שתף קטע נבחר

 

מנהל רשות המסים: נמליץ להקטין את הפטור ממס על רכישות מחו"ל

משה אשר אמר בריאיון לאולפן ynet כי ישראל צריכה להצטרף למגמה עולמית של צמצום הפטור ממס על רכישות מעבר לים. על סוגיית מיסוי הביטקוין אמר: "אנחנו מתחילים לאתר ולנטר מקרים, אני מקווה שנוכל בקרוב גם ללמוד מעמיתינו בחו"ל איך הם פועלים"

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

האם הפטור ממס על רכישת מוצרים בחו"ל עד סכום של 75 דולר כיום ירד לסכום של 50 דולר, או אפילו יבוטל לחלוטין? ברקע המאבק בין הרשתות הקמעונאיות והיבואנים לבין ציבור הצרכנים אומר היום (ג') מנהל רשות המסים, משה אשר, בריאיון לאולפן ynet כי בכוונת רשות המסים להמליץ על הורדת הפטור.

 

תוך 7 שנים הרכישות שלנו בחו"ל זינקו ב-400%

המשבר בשוק האופנה הישראלי: מי צפוי לקרוס?

 

"בעולם המגמה היא לבטל את הפטור", אמר אשר. "אנחנו רואים שהאיחוד האירופי קיבל החלטה שתוך שלוש שנים כל מדינות האיחוד, שקיים אצלם פטור עד 25 דולר - הוא יבוטל לחלוטין. באוסטרליה היה פטור מאוד גבוה והוא ירד לאפס. המדינות מבינות שהן צריכות היום להגן על העסקים המקומיים שלהם".

 

לכמה תמליצו להוריד? ל-50 דולר?

"נמליץ להוריד בגבולות מסויימים במידרג מסויים. אנחנו נשב עם השר (האוצר) ונציג את עמדתנו".

 

נזכיר, כי כיום הישראלים פטורים מתשלום מסים (כולל פטור ממע"מ ומס קנייה) על יבוא אישי בסכום של עד 75 דולר, כולל פטור על דמי השילוח. במקביל, היקפי הרכישות המקוונות גדלו בשנה האחרונה בכ-30%.

 

מאסטרקארד מאסטרפס כרטיס אשראי קניות ב רשת קניות אונליין (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

"באינטרנט יותר זול מכיוון ששם יש פחות עלויות, אין שכר דירה, אין ארנונה, אין דברים שבישראל יש אותם ואפשר להגיע למוצרים הרבה יותר זולים", אמר אשר. "צריכים להבין, המדינה מצד אחד רוצה לייצר תחרות מסויימת לרשתות ולהוריד את יוקר המחיה באמצעות הרכישה המקוונת. מצד שני, אנחנו לא רוצים לפגוע בעסקים הקיימים אז באיזון הזה צריך לראות את הקו הנכון".

 

אשר הוסיף, כי "נפגשנו, מנכ"ל האוצר שי באב"ד ואלי כהן שר הכלכלה וסגן שר האוצר איציק כהן ואנשים נוספים, ראש אגף תקציבים, הכלכלן הראשי, ישבנו עם נציגות של בתי האופנה, אנחנו מודעים לבעיה".

 

"התחלנו לקבל דיווחים על הכנסות מביטקוין"

סוגייה נוספת שעומדת בימים אלו על הפרק היא מיסוי המטבעות הוירטואליים. לפני שבוע פרסמה רשות המסים חוזר המפרט את כללי המיסוי על מי שמחזיק במטבע כזה ומי שסוחר בו. הוראות רשות המסים מגיעות ברקע המלחמה שמנהלים בנק ישראל ורשות לניירות ערך במסחר בביטקוין.

 

"מבחינתנו זה נכס שאם אתה מממש אותו והרווחת מהמימוש אתה צריך לשלם מס רווח הון בשווי של 25 אחוז. אבל אם הפסדת יש לך הפסד הון שיתקזז כנגד רווחים אחרים בעתיד", אמר מנכ"ל רשות המסים.

 

איך אפשר לעקוב אחרי זה?

"קודם כל באופן עקרוני בכלל בדיני המס הרעיון הוא רעיון של דיווח עצמי. כל אחד שמרוויח צריך לדווח על ההכנסות שלו. בין אם זה בשוק ההון, בין אם זה הכנסות עסקיות וכן הלאה. אנחנו שמענו לאחרונה שדווקא בארה"ב הם מצליחים לעקוב אחרי חשבונות".

 

מישהו כבר דיווח לכם על רווחים?

"יש לנו מספר מקרים וכמובן יש גם ויכוחים ויש לנו אפילו תיק אחד בבית משפט ששם נטען שזה כמו שער חליפין שהוא פטור, ואנחנו אמרנו 'לא, זה כמו מכירת נכס'. אבל תחשבו גם בעיניים הכלכליות הרגילות שלנו, אנחנו משתמשים בזה כדי לשלם כמטבע עובר לסוחר או משתמשים בביטקוין כהשקעה כמו בתיק ניירות ערך? אנחנו קונים את זה, או מי שקונה את זה, קונה למעשה להשקעה ספקולטיבית ולכן גם ראוי לגבות על זה מיסים כמו השקעה בשוק ההון".

 

הוא הוסיף, כי "אנחנו מתחילים לאתר ולנטר מקרים, אני מקווה שנוכל בזמן הקרוב גם ללמוד מעמיתינו בחו"ל מה הם עשו. במידה ויהיה לנו את המידע הזה, כמובן נפעל בהתאם".

 

מלחמה בהון שחור

אשר, שעתיד לפרוש מתפקידו ברשות המסים בחודש הבא אחרי 5 שנים בתפקיד המנכ"ל ו-27 שנה כעובד ברשות, לקח חלק פעיל בוועדה לצמצום השימוש במזומן (ועדת לוקר) שמסקנותיה העלו אבק מאז פורסמו לפני כ-3 שנים.

 

רק לאחרונה החלו לדון בכנסת בנושא הזה שעתיד להגביל את השימוש במזומנים עד לסכום של 8,000 שקל, כשלדברי אשר מדובר במהלך דרמטי במלחמה בהון השחור.

 

"המזומן הוא הדלק של ההון השחור. למה? כי אחריו אין עקבות", הוא מסביר. "נתת את המזומן, זה לא עבר דרך בנק, זה לא היה צ'ק שאפשר לעקוב אחרי ההתגלגלות שלו, לא עבר בכרטיס אשראי וכן הלאה. אתה הורס לצד השני שגם לא יוציא חשבונית ויעלים את הכסף ולמעשה כולנו בסוף נשלם יותר. למה? כי אם יש פחות מיסים, גובים פחות מיסי אמת, אז הציבור שכן משלם מיסים משלם יותר".

 

כמה מס אתם גובים בשנה?

"בשנה האחרונה גבינוי 311.5 מיליארד שקל. זה עדיין לא מספיק. עדיין יש הון שחור במדינה".

 

זה בולט יותר בענפים מסויימים? מקומות מסויימים?

"כמובן שיש מקומות מסוימים, ברגע שיש מפגש בין הצרכן לבין המוכר, נותני שירותים, אבל אני לא רוצה לעשות הכללות".

 

אי אפשר להתעלם מכך שזה מאוד מגביל את ציבור הצרכנים

"בינינו כמה עסקאות גדולות מעל 8,000 שקל יש לנו בחודש? יש אנשים שאין להם את העסקאות האלה אפילו בחצי שנה, אז את העסקה הבודדת שיש להם בכמה חודשים יתכבדו ויעשו אותה באמצעות צ'ק, העברה בנקאית או כרטיס אשראי. בדרך כלל זה גם יותר בטוח. למה ללכת עם ערימת מזומן ולשלם איתה. זה גם לא בטיחותי".

 

לראיון המלא עם משה אשר

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים