בשל מחסור בכוח אדם: ה"בראסרי" מפסיקה את פעילותה 24/7
אחרי 15 שנה של פעילות מסביב השעון - מסיימת מסעדת "בראסרי" הוותיקה בתל אביב את פעילותה 24 שעות ביממה, והיא תיסגר בשעה 1:00 בימים שבת-רביעי. "אין עובדים ובדקנו איפה אפשר לחסוך בכוח אדם"
בדצמבר 2002 נפתחה מסעדת "בראסרי" בתל אביב, בפורמט שהיה שמור עד אז למעטים בלבד: 24 שעות ביממה, 7 ימים בשבוע. 15 שנה פעלה המסעדה סביב לשעון, האכילה בליינים רעבים באמצע הלילה והגישה אוכל שקשה למצוא במרכז תל אביב בשעות לא שגרתיות: סטייק הגון, צ'יפס פריך, סלט קום איל פו ולגרגרנים במיוחד אפילו קרפ סוזט לקינוח.
אבל החל מהשבוע לא עוד: המוסד התל-אביבי הפופולרי סוגר את דלתותיו מדי לילה בשעה 1:00 בימים שבת-רביעי. בימים חמישי ושישי, ימים הנחשבים לימים עמוסים בסועדים, המסעדה תמשיך לעבוד במתכונת של 24 שעות.
הנתונים על שעות הפתיחה החדשות כבר עודכנו באתר המסעדה ובמענה הקולי של המסעדה.
בשבועות האחרונים עלה לכותרות שמה של "בראסרי" בהקשר לבעיית ההיטל הרטרואקטיבי על העסקת מבקשי מקלט. אורן שנבל, ממנהלי הקבוצה, אמר כי השומה לתשלום על סך 3 מיליון שקלים שקיבלה המסעדה היא "גזר דין מוות", כדבריו. ההשערה בענף כי ההחלטה לסגור את המסעדה לפעילות לילית בימים שבת-רביעי נובעת מסוגיית כוח האדם והעלויות הכרוכות בכך - התגלתה כנכונה.
בכירים בתחום המסעדנות מתריעים בחודשים האחרונים מפני קריסה קרבה של הענף בעקבות החלטת בג"ץ לאשר גבייה רטרואקטיבית של היטל על העסקת מבקשי מקלט. לפי ההחלטה יאולצו המעסיקים לשלם על מבקשי המקלט תשלום רטרואקטיבי של חמש-שש שנים.
אורן שנבל ממנהלי קבוצת r2m מסר בתגובה: "אין עובדים בענף, וכשאין עובדים המשאב הזה נדיר. בדקנו איפה אפשר לוותר על משהו וזה המקום היחיד שבו עוד אפשר. הבראסרי זה משאבת כוח אדם, זה כמו תחנת רכבת. זה עסק שמעסיק הרבה עובדים והוא מאכיל מעל אלף איש ביום. המשאב של כוח אדם מצומצם אז צריך לוותר על ארבעת הימים האלה, שעליהם עוד אפשר לוותר. העובדים האלה באים על חשבון עובדים במשמרות אחרות, וכאמור אין לנו הרבה עובדים. יותר מזה - מכיוון שכל כך קשה למצוא עובדים, אז עוד יותר קשה למצוא עובדים שירצו לעבוד בלילה. המדינה באפס אחוז אבטלה ולכולנו חסרים עובדים".