שתף קטע נבחר
 

להרשים בלי להגזים: כך תתנהגו במסיבות מהעבודה

הזמינו אתכם למסיבת השנה החדשה במסגרת העבודה? אירועים מטעם מקום העבודה יכולים להיות "תיק", אך מצד שני יכולים להוות הזדמנות ליצירת קשרים וקידום עצמי, כל עוד זוכרים שלא מדובר במפגש חברים. וגם, מה קורה אם תפצעו באירוע שכזה? צפו בדיון באולפן

 

 

ולמי אין מסיבות סוף שנה מהעבודה? צפו באולפן ynet    (צילום: אבי חי)

ולמי אין מסיבות סוף שנה מהעבודה? צפו באולפן ynet    (צילום: אבי חי)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

ישנם עסקים רבים שמארגנים מסיבות עובדים לכבוד סוף השנה האזרחית, אך ישנם מקרים בהם החגיגה של סוף 2017 יכולה להפוך לבעיה ב-2018.

 

"צריך לזכור שכמעט ולא קיימת הפרדה בין הדמות שלנו בשעות העבודה הרשמיות, לדמותנו באירועים חברתיים של המשרד מחוץ לשעות העבודה הרשמיות", מסביר ד"ר גיל בוצר, מרצה במחלקה לניהול המשאב האנושי במכללה האקדמית ספיר, את הרגישות והחשיבות באירועים שכאלה".

 

פדיחה שיזכרו לך לתמיד

על פי בוצר, "יש לזכור שמדובר בעמיתים, ממונים וכפופים לך, ולכן יש לשמור על איזון מתאים. מצד אחד, מדובר באירוע חברתי שבו אפשר ואף רצוי ליהנות ולהתנהג בפחות רשמיות, אך מאידך יש לזכור שמדובר במקום עבודתך ויש לשמור על ייצוגיות ומתינות". בוצר אף סיפק שני כללים אליהם כדאי להצמד כדי לשמור על "ייצוגיות ומתינות":

 

לא להגזים, לא באכילה ובוודאי שלא בשתייה חריפה. כרוח הקמפיין של הרשות הלאומית למלחמה בסמים ובאלכוהול, "בשבילך זה אולי פדיחה ליום או יומיים, אך החבר'ה בעבודה יזכרו לך זאת לדיראון עולם (כולל בדיוני הקידום או פורום המנהלים הקרובים)".

 

להתלבש בהתאם, לבשו בגדים אליהם אתם רגילים וחשים בהם בנוח. בררו מראש את קוד הלבוש באירוע (עם אנשים מרכזיים ומביני עניין בארגון).

 

לשמור על לבוש הולם וייצוגי (צילום: Shutterstock) (צילום: Shutterstock)
לשמור על לבוש הולם וייצוגי(צילום: Shutterstock)
 

עם זאת, בוצר מדגיש כי אירוע חברה זו הזדמנות פז לביצוע רישות (Networking) פנימי בארגון. "הרישות זו הזדמנות מצוינת לייצר קשרים חבריים עם עמיתים בעבודה שאינני עובד איתם בצמידות במסגרת העבודה היומיומית. רישות כזה הינו כלי השפעה ושת"פ מרכזי (מאפשר להניע טוב יותר אנשים שאין לי עליהם סמכות פורמלית)".

 

כמו כן, מדובר "בהזדמנות מצוינת להציג את עצמנו בפני ממונים וקולגות שלא נחשפנו אליהם במסגרת העבודה השוטפת, אך עם זאת יש לזכור להיות אותנטי וגם לא להגזים עם הרישות בצורה מוחצנת ומלאכותית (לא לרדוף אחרי מנהלים), שכן הדבר עשוי לגרום לסלידה ופעולה הפוכה".

 

גם במסיבות: על המעסיק לדאוג לסביבה בטוחה מהטרדות מיניות

ומה המעסיק צריך לזכור בארגון אירוע שכזה? עו"ד מיכל פינברג-דורון, מומחית בדיני עבודה ושותפה במשרד עורכי דין נ. פינברג ושות', מדגישה כי העובדים אינם מחויבים להגיע לאירוע מחוץ לשעות העבודה, וכדי שירגישו בנוח להגיע לאירוע, על המעסיק להתחשב במספר גורמים:

 

רגישות לקביעת המועד עצמו:  "מומלץ לבדוק שהאירוע אינו חל בחג או מועד רגיש עבור עובדים מדתות אחרות, שכן במצב שכזה ייתכן שעובדים אלה לא יוכלו להשתתף בחגיגה. מומלץ להודיע על שינויים בסדרי העבודה באותו יום, לדוגמה, קיצור יום העבודה במחלקות מסויימות על מנת לאפשר לעובדים להתארגן".

 

עובדים שעקב דתם לא חוגגים את הסילבסטר - למשל, עובדים מהמגזר החרדי. "רצוי שהמעסיק ישקול להגדיר את המסיבה כמסיבת סוף שנה, ולא מסיבת סילבסטר, או כחגיגה ומסיבה לעובדים ללא איזכור החג. זאת על מנת שעובדים לא ירגישו מחוייבות להגיע לאירוע המציין חג שהם אינם חוגגים או שאינם מרגישים בו בנוח".

 

את הפלריטוטים עדיף לשמור לאירועים אחרים (צילום: Shutterstock) (צילום: Shutterstock)
את הפלריטוטים עדיף לשמור לאירועים אחרים(צילום: Shutterstock)

תפריט ותוכנית בידור: האם על המעסיק לבחור תכנים "נטרליים" לאירוע? לא. "עם זאת, כדאי שהמעסיק ישקול את התוכנית האומנותית לאירוע הנתון לפי הרכב העובדים. למשל, שאין מדובר במופע סטנד-אפ פוגעני או באמן שנוי במחלוקת. בנוסף, נהוג להגיש מזון כשר כדי להתחשב בעובדים ששומרים על כשרות, אם כי אין חובה לכך".

 

מניעת הטרדות מיניות: "אירוע חברה/מסיבה הינו חלק מפעילות שמארגן המעסיק, גם אם הוא מתקיים מחוץ למקום העבודה ולא במסגרת שעות העבודה. יש לזכור כי המעסיק אחראי לספק לעובדיו סביבה נקייה מהטרדה".

 

תמונות מהאירוע: "מעסיקים רבים מפרסמים תמונות מהאירוע כדי לשווק את הארגון כמקום שנעים לעבוד בו. על המעסיק להימנע מלהעלות תמונות לרשתות החברתיות, אלא בהסכמת המצולמים".

 

ומה קורה אם עובד נפצע במהלך אירוע חברה? האם מדובר ב"תאונת עבודה"?

עו"ד פיינברג-דורון: "חוק הביטוח הלאומי קובע כי "תאונת עבודה" הינה תאונה שארעה תוך כדי עבודה ועקב עבודתו של העובד אצל מעסיקו. לגבי אירוע חברה, אמנם יש למעסיק אינטרס לקיים פעילויות מחוץ לשעות העבודה, אך לא כל אירוע שארגן המעסיק במטרה להיטיב עם העובדים יוכר כפעולה נלווית לעבודה.

 

"כדי לקבל הכרה, העובד יצטרך להוכיח את מעורבותו של המעסיק בארגון האירוע ובאחריות לו. ההכרעה תהיה בהתאם לנסיבות המקרה והסממנים המעידים על האינטרס של המעסיק באירוע, על רקע הזיקה למקום העבודה".

 

 


פורסם לראשונה 27/12/2017 20:35

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Shutterstock
צילום: Shutterstock
צלם: שחף הבר
עו"ד מיכל פיינברג דורון
צלם: שחף הבר
צילום: ארז כרמל
ד"ר גיל בוצר
צילום: ארז כרמל
מומלצים