שתף קטע נבחר

אם תבעה: הגרוש מונע טיפול נפשי מהילדים

לאחר הגירושים דרשה האישה לשלול את האפוטרופסות של האב בטענה שהוא גורם לילדים נזק בלתי הפיך. אבל בית המשפט חשב אחרת

בית המשפט למשפחה בצפת דחה לאחרונה דרישה של אם לארבעה לשלול את האפוטרופסות של בעלה לשעבר, בטענה שהוא מונע מילדיהם טיפולים נפשיים שלהם הם זקוקים. השופטת אביבית נחמיאס סברה שלא מדובר במקרה קיצוני המצדיק מהלך כה חמור.

 

בני הזוג נישאו ב-2003 ונולדו להם ארבעה ילדים, שהגדול בהם כיום כבן 13. בתביעות שונות שהגישה טענה האישה שהיא והילדים סבלו מאלימות מילולית ופיזית מצד האב. היא סיפרה שנוהל נגדו הליך פלילי בגין אלימות כלפי שניים מהילדים וביולי 2013 הוא הורחק מהבית ומאז לא שב. בני הזוג התגרשו ב-2014 כשהאם קיבלה את המשמורת על הילדים ולאב נקבעו הסדרי שהייה.

 

ביחס למזונות ציינה האישה שהאב אדם בריא, משופע כישרונות ובעל פוטנציאל הכנסה גבוה. היא דרשה כ-2,500 שקל מזונות עבור כל ילד ובנוסף כ-2,000 שקל עבור דיור. היא ביקשה לחייב אותו גם בדמי טיפול, שכן היא מטפלת בילדים הקטנים לבדה או בעזרת מטפלת והדבר כרוך במזונות.

 

בנוסף ביקשה האם לשלול מבעלה לשעבר את האפוטרופסות בטענה שהוא חוסם את דרכם של הילדים לקבלת טיפולים רגשיים ונפשיים הנחוצים להם ומתנגד לביצוע אבחונים. לדבריה, האב לא ממלא את תפקידו כהורה ונוהג כלפי הילדים באלימות ובכך גורם להם נזקים בלתי הפיכים.

 

האב הכחיש את האלימות והוסיף שאין ביכולתו הכלכלית לשאת בשלומים כלשהם לטובת הילדים. לדבריו, הוא עובד בשיפוצים והכנסתו הממוצעת העומדת על כ-4,500 שקל עולה על הוצאותיו. הוא הוסיף שהקדיש את חייו לטובת הילדים והוא הדמות היציבה ביותר בחייהם. הוא ציין שהאם לא פנתה אליו בעניין הטיפול בקטינים אלא בחרה לפנות ישירות לבית המשפט בנושא.

 

לא משתפים פעולה

השופטת אביבית נחמיאס הבהירה שעל פי הפסיקה על החייב במזונות להיות מוכן לעבוד בכל עבודה כדי למלא את חובתו. נקבע שהוצאות המזון, הביגוד, החינוך והבריאות עבור על ילד עומדים על כ-1,000 שקל, ועל כן הוטל על האב לשלם מזונות חודשיים של 4,000 שקל. עוד נקבע שעליו לשאת בדמי טיפול עבור שני הילדים הקטנים בסך 150 שקל לחודש עד שהצעירה תגיע לגיל 10.

 

באשר לתביעת האפוטרופסות פסקה השופטת שאין מחלוקת שמצבם המורכב של הילדים מחייב אבחונים רבים, סיוע וטיפול בתחומים רגשיים, נפשיים ולימודיים. היא הוסיפה שלמרבה הצער, היעדר שיתוף הפעולה בין ההורים פוגע בטיפול שלו זקוקים הקטינים.

 

מתסקיר רווחה מנובמבר 2016 עלה שהניתוק הממושך מהאב גורם לילדים נזק גובר והולך והם מביעים אהבה וגעגועים כלפיו. בהתאם לעקרון העל של טובת הילד קבעה השופטת נחמיאס שלא מדובר במקרה כה חריג המצדיק את שלילת האפוטרופסות הטבעית של האב או הגבלתה.

 

עם זאת, כדי להקל על האם לאתר את אב לצורך קבלת עמדתו ביחס לטיפולים נקבע שעליו למסור את כתובתו למשלוח מכתבים ולעדכן את האם בכל שינוי. עוד נקבע שבכל מקרה של טיפול או אבחון עליו לגבש את עמדתו בתוך 14 יום, ובמקרה של התנגדות לפרט את נימוקיו כך שאשתו לשעבר תוכל לפנות לבית המשפט בהליך מתאים.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
אילוסטרציה
צילום: shutterstock
צילום: אלון בלומברג, אייל הפקות
עו"ד זהר מימוני
צילום: אלון בלומברג, אייל הפקות
מומלצים