כך תואץ כניסת הגברים החרדים לשוק התעסוקה
27% מהצעירים הערבים עובדי קבלן: "רבים מנוצלים לרעה"
דו"ח הכלכלן הראשי של האוצר שפורסם לפני כמה חודשים סיפק תמונה עגומה על נתוני התעסוקה העדכניים של הגברים החרדים בישראל. לאחר עליה מתונה שנרשמה מאז תחילת שנות האלפיים בעקבות מספר מהלכים שבוצעו על ידי המדינה, בשנה וחצי האחרונות נבלמה העלייה ואף חלה ירידה, וכעת עומד שיעור התעסוקה של גברים חרדים על 51% בלבד, מרחק גדול מיעד הממשלה ל-2020 שעומד על 63%.
בעיה זו קיימת גם במגזר הציבורי בו אחוז המועסקים החרדים נמוך, ורבים מהם התלוננו בשנים האחרונות כי אינם מצליחים להתקבל לעבודות במגזר הציבורי וכי הופלו על רקע היותם חרדים.
שר הפנים, אריה דרעי אמר לאחר הישיבה: ״אני מאושר. עשינו היום מהלך היסטורי בממשלה ואישרנו החלטה דרמטית שתשפיע על חייהם של אלפי אקדמאים חרדים שעד היום התקשו להשתלב בשוק העבודה. מעתה יהיה להם קל יותר וזה יהיה טוב להם וטוב למשק הישראלי״.
בנט: לבטל העדפה מתקנת לגברים ערבים
במהלך הדיון אמר שר החינוך נפתלי בנט כי ״העדפה מתקנת היא כלי עם יתרונות וחסרונות. היא פוגעת בשאר הציבור ובעצם מהווה ״קיפוח״ של ישראלים רגילים המשרתים בצבא. ראוי להשתמש בכלי בצמצום".
בנט הציע כי החלטה קודמת של הממשלה מ-2007, אז בראשות אהוד אולמרט, להציב לעצמה יעד כי עד תום 2012 יעבדו בשירות המדינה 10% בני מיעוטים במסגרת חובת ייצוג הולם, תבוטל. וזאת לאחר שיעד זה הושג רק השנה, באיחור של ארבע שנים.
"מכיון שאוכלוסיית הגברים הערבים מועסקת בשיעור גבוה בכלכלה הישראלית, אין צורך בהעדפה מתקנת בשירות הציבורי ואני מבקש להביא הצעה לביטולה". בנט הציע כי תמשך ההעדפה לנשים הערביות. לכך השיב רה"מ נתניהו כי מדובר ב״הצעה חשובה מאד ואף חיונית״. השרים יובל שטייניץ ומירי רגב הודיעו שהם תומכים, והוחלט שהנושא יגיע לדיון מיוחד תוך מספר שבועות.
השתתף בהכנת הכתבה: צחי שדה