שתף קטע נבחר
 

בעל עסק? שפר את הייצור וקבל כסף מהמדינה

תוכנית חדשה של משרד הכלכלה מעודדת בעלי עסקים קטנים לבצע השקעות כדי להגדיל את הפריון. יממנו לבעלי העסקים 50% מההוצאות ההשקעה, ועד חצי מיליון שקל לעסק. בשלב ראשון התוכנית תכלול עסקים קטנים ובינוניים באזור הצפון בלבד

בעקבות העובדה שפריון העבודה הממוצע (יעילות הייצור) בישראל נמוך בהשוואה למדינות ה-oecd, הסוכנות לעסקים קטנים ובינוניים במשרד הכלכלה והתעשייה, משיקה תוכנית חדשה לסיוע לעסקים מתחומי המסחר והשירותים בצפון, בהיקף של 30 מיליון שקל. במסגרת התוכנית, המדינה תעניק סיוע של עד חצי מיליון שקל לעסקים שיבצעו השקעות אשר יביאו לגידול בפריון. ניתן להגיש בקשות עד ל-18 במרס 2018.

 

האוצר: כניסת ערבים וחרדים לשוק העבודה גרמה לקיפאון בפיריון

 

מטרת התוכנית היא לתת תמריץ לעסקים קטנים ובינוניים כדי שיבצעו השקעות שיביאו לגידול בפריון העסק שלהם וישפרו את הרווחיות. הקריטריונים לקבלת המענקים הם על בסיס אמות מידה הכוללים את הצפי לגידול בפריון, רמת החדשנות, הפוטנציאל העסקי והתרשמות חברי הוועדה שתבחן את התכניות שיוגשו.

 

הקשיים של העצמאיים ובעלי העסקים הקטנים    (צילום: אורי דוידוביץ')

הקשיים של העצמאיים ובעלי העסקים הקטנים    (צילום: אורי דוידוביץ')

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

85%  מסכומי המענקים ינתנו לעסקים כבר לאחר מספר חודשים כנגד חשבוניות על ההשקעות שאושרו, וה-15% הנוספים יוענקו לאחר שלוש שנים בהתאם להצלחת התוכנית והשיפור בפריון. הסכום יקבע בהתאם לתוכנית העסקית שיגיש כל עסק וההשקעות שהוא מתכנן לבצע, ובהתבסס על חוות דעת מקצועית בנוגע לאיכות התוכנית והעלויות המוצגות בה. הסיוע ינתן על בסיס חשבוניות בשיעור של 50% מההוצאות בפועל ועד חצי מיליון שקל.

 

 (מקור: משרד האוצר) (מקור: משרד האוצר)
(מקור: משרד האוצר)

מנתונים ומחקרים רבים  עולה כי פריון העבודה בישראל בממוצע נמוך בהשוואה למדינות המפותחות – מדינות ה- OECD. כך למשל, בדוח בנק ישראל  המציין שנחיתותה של ישראל מבחינת הפריון לעובד גדלה משנת 1995, וכי ישראל מפגרת אחרי מדינות אחרות.

 

ברמת ההשוואה הבינלאומית, עולה כי הפריון לעובד בישראל נמוך ב- 14% מהממוצע במדינות המפותחות, והפריון לשעת עבודה נמוך אף יותר ונאמד בפער שלילי של 24%. בעיית הפריון חמורה יותר בעסקים קטנים לעומת עסקים גדולים - בעסקים קטנים הפריון נמוך בכ-30% לעומת עסקים גדולים (מעל 100 מועסקים).

 

עוד עולה, כי בעיית הפריון גבוהה יותר בענפי המסחר והשירותים, לעומת ענפי התעשייה, מו"פ ושירותי המחשוב בהם הפריון גבוה יחסית לשאר הענפים במשק. עוד ניתן לראות כי הפערים בין ענפי המשק גדלים על פני זמן. בעוד הפריון בענפי התעשייה עלה במהלך השנים, ניתן לראות כי בתחום המסחר והשירותים כמעט ואין שיפור בפריון לאורך זמן.

 

רן קויתי, מנהל הסוכנות לעסקים קטנים והבינוניים במשרד הכלכלה: "פערי הפריון בין העסקים הגדולים לקטנים והבינוניים במדינת ישראל, הם גבוהים באופן משמעותי למדינות ה-OECD. אנו רואים חשיבות רבה בתוכנית זו כפיילוט לתוכנית רחבה יותר לכל הארץ".

 

שר הכלכלה, אלי כהן: "העסקים הקטנים והבינוניים מהווים מנוע צמיחה משמעותי למשק הישראלי. האם אחראיים לכ-50% מהתוצר העסקי ולכ-60% מהמועסקים במשק. אנו פועלים לתת לעסקים את הכלים המתאימים שיאפשרו לעסקים ותיקים ויזמים צעירים, לפרוץ קדימה ולפתח את העסק שלהם ולהגדיל את הפריון – אשר לו השפעה ישירה על היכולת שלהם להתחרות ולצמוח. אנו מתחילים בעסקים הקטנים בצפון הארץ ונתקדם משם לאזורים נוספים".

.  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים