שתף קטע נבחר

אלו הסיבות המובילות לעזיבת מקום עבודה

צברתם ותק של שנתיים שלוש ועזבתם את מקום העבודה? כנראה שגם אתם לא הייתם מוכנים להתפשר על אחד הגורמים הבאים, ויצאתם לחפש את עצמכם במקום אחר

בשיתוף Alljobs

 

בעוד הדור של ההורים שלנו שרד באותו מקום עבודה במשך עשרות שנים, ולפעמים אפילו עד הפנסיה – כיום עובדים רבים הולכים ומתרחקים מתחושות הנאמנות והמשפחתיות שהיו קיימות בעבר ביחסים שבין העובד לארגון. ויותר מזה – על פי הנתונים שלנו, רוב האנשים מחליפים עבודה בין שנתיים לשלוש בממוצע, ללא חשש מהשינוי בקריירה המקצועית שלהם ועם רצון לחפש הזדמנויות אחרות, מאתגרות ומספקות יותר.

 

מההיכרות השוטפת שלנו עם שוק העבודה, אנחנו יודעים להעיד על כמה וכמה סיבות שיכולות להביא עובדים לקבל את ההחלטה לקום, ללכת, ולחפש את מקום העבודה הבא שלהם בלב שלם.

 

אז מה גורם לכם להתפטר? הנה הסיבות המובילות:

 

הסביבה החברתית

אתם מגיעים כל יום לעבודה, מבצעים את המשימות שלכם, מקבלים את המשכורת שלכם ואפילו די מרוצים ממנה, אבל מרגישים שאת כל זה אתם עושים לבד? כנראה שהאווירה החברתית בארגון לא עושה לכם את זה. יתכן שיש בארגון מעט מאוד אנשים ועם אף אחד מהם אתם לא באמת מתקשרים, ויתכן שהארגון גדול יותר, אבל עדיין לא מצאתם את עצמכם בתוכו מבחינה חברתית. והרי לא משנה כמה טובים נהיה בתפקיד שלנו – אם אין לנו עם מי לדבר, לצחוק ולהתייעץ במהלך היום, ואם אנחנו אוכלים צהרים מול המחשב – אין לנו תחושת שייכות למקום, ושביעות הרצון שלנו הולכת ויורדת. במקום עבודה שלא נרגיש שייכים אליו, כנראה שלא נשרוד לאורך זמן.

 

חוסר סיפוק מקצועי

כששאלנו אנשים מהו הדבר הכי חשוב להם במקום העבודה, 53% ענו: "עניין ואתגר בתפקיד". תקופת זמן של שנתיים ומעלה בתפקיד לא מאתגר – היא לגמרי סיבה לפתח חוסר שביעות רצון מהמקום המקצועי שאתם נמצאים בו. יתכן שהתחלתם את התפקיד בידיעה שהוא קצת קטן עליכם, יתכן שהייתה בכם תקווה שתגדלו ביחד עם התפקיד ותחומי האחריות שלכם יתרחבו, ויתכן שאתם פשוט מרגישים תקיעות כי אין אפשרות של ממש להתקדם לתפקידים אחרים בחברה. כך או כך, במקרה כזה כנראה תתחילו לפזול לחברות המגייסות לתפקידים שאתם רוצים להשתלב בהם, כי הם אלה שיאתגרו אתכם ויתנו לכם תחושה שאתם לא רק צוברים ותק בשוק התעסוקה, אלא גם מתפתחים ונהנים מהדרך.

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

שכר לא מתגמל

איך אפשר בלעדיו? שכר הוא עדיין הנתון שעומד בראש רשימת המטרות שלנו כשאנחנו מחפשים עבודה. בסך הכל מדובר ברצון טבעי, שכן עבודה היא בראש ובראשונה מקור הפרנסה שלנו. אם עבדתם במשך כמה שנים בתפקיד מסוים, ביצעתם אותו בצורה טובה, ואפילו קיבלתם פידבקים חיוביים ומחמאות על התפקוד שלכם - כנראה שהרגשתם צורך בשלב מסוים לדרוש העלאה. ולאחר תקופת זמן כזו, תשובה שלילית בהחלט יכולה להיות אכזבה. בעיקר כשאתם מרגישים שאתם חיוניים למערכת ונותנים את כל כולכם. גובה השכר מתורגם אצלנו הרבה פעמים לדרך של המעסיק להעריך אותנו על התפקוד ועל הנאמנות שלנו לארגון, וכשאנחנו מרגישים לא מוערכים במקום העבודה שלנו, אנחנו נוטים לחפש הזדמנויות במקומות אחרים שמציעים לנו קצת (או הרבה) יותר.

 

שעות עבודה לא גמישות

השעות שבהן התחייבתם לעבוד היו ידועות לכם מראש, ובכל זאת, הייתה לכם ציפייה שלא התממשה בנוגע לגמישות? נאלצתם לצאת מוקדם מהרגיל או לבקש יום חופש בהתראה קצרה ונתקלתם בחוסר הבנה? זה באמת קצת מאכזב. מחקרים מראים כי "גמישות משרה" היא אחת משלוש ההטבות הגדולות ביותר שמעסיק יכול להציע לעובדים שלו. ואכן, מעסיקים רבים כבר מבינים, שכאשר העובדים שלהם מקבלים יותר עצמאות בנוגע לשעות המשרה שלהם, הם מרגישים שסומכים עליהם ובאמת יתנו את המקסימום. וכשהם מגלים חוסר גמישות שלא מאפשר להם לשחק עם השעות או להיעדר כשצריך – זו בהחלט סיבה להרגיש פחות טוב במקום העבודה שלהם. וזה מבלי לדבר על הקשיים הטכניים שיכולים להיווצר כתוצאה מנוקשות כזו.

 

חוסר התאמה עם המנהל

אפשר לומר שזה כבר עניין של מזל. לפעמים, אנחנו מגישים מועמדות למשרה שעונה על כל הציפיות שלנו, עוברים בהצלחה את תהליך הגיוס ואת שלב המשא ומתן על השכר והתנאים, מתקבלים לתפקיד, מתחילים לעבוד בארגון ורק אז מגלים: היחסים הבינאישיים עם המנהל הישיר לא מספיק טובים. חוסר התקשורת או חוסר החיבור הקיצוני עם האדם שמנהל אותנו משפיע לא רק על האופן שבו אנחנו מתנהלים בעבודה, אלא גם על המוטיבציה ועל מצב הרוח שלנו. דבר דומה יכול לקרות גם כשהמנהל שתחתיו התרגלנו ואהבנו לעבוד – עוזב, ואנחנו מתקשים למצוא את אותו החיבור עם זה שהחליף אותו, והביא איתו רוח חדשה ונהלים שונים שפחות נראים לנו.

 

אם אחת הסיבות האלה קיימת אצלכם כרגע, אתם עומדים בפני החלטה חשובה. צריך לזכור שעבור רבים מאתנו, מקום העבודה הוא זה שמעניק לנו את הביטחון והשפיות בשגרת החיים, ולפעמים לצד החסרונות יש גם יתרונות לא מעטים. בדרך כלל אין סיבה יחידה וחד משמעית שגורמת לנו לקום וללכת, אלא מכלול של סיבות שבסופו אנחנו מגיעים אל העבודה כמעט כל יום חסרי מצב רוח. אז, אם אחרי שבחנתם לעומק את הדברים והבנתם שהחסרונות בעבודה הנוכחית שלכם עולים משמעותית על היתרונות, זה אולי סימן שכדאי לעשות את הצעד, ולחפש עבודה חדשה.

 

הכותבת היא מנהלת תוכן בנושא עבודה, גיוס וקריירה ב-AllJobs

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים