שתף קטע נבחר

4 מיליון ש' ללקוח שנפצע במוסך ונותר משותק

ב-2003 הגיע צעיר למוסך בראשל"צ כדי לתאם תיקון למכוניתו. הוא עלה לגג לפגוש את הבעלים – ונפל. 15 שנה אחרי הסתיימה תביעת הפיצויים

צדק אחרי 15 שנה: בית המשפט המחוזי בירושלים קבע לאחרונה שצעיר שנפצע קשה ונותר משותק בעקבות נפילה מגג אסבסט בגובה חמישה מטרים במוסך בראשל"צ, יפוצה בכארבעה מיליון שקל על ידי העירייה והביטוח הלאומי. השופט אריה רומנוב קבע שהגג לא עמד בהיתר הבנייה, ולפיכך רישיון העסק של המוסך הוצא שלא כדין.

 

בתביעה שהגיש לפני כשמונה שנים סיפר הצעיר שב-2003 הגיע למוסך באזור התעשייה כדי לסכם עם בעליו על מועד תיקון מכוניתו. לטענתו, בעל המוסך שהה באותו זמן על הגג והוא הונחה על ידו, או על ידי עובדו, לעלות למעלה. הגג, שהיה עשוי אסבסט ושובץ בלוחות פרספקס שקופים שנועדו להכניס אור למוסך, נשבר תוך כדי הליכתו והוא נפל פנימה. הוא נפצע קשה ונזקק לאשפוז ממושך של כשנה ולניתוחים רבים. בסופו של דבר הוא נותר משותק בפלג גופו התחתון.

 

את טענותיו הפנה התובע גם נגד העירייה, שלטענתו התרשלה כשהעניקה היתר בנייה לגג שלא מסוגל לשאת משקל אדם. לדבריו היא הוציאה למקום רישיון עסק אף שהגג נבנה בחריגה מהיתר הבנייה.

 

בעל המוסך טען להגנתו שבשום אופן לא הורה לתובע לעלות לגג, מתוך ידיעה כמה הדבר מסוכן. גם העובד שהיה במוסך הכחיש שהנחה את התובע לעלות לגג וטען הוא עשה כן מיוזמתו ועל דעת עצמו.

 

העירייה טענה שהגג לא היה אמור מלכתחילה לשאת משקל אדם ושהיתר הבנייה אפשר להקים במקום "גג קל" מאסבסט, הנפוץ באזורי תעשייה. לדבריה, גם אם הגג חרג מההיתר, תוספת לוחות הפרספקס לא שינתה את מצבו ההנדסי שלא נועד מלכתחילה לאפשר הליכה עליו.

 

תדהמה ובהלה

השופט אריה רומנוב דחה את התביעה נגד בעל המוסך. הוא ציין שעדות התובע ואחיו, שהגיע למקום זמן קצר לאחר התאונה, הייתה הססנית והשניים לא היו יכולים לאשר בוודאות שהנתבע הזמין את התובע לעלות לגג. מנגד, עדות הנתבע הותירה בשופט רושם מהימן ובמיוחד תיאור התדהמה והבהלה שאחזו בו כשראה לפתע את התובע על הגג.

 

עם זאת, השופט קיבל את התביעה נגד העירייה. הוא קבע שהיתר הבנייה ניתן כדין, אולם העירייה התרשלה כשנתנה רישיון עסק לנתבע כשהגג לא עמד בדרישות ההיתר.

 

השופט רומנוב הסביר שחוק רישוי עסקים נועד בין היתר להבטיח את קיום חוקי התכנון והבנייה. במקרה זה, הגג היה אמור להיות עשוי מאסבסט בלבד ולא משילוב של אסבסט ופרספקס. נקבע שהעירייה לא הוכיחה שניתן היה לתת למוסך רישיון עסק על אף החריגה מההיתר.

 

לאחר ניכוי אשם תורם של 60% חייב השופט את העירייה לפצות את התובע ב-1,027,423 שקל ואת ביטוח לאומי ב-3,082,268 שקל, בתוספת הוצאות ושכר טרחת עו"ד בשיעור 20%. חברת "הראל" חויבה לשפות את העירייה על הסכום.

 

  • לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • ב"כ התובע: עו"ד מ' מיימרן, עו"ד ע' בן צבי
  • ב"כ בעל המוסך: עו"ד י' רנרט
  • ב"כ העירייה: עו"ד ש' כ"ץ ועו"ד ד' טיירו
  • עו"ד שי טביב עוסק בדיני נזיקין
  • הכותב לא ייצג בתיק

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
אילוסטרציה
צילום: shutterstock
מאור סטודיו לצילום
עו"ד שי טביב
מאור סטודיו לצילום
מומלצים