שתף קטע נבחר
 

ברוש: "המצב לא טוב"; כהן: "קשקוש, עם עובדות אי אפשר להתווכח"

שר הכלכלה אלי כהן הודיע כי יקצה 100 מיליון שקל עבור סיוע ליצואנים ב-2018. אך זה לא מנע מנשיא התאחדות התעשיינים שרגא ברוש למתוח ביקורת על הממשלה לאור בעיות התעשייה והייצוא. ברוש דורש מהממשלה לנקוט צעדים לעצירת התחזקות השקל. כהן: "המשק הישראלי - בשיאו"

100 מיליון שקל - זה הסכום שיקצה משרד הכלכלה בשנת 2018 לתוכנית הסיוע ליצואנים, נתון המהווה גידול של למעלה מ-10% בהשוואה לשנה הקודמת. כך הודיע היום (ה') שר הכלכלה והתעשייה, אלי כהן, באירוע השקת תוכניות הסיוע השנתי של מינהל סחר חוץ.

 

ברוש: "אני לא רוצה להיות הנשיא של התעשיינים בחו"ל"

 

במהלך הכנס התפתח עימות בין השר כהן לבין נשיא התאחדות התעשיינים שרגא ברוש, סביב מצבם של התעשיינים והיצואנים. כהן ציין כי למרות הדברים שטעונים שיפור, המשק הישראלי נמצא בתנופה חסרת תקדים מבחינת סחר החוץ של ישראל.

 

"היצואנים הם חוד החנית של התעשייה הישראלית ומהגורמים המובילים בצמיחת המשק", אמר. "הזירה הבינלאומית מציבה אתגרים מורכבים וקשים בפני היצואנים הישראליים, ולכן אנו משקיעים בכלים המסייעים ליצואנים בהתמודדותם בשווקים הבינלאומיים, לצד מגוון רחב של כלים המסייעים הן ליצואנים והן לתעשייה שאינה מייצאת. 2017 הייתה שנת שיא הן מבחינת מספר בקשות הסיוע והן מבחינת היקפי התמיכות".

אלי כהן ()
אלי כהן
 

ברוש, שדורש מהממשלה להתערב בשער החליפין של השקל-דולר שנמצא בשפל ופוגע בתעשיינים, אמר באירוע כי "מצבנו במילה אחת: טוב. בשתי מילים: לא טוב". הוא תיאר את בעיות התעשייה והייצוא ולא חסך בביקורת קשה על הממשלה ועל ההנהגה הכלכלית.

  

עם תום דבריו של ברוש, ביקש כהן להשיב לביקורת של ברוש והגדיר את דברי ברוש "קשקושים" ואף האשים אותו ביצירת אווירה שפוגעת במשק וברצון היזמים להשקיע בישראל.

שרגא ברוש (צילום: ניצן דרור) (צילום: ניצן דרור)
שרגא ברוש(צילום: ניצן דרור)
 

"עם העובדות אי אפשר להתווכח", אמר כהן והציג שורה ארוכה של נתונים מאקרו-כלכליים חיובים: "הכלכלה הישראלית נמצאת בשיאה בשנים האחרונות, מצב התעסוקה הוא הטוב ביותר בשנים האחרונות, החוב הישראלי נמוך מבשנים עברו, הממשלה הפחיתה מיסוי".

 

כהן הוסיף, כי "ישנם ביקושים להשקעות בישראל ו-320 חברות זרות כבר פועלות עמנו בארץ – לצד ביקושים לרכש טכנולוגיות ושירותים של חברות ישראליות במדיניות רבות. וכמובן, סחר החוץ של ישראל חצה השנה, לראשונה, את סף 100 מיליארד דולר. כל אלו מייצרים כלכלה חזקה ומשפיעים גם על הדולר המושפע יותר מכוחות השוק מאשר מכוחו של בנק ישראל. נציגי הממשל, התעשיינים והיזמים בכל העולם מביעים בו אמון רב, ועלינו לשדר לעולם כי לעשות עסקים עם ישראל ועם חברות ישראליות זו השקעה משתלמת".

  

כהן הציב יעד חדש לייצוא הישראלי לשנת 2022 - ייצוא ב-120 מיליארד דולר. לפי נתוני משרד הכלכלה, שנת 2017 היתה שנת שיא הן מבחינת מספר בקשות הסיוע של תעשיינים והן מבחינת היקפי התמיכות שהעניק המשרד. בשנה זו הוגשו למינהל סחר חוץ במשרד הכלכלה 389 בקשות, מתוכן אושרו 247 בקשות בהיקף כולל של כ-88 מיליון שקל - גידול של כ-50% בהיקף התמיכה ביחס לשנת 2016.

 

הבקשות שהוגשו היו במגוון תחומי פעילות, ביניהן: סקטור התוכנה, התקשורת, הייטק, סייבר, דפוס, צעצועים ואסתטיקה רפואית. מפילוח שווקי היעד של החברות שהגישו בקשות לתמיכה עולה כי ארה"ב מובילה עם למעלה ממחצית הבקשות, בעוד שבמקום השני נמצאת סין ואחריה גרמניה, אנגליה, הודו ויפן.

 

לדברי אוהד כהן, מנהל מינהל סחר חוץ במשרד הכלכלה, בשלוש השנים האחרונות הצליח המינהל לשלש את תקציבי קרנות הסיוע שמטרתן לתמוך ביצואנים באופן ישיר.

 

 

צילום: עפר מאיר

צילום: עפר מאיר

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

השתתפו בהכנת הכתבה: אדריאן פילוט, "כלכליסט", מיכל מרגלית

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים