כך נוצל פגוע נפש להעביר את האוטו לפרודתו
לאחר פרידת בני זוג הוזמן הגבר למשרדו של עורך דינה, ושם שוכנע לחתום על הסכם שמעביר רכוש לידיה. ביהמ"ש הגדיר את המעשה "חוסר תום לב"
בית משפט השלום בחיפה הורה לאחרונה לאישה להחזיר לבן זוגה לשעבר מכונית וריהוט שרכש בתקופה שבה חיו יחד, ושהועברו לידה באמצעות הסכם מפוקפק
שעליו הוחתם הגבר חרף מצבו הנפשי. השופטת סיגלית מצא הגדירה את החתמתו על ההסכם "חוסר תום לב".
התובע סיפר שלאחר הגשת התביעה הוא הוזמן על ידי עורך דינה למשרדו, שם הופעל עליו לחץ בלתי הוגן לחתום על ההסכם, תוך ניצול מצבו הנפשי והמנטלי. הוא הוסיף שבכל מקרה, לפי ההסכם היה על האישה להשיב לו את הכספים ששילם על המכונית, והיא לא עשתה כן.
בני הזוג, שניהם מתמודדים עם התקפים פסיכוטיים, היו בקשר במהלך 2012 ו-2016, עד שנפרדו והגבר עזב את הדירה המשותפת. בתביעה שהגיש נגד בת זוגו לשעבר הוא דרש שתשיב לחזקתו את הריהוט שקנה בתקופה שבה חיו ביחד וכן מכונית חדשה שנותרה בחזקתה. היא התעקשה שהריהוט והמכונית נרכשו מכספים משותפים ושבן זוגה לשעבר הותיר את כלי רכב בחזקתה בהסכם מאוקטובר 2016.
דיני משפחה
בעל סירב לתת גט – בית הדין זימן את הוריו
עו"ד מאיר גבעתי
במשך חודשים עיגן גבר את אשתו חרף החלטת בית הדין הרבני בחיפה. הרב יצחק אושינסקי ביקש ללמוד על מקור הסרבנות וקרא להוריו של הסרבן
לדבריו, לבת זוגו לשעבר שישה תיקי הוצאה לפועל פעילים וחובות בסדר גודל של 200 אלף שקל, כך שלא ייתכן כלל שרכשה את המכונית והרהיטים מכספה.
ואכן, השופטת סיגלית מצא קיבלה את התביעה בין השאר משום שבן הזוג הציג קבלות על הריהוט ודפי חשבון בנק שתואמים את גרסתו. מנגד הוכח שהאישה מקבלת קצבה מהמוסד לביטוח לאומי ונמצאת בחובות גדולים, כך שאין בסיס לטענתה שהשתתפה באופן כלשהו ברכישה. כמו כן, היא הודתה בדיון שבן הזוג תמך בה ובילדיה מבחינה כלכלית באופן מלא עד שעזב את הדירה.
לעניין המכונית ציינה השופטת שהתובע הציג הסכם רכישה והלוואה שנטל. בנוסף, הבעלות נרשמה על שמו והוא גם משלם את הביטוח. האישה, לעומת זאת, לא הגישה כל ראיה ואף לא התייצבה לעדות ולכן טענתה שלפיה היא שילמה על המכונית לא סבירה.
השופטת מצא הבהירה שההסכם נוסח על ידי בא כוחה של האישה ונחתם במשרדו, בלי שיימסר קודם עותק לעיון בא כוח התובע, אף שבשלב זה הוא כבר היה מיוצג והגיש את התביעה. מחומר הראיות עלה שמצבו הנפשי של הגבר בא לידי ביטוי גם בחוסר שיפוט בנושאים כספיים וכניסתו למצבים הכרוכים בניצול, בין השאר על ידי נשים.
"אין ספק כי חתימת התובע על ההסכם, לאחר שהגיש תביעה שבה עתר לקבלת הרכב לחזקתו, מצביעה על שיקול דעת לקוי", כתבה השופטת וציינה שהזמנת התובע לחתום על ההסכם ללא בא כוחו לוקה בחוסר הגינות כלפיו ובחוסר תום לב.
בסיכומו של דבר הורתה השופטת מצא לאישה להחזיר לבן זוגה לשעבר את הריהוט והמכונית, וחייבה אותה בשכר טרחת עו"ד של 11,700 שקל.
- לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
- הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
- ב"כ התובע: עו"ד ירון בארי
- ב"כ הנתבעת: עו"ד אבי קלינגהופר
- עו"ד נירה בן דוד עוסקת בדיני משפחה
- הכותבת לא ייצגה בתיק
מומלצים