גרוש עם פורשה ומרצדס טען: "אין לי כסף למזונות"
אב ביקש התחשבות בקביעת התשלום לבנו בטענה שהוא מרוויח רק 8,000 שקל. אבל ביהמ"ש קבע שרמת החיים שלו מצביעה על מציאות אחרת
בית המשפט למשפחה בראשל"צ דחה לאחרונה אב גרוש שהתנגד להגדלת המזונות החודשיים לבנו בטענה שאינו משתכר מספיק. השופטת מירה רום פלאי ציינה שהאב מתגורר בפנטהאוז יוקרתי ומחזיק במכוניות פורשה ומרצדס,
ולכן הוא ישלם כ-5,000 שקל בחודש בתוספת הוצאות שונות.
האם הוסיפה שאינה יכולה למצות את כושר השתכרותה בהיותה המטפלת העיקרית בבן. לדבריה, שכרה החודשי הממוצע עומד על כ-4,500 שקל, ובנסיבות אלה יש לחייב את האב במזונות של 5,000 שקל בחודש, בתוספת 1,000 שקל עבור הוצאות דיור ודמי טיפול.
בני הזוג נישאו ב-2013 והביאו לעולם ילד אחד לפניהם שיחסיהם הידרדרו והם התגרשו בשנה שעברה. המשמורת על הבן ניתנה לאם, ואילו לאב נקבעו הסדרי שהות מצומצמים יחסית. כחצי שנה קודם לגירושים הגישה האם תביעת מזונות שבה טענה שבעלה מנהל בשיתוף עם אביו רשת מרפאות המונה 60 סניפים ברחבי העולם. היא העריכה את היקף הכנסתו השנתית בסכום העולה על 100 מיליון שקל. לדבריה, לבעלה פנטהאוז מפואר שבו גרו הצדדים עד לפרידה, ושוויו מוערך בכשבעה מיליון שקל.
דיני משפחה
סירב לשלם כתובה: "היא לא שכבה איתי"
עו"ד ענת גוטליב שטיינמץ
גבר שיזם את הפרידה מאשתו טען בבית הדין הרבני שהוא פטור מתשלום בגלל הניכור שלה. אבל הפוליגרף הוכיח אחרת והוא ישלם 300 אלף ש'
האב טען מנגד שהוא אמנם מועסק בחברה של אביו, אך כעובד זוטר שתפקידו לשלוח מיילים ופקסים. הוא הוסיף שהוא נמצא כיום בחקירה פלילית בחשד להלבנת הון והדבר משפיע על מצבו הכלכלי. כמו כן, הוא נושא בתשלום משכנתה על הפנטהאוז בסך 7,000 שקל בחודש ובמזונות של 3,400 שקל לבנו.
לטענתו, בעקבות הליכי התייעלות בחברה הופחתה משכורתו והיא עומדת כיום על כ-8,000 שקל בממוצע. הוא הוסיף שהאם מנהלת חנות אינטרנטית ומשתכרת 20-15 אלף שקל.
רב הנסתר על הגלוי
אבל השופטת מירה רום פלאי דחתה מכל וכל את גרסת האב. היא ציינה שהוכח כי הוא משתמש באופן קבוע בשתי מכוניות, האחת מסוג פורשה והשנייה מסוג מרצדס, ואף עומדים לרשותו נהג ועובדת משק בית על בסיס יומיומי.
לדבריה, טענות האב באשר לשכרו משוללות כל היגיון, שכן אין יחס סביר בין הכנסתו הנטענת לבין הוצאותיו החודשיות. היא התרשמה שהאב הוא בעל שליטה בחברה ומנהל אותה בפועל, ובכל הנוגע לכלל הכנסותיו, רב הנסתר על הגלוי. לנוכח רמת החיים שלו היא העריכה את השתכרותו החודשית בכ-30 אלף שקל.
נקבע שלעומת האב, לאם אין בית משלה או הורים שתומכים בה, וניכר ששכרה החודשי אינו עולה על 6,000 שקל. לדברי השופטת, בין הצדדים קיים פער הכנסות עצום, כשזמני השהות עם הקטין עומדים ביחס הפוך – האם נמצאת עמו רוב הזמן והאב שעות ספורות בשבוע.
השופטת רום פלאי הזכירה שלפי ההלכה של העליון מהקיץ האחרון, על בית המשפט לחתור לצדק ושוויון בכל הנוגע לחלוקת הנטל בין הורים. לפיכך נקבע שהאב ישלם מזונות בסך 5,000 שקל עד גיל 6, ו-4,500 שקל לאחר מכן. כמו כן נפסק שהוצאות החינוך והבריאות יחולקו בין ההורים ביחס של 60% לאב ו-40% לאם. האב חויב בהוצאות בסך 15 אלף שקל.
- לפסק הדין המלא – לחצו כאן
- הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
- שמות ב"כ הצדדים לא צוינו בפסק הדין
- עו"ד אורית תובל פרידמן עוסקת בדיני משפחה
- הכותבת לא ייצגה בתיק
מומלצים