לחיות עם HIV
HIV הפכה להיות כיום מחלה כרונית. איך נעשה המהפך ועל מה נשאי HIV צריכים להקפיד כדי לשמור על איכות חיים? צפו
בשיתוף Gilead
מחלת האיידס התפרצה לראשונה בשנות השמונים כמחלה שתוחלת החיים שלה הייתה קצרה מאוד. היום היא ברת טיפול והנשאים יכולים לחיות איתה שנים ארוכות. ד"ר דניאל אלבירט, מנהל שירות האימונולוגיה במרכז הרפואי קפלן, מסביר איך השינוי הזה קרה וכיצד הוא משפיע על אורח החיים ותוחלת החיים של הנשאים והחולים.
"לפי הנתונים שאתר משרד הבריאות מפרסם, ישנם כ-6,000 אנשים שנושאים את הנגיף, וההנחה היא שקיימים בכל רגע נתון בערך עוד כ-2,000 אנשים שלא יודעים על מחלתם והם טרם אובחנו", הוא אומר.
"אחד השינויים שחלו בשנים האחרונות זה ההתמודדות עם הנשא המבוגר, זה כבר לא אותו סטריאוטיפ של החולה ההומוסקסואל הצעיר של שנות השמונים אלא אדם שיכול להיות בן 40,50,60, וחי כבר עשרים שנה עם HIV. ללא ספק זו התמודדות שונה עם מחלות אחרות בגילאים האלה כמו: סוכרת, לחץ דם, אוסטאופורוזיס, מעבר ל-HIV עצמו".
מהן ההמלצות לנשאי HIV להמשך טיפול או למעקב?
"נשאי HIV שמגיעים היום לרופא, צריכים להבין שחשוב להיות במעקב ולטפל ב-HIV. אחר כך צריך לשמור על אורח חיים בריא, כמו אנשים שאין להם כלל את הנגיף".
מה שמדהים שהמחלה הזאת זו המחלה שעברה באמת את הטרנספורמציה הכי מהירה בזמן הכי קצר שיש. איך זה קרה?
"המהפכה הזאת מזכירה קצת את מהפכת הפניצילין בשנות ה-20 של המאה הקודמת, כשרופאים גילו שיש להם תרופה נגד מחלות שאנשים קודם לכן מתו מהן. אמנם אנחנו לא בריפוי מלא עדיין אבל מאוד קרובים לריפוי. אני מעריך שאנחנו נגיע לשם".
בשיתוף Gilead
רוצים לקבל מידע בנושאים בריאותיים שונים? אתם מוזמנים ממש עכשיו להיכנס אל עמוד הבית
המידע והתכנים הנמסרים ונאמרים בתכנית זו, ניתנים כמידע כללי בלבד, והם אינם מהווים ייעוץ רפואי או תחליף לייעוץ רפואי אישי או לבדיקה וטיפול רפואיים הולמים. על חולים להתייעץ באופן אישי עם רופא מומחה, המכיר את ההיסטוריה הרפואית שלהם, על מנת למצוא עבורם ולהמליץ בפניהם על דרך טיפולית המתאימה למחלתם.