שתף קטע נבחר

 

"אמא שלי עם דמנציה - והמקום לטפל בה צריך להיות בבית"

אורלי צוברי המתמודדת עם הדמנציה ההולכת וגוברת של אמה ידעה תמיד שבכל מצב היא רוצה להשאיר אותה בבית. "עדיף להיות בבית מוקף בדברים שלך ולא במקום קר ומנוכר"

בשיתוף צבר רפואה

 

פאולט סובלת מדמנציה מתקדמת ומתגוררת אצל אורלי, בתה היחידה. "היום אפשר למשוך חולים עד גיל 100, אבל מה קורה לנפש", אומרת אורלי שמתמודדת עם הטיפול  המורכב באמה.


מחלת הדמנציה בשלביה המתקדמים מוכרת בעולם כמחלה סופנית, ולכן חולים הנמצאים בשלב זה של המחלה יכולים וצריכים לקבל ליווי פליאטיבי תומך.

 

הליווי במסגרת הוספיס בית מאפשר לחולים ולבני משפחותיהם לקבל ליווי רפואי מלא, בשילוב מתן כלים ותמיכה להתמודדות עם האתגרים שהמחלה מציבה בשלביה המתקדמים. 

 

  

למי מגיע טיפול בבית?

הנחיות משרד הבריאות בישראל, מגדירות כי כל אדם אשר רופא מומחה מוסמך קבע כי תוחלת חייו אינה עולה על 6 חודשים - זכאי לקבל ליווי הוספיס בביתו ללא כל עלות, כאשר לאחרונה גם דמנציה הוכללה בין המחלות חשוכות המרפא.

 

במסגרת הוספיס בית, ילווה את החולה ובני משפחתו צוות רב מקצועי קבוע הפועל בגישה פליאטיבית, וכולל: רופא/ה, אח/ות, עובד/ת סוציאלי/ת. הצוות מלווה את החולה ואת בני המשפחה דרך ביקורי בית סדירים וזמינות טלפונית בכל רגע נתון, כולל סופי שבוע וחגים.

 

צוות ההוספיס מדריך את החולה ואת בני משפחתו בכל הנדרש בטיפול היומיומי ובהכנה לקראת השלבים הבאים, מקל על התסמינים המאפיינים דמנציה בשלב המתקדם כגון טיפול בסוגיות הקשורות באי שקט פסיכו-מוטורי, טיפול בקשיים הקשורים בהאכלה והזנה וטיפול במצבי חום וחשד לזיהום. הליווי מיטיב באופן משמעותי עם החולה, ומונע אשפוזים מיותרים בבית החולים.

 

כדי לקבל את השירות, יש לפנות לרופא המטפל ולבקש הפנייה להוספיס בית. ההפנייה תועבר ליחידה לטיפולי בית של קופת החולים, להם יש את הסמכות להפנות לליווי פליאטיבי בבית, ללא כל עלות למשפחה.

 

לקבלת מידע נוסף והדרכה למיצוי זכויות, ניתן ליצור קשר עם צבר רפואה המפעילה מרכז ייעוץ והכוונה למשפחות.


 

 

בשיתוף צבר רפואה

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אורלי ואמה. דמנציה מתקדמת
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים