שתף קטע נבחר

 

מחומוס ועד חצילים: ככה מייצרים סלטים ללא גלוטן

איך מייצרים סלטים שמבוססים על חומרי גלם מהאדמה וכיצד מבטיחים שהם יהיו נטולי גלוטן? הצצה אל ההליך שעוברים סלטי החומוס, החצילים והמטבוחה - משלב הזריעה באדמה ועד הגביע על המדף בסופר

בשיתוף שטראוס

 

צפו: הצצה אל מאחורי הקלעים של מפעל ייצור הסלטים 

 

הם מככבים על השולחנות המשפחתיים, ולא רק בחג הפסח: סלטים מבוססי ירקות וקטניות כמו חומוס, מטבוחה, כרוב וחציל הם חלק בלתי נפרד משולחן האוכל הישראלי לאורך השנה כולה. אבל איך הופכים את הסלטים הללו לנטולי גלוטן? איך אפשר להבטיח שלאורך כל תהליך הייצור לא ידבק בהם אפילו פירור מהחלבון שרבים מהילדים והמבוגרים הישראלים סובלים מרגישות אליו?

 

סלטים (צילום: shutterstock)
ללא גלוטן כל השנה. סלטים(צילום: shutterstock)
 

"בגלל שחומר הגלם שלנו הוא חקלאי, העבודה שלנו מתחילה הרבה הרבה לפני שחומרי הגלם מגיעים למפעל", אומר ירון צור, מנהל הפיתוח הקולינרי של סלטי אחלה. "אנחנו צריכים להבטיח שבשדות הגידול של החומוס שלנו לא גדלה לידו חיטה. כנ"ל לגבי החצילים והכרוב".

 

סלטים (צילום: shutterstock)
מהשדה למפעל. חצילים(צילום: shutterstock)
 

אפשר לראות כיצד הירקות מגיעים בבוקר מהשדה אל המפעל, עוברים שטיפה, השריה, חיתוך, קלייה וערבול, ומוכנסים לגביעים כסלט מוכן. לדברי צור, דווקא מכיוון שרבים מהישראלים סובלים, כאמור, מרגישות לגלוטן, הסלטים המוכנים יכולים להוות עבורם פתרון ליצירת ארוחה.

 

"יש פה הזדמנויות מדהימות להפוך את הסלטים למנה העיקרית ולא רגע משהו מהצד", הוא מציע. לדבריו, סלט חצילים יכול בקלות לשדרג פשטידה או מרק על טהרת התפריט נטול הגלוטן. "קח את המטבוחה החריפה שלנו. פתח, שים על מחבת, תוסיף דג, תקבל חריימה אש", מציע צור לקינוח.

 

בשיתוף שטראוס 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
לדאוג שלא תגדל חיטה ליד החצילים והחומוס. ייצור ללא גלוטן
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים