זינוק של כ-50%: יותר מ-12 אלף יהודים עלו להר הבית
ארגוני המקדש מפרסמים נתונים חדשים ולפיהם במחצית הראשונה של השנה העברית הנוכחית ביקרו בהר הבית לפחות 12,135 יהודים, לעומת 8,229 בתשע"ז - עלייה של 47%. דו"ח ארגון "ייראה" אף נחשב כ"מחמיר" מפני שאינו כולל את היהודים שעלו לאתר באופן עצמאי
נמשכת העלייה במספר היהודים המבקרים בהר הבית: ארגוני המקדש מפרסמים נתונים חדשים ולפיהם במחצית הראשונה של השנה העברית הנוכחית עלו לאתר הקדוש יותר מ-12 אלף איש – זינוק של כמעט 50% ביחס לתקופה המקבילה, אשתקד.
<< הכול על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות >>
על רקע המתיחות הביטחונית בירושלים והחשש מהסלמה לקראת חג הפסח, יום העצמאות ה-70, מעבר השגרירות האמריקנית לבירה וחודש הרמדאן, פרסם ארגון "ייראה" את הדו"ח החצי-שנתי שלו בנושא. הנתון הבולט, כאמור: מתשרי ועד אדר תשע"ח ביקרו בהר הבית לפחות 12,135 יהודים, לעומת 8,229 בתשע"ז - עלייה של 47%.
קראו עוד בערוץ היהדות :
- אל תקראו להם "יורדים": אוהבים את ישראל מרחוק
- "מרתון? זה כלום לעומת חמישה ילדים"
- כשאלוהים מסתיר פנים: אודי דוידי חוזר
"ייראה" פועל לעידוד העלייה להר הבית "בקדושה ובטהרה", ואנשיו מלווים מדי יום יהודים המבקשים לבקר במקום על פי ההלכה בלבד (באזורים המותרים בו, לאחר טבילה במקווה ותחת מגבלות ותנאים נוספים). הדיווח של הארגון מבוסס, איפוא, על ספירה של אותם מתנדבים, וממילא נחשב ל"מחמיר", שכן הוא אינו כולל את היהודים שעלו להר באופן עצמאי.
גם השיא החודשי נשבר
בארגוני המקדש מקפידים להצליב את הנתונים מדי חודש מול הספירה של מערכת הביטחון – וגם זו של גורמים מוסלמיים בהר הבית, ובאופן קבוע נמצא פער קטן שמקורו ביהודים שמבקרים במקום שלא על פי ההלכה או ללא ליווי של "ייראה" – בדרך כלל קבוצות של סטודנטים, חניכי מכינות קדם-צבאיות וכדומה.
בשנים האחרונות מזהים בתנועות המקדש גידול מתמיד במספר היהודים העולים להר הבית. השיא נרשם בט' באב האחרון, יום השנה לחורבן שני בתי המקדש, אז ביקרו במקום לראשונה יותר מאלף איש ביום אחד, ובסך הכל - 1,264. גם השיא לחודש נשבר באב, עם 4,369 יהודים שעלו בו להר הבית.
"העלייה המשמעותית, לה אנו עדים היום, החלה לפני כשנתיים והתעצמה עוד יותר לאחר הפיגוע בהר הבית", אומרים בארגון "ייראה". "הסיבות המרכזיות לכך הוא יחס משטרתי טוב ונעים יותר מבעבר, סילוק פורעים ופורעות אסלאמיים שבעבר הפריעו לקבוצות היהודים - ועידוד דתי-רבני הולך ומתרחב לעלייה בטהרה להר הבית".
בירדן לא מרוצים
נתוני ט' באב, שפורסמו ימים ספורים לאחר סיום משבר המגנומטרים בהר הבית, עוררו זעם בקרב בכירים בירדן. שר החוץ של הממלכה, איימן א-ספדי, תקף את "ההסתערות של הקיצונים לחצרות אל-אקצה", כדבריו, ואמר כי מספר היהודים שעלו להר באותו יום מהווה "שיא שלא נרשם מאז תחילת הכיבוש הישראלי בשנת 1967".
א-ספדי קרא לישראל "לעקור את שורשי המתיחות", לאפשר הקמת מדינה פלסטינית בגבולות 67, שבירתה ירושלים, ולא לשנות את הסטטוס-קוו ההיסטורי והמשפטי במסגד אל-אקצה – אחרת היא מזמינה על עצמה במו ידיה את המשברים הבאים מול הירדנים והפלסטינים.