שתף קטע נבחר

 

המכשיר שמעלים צפצופים באוזניים (טינטון)

מדענים אמריקנים פיתחו מכשיר שגורם למוח להתעלם מהאותות שגורמים ל"צלצולים באוזניים" - טינטון ולהפחיתם משמעותית עד להעלמתם המוחלטת. על פי הערכות, בין 15 ל-30 אחוזים מהישראלים סובלים מתופעת הטנטון, שקשורה בין השאר לחשיפה לרעש חזק ופוגעת באופן ניכר באיכות החיים

צפו: כך פועלת הטכנולוגיה החדשה

 

 

בשורה לסובלים מטיניטוס: חוקרים מאוניברסיטת מישיגן פיתחו מכשיר שמצליח להעלים את ה"צלצולים באוזניים" - מצב המכונה "טיניטוס" ושבו נשמעים דרך המוח צלילי "פנטום" - צלילים לא אמיתיים שעלולים לפגוע באיכות החיים באופן ניכר. בין 15 ל-30 אחוזים מהישראלים סובלים מטיניטוס.

 

הגישה החדשה כוללת גירוי עצבי באמצעות אלקטרודות שמחוברות לעור, בזמן הפקת קולות שנשמעים דרך אוזניות ומותאמים לפעימות הגירוי העורי. התוצאה היא עיכוב פעילות איבר השמיעה במוח, שמוביל להפחתה בתסמיני הטיניטוס ואף העלמה מוחלטת של הצלצולים.

 

המנגנון מאחורי הטכנולוגיה נועד להפחית את הסנכרון בין תאי המוח המגיבים לאותות שמע, כך שלא יגיבו כלל לאותות מקולות שלא קיימים, כמו בטינטון, ויפעלו רק כאשר מגיעים אותות שמע אמיתיים.

 

שכיחות התופעה עולה אחרי גיל 50. טנטון (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
שכיחות התופעה עולה אחרי גיל 50. טנטון(צילום: shutterstock)
החוקרים מסרו כי ניסויים הן בבעלי חיים והן בבני אדם עלו בהצלחה. אולם טרם נמסר מתי ישווק המכשיר.

 

 

טיפול מוגבל וחלקי בתופעה

תופעת הטנטון - רעש, צפצופים או קולות באוזן הנשמעים לאורך כל היממה. שכיחה מאוד מעל גיל 50. טנטון קשור במספר רב של גורמים, ובהם חשיפה לרעש חזק, מחלות של האוזן הפנימית, שימוש בתרופות כמו אספירין או אנטיביוטיקות מסוימות, דלקת קרום המוח או דלקות אוזניים חוזרות, הפרעות בבלוטת התריס, הפרעות שומנים, חוסר בוויטמינים מקבוצה B, טרשת נפוצה, הפרעות במפרק הלסת והפרעות נפשיות כמו דיכאון וחרדה.

 

הטיפול בטנטון מוגבל מאוד וחלקי, ומתמקד בהפחתת עוצמתו עד שהמטופל יכול "לחיות עם הצפצופים". הטיפולים כוללים, בין היתר, תרופות המשפרות את זרימת הדם לאוזן הפנימית, תרופות נוגדות חרדה ודיכאון, תזונה דלת מלח, הימנעות מעישון, תוספת ויטמינים מקבוצה B, טיפול בביופידבק והיפנוזה, טיפול פסיכולוגי וטיפולים ברפואה המשלימה.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
תופעה שפוגעת קשות באיכות החיים
צילום: shutterstock
צילום: shutterstock
גירוי עצבי בזמן הפקת קולות. המכשיר החדש
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים