שתף קטע נבחר

 

צמרת מקבלי השכר בהפועל באר שבע נחשפת

ב-2016, השנה שבה זכתה באר שבע באליפות ראשונה אחרי 40 שנה, מליקסון עדיין הרוויח יותר מכל שחקן אחר בקבוצה - אבל שכרו היה נמוך ממה שקיבל בשנה שלפני כן. ברק בכר ניצב גם הוא בצמרת הרשימה, וגם: כמה היה כבד החוזה של אובידיו הובאן? הדו"חות הכספיים של האלופה, כתבה שנייה בסדרה

 

התגובות הנרגשות אחרי משחק האליפות ב-2016    (צילום ועריכה: אורן אהרוני)

התגובות הנרגשות אחרי משחק האליפות ב-2016    (צילום ועריכה: אורן אהרוני)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

מה היה התקציב של הפועל באר שבע בשנת 2016, שנת שיא בתולדות הקבוצה מבירת הנגב, שבמהלכה זכתה באליפות ראשונה זה ארבעים שנה והציגה את אחת העונות המרשימות ביותר של קבוצה ישראלית באירופה?

 

הכתבה הראשונה בסדרה: השנה הרווחית של באר שבע

 

בכתבה הראשונה בסדרת חשיפת הדו"חות הכספיים של האלופה משנת 2016 שהועברו לרשם העמותות, שפורסמה אתמול (שני), הצגנו את ההכנסות האדירות של האלופה באותה שנה, שהסתכמו ב-86.386 מיליון שקל והובילו לכך שבאופן נדיר בכדורגל הישראלי ולראשונה בעידן אלונה ברקת בבאר שבע, סיים המועדון את השנה ברווח תפעולי של כמעט 18 מיליון שקל. כעת, בכתבה השנייה בסדרה, נתמקד בחשיפת ההוצאות של המועדון באותה שנה, שהסתכמו ב-68.456 מיליון שקל, סכום שיא עבור הקבוצה.

 

צמרת מקבלי השכר בהפועל באר שבע ב-2016 ()
צמרת מקבלי השכר בהפועל באר שבע ב-2016

 

באופן טבעי, את החלק הכי גדול מעוגת תקציב הקבוצה תפסו השחקנים. עלות שכרם ברוטו, כולל השתתפות בהוצאות רכב ומענקים (זכייה באליפות, גביע הטוטו, אירופה וחתימה על חוזה), היא 36.614 מיליון שקל שמהווים 53.4 אחוז מכלל התקציב. תקציב צוות המאמנים שכולל את המאמן הראשי ברק בכר, עוזריו אסף נמני ואמיר נוסבאום (חצי שנה כל אחד), מאמני הכושר דרור שמשון ומיכאל ברוש, מאמן השוערים גיא וייזינגר, היועץ המנטלי איתן עזריה והפיזיולוג לוקאס בורטניק עמד על 3.819 מיליון שקל. שכר שאר העובדים במועדון עמד על 2.261 מיליון שקל.

 

בדו"ח אפשר למצוא את טבלת חמשת מקבלי השכר הגבוה במועדון, שם לצד שמותיהם מצוינות גם עלויות שכרם השנתית הכוללות רכב ומענקים. החמישה, מהם ארבעה שחקנים, הרוויחו יחד 12.375 מיליון שקל. מי שנמצא בראש הטבלה ולמעשה האיש שהרוויח הכי הרבה כסף (ברוטו) בשנת 2016 בהפועל באר שבע הוא הקשר מאור מליקסון, עם 3.412 מיליון שקל. מליקסון נמצא זאת השנה השנייה ברציפות בראש טבלת מקבלי השכר, אך למרות הסכום המרשים, מדובר בירידה לעומת הסכום שקיבל בשנת 2015, אז, כפי שפורסם ב-ynet, הוא נהנה משכר של 4.222 מיליון שקל.


מאור מליקסון. עדיין בראש הרשימה (צילום: עוז מועלם) (צילום: עוז מועלם)
מאור מליקסון. עדיין בראש הרשימה(צילום: עוז מועלם)

 

אלונה ברקת וברק בכר (צילום: ראובן שוורץ) (צילום: ראובן שוורץ)
אלונה ברקת וברק בכר(צילום: ראובן שוורץ)

 

ב-2015, כמחצית מעלות שכרו של מליקסון הורכב ממענק חתימה שחלקו העיקרי שולם לו באותה שנה. הערכה היא שב-2016 כשליש משכרו הורכב מהתשלום האחרון באותו מענק חתימה, עליו התחייבה אלונה ברקת עם חזרתו של השחקן לבאר שבע בקיץ 2014.

 

במקום השני בטבלת המשתכרים ניצב מי ששימש בזמנו כקפטן של הקבוצה והיום כעוזר המאמן. מדובר באליניב ברדה, שהיה גם מלך שערי הקבוצה בזכייה באליפות בעונת 2015/16, עם עלות שכר של 2.567 מיליון שקל. מבחינת ברדה, מדובר בפעם הראשונה מאז שחזר למועדון בשנת 2013 שהוא נמצא בין חמשת מקבלי השכר הגבוה. בשנת 2016 הוא הצליח להיכנס לטבלה בעיקר הודות למענק אליפות נדיב במיוחד. את מדליית הארד בטבלת המשתכרים קיבל מאור בוזגלו, שהיום כבר לא בקבוצה, עם עלות שכר שנתית של 2.270 מיליון שקל. שכרו של בוזגלו השתדרג מהשנה הקודמת בכ-686 אלף שקל וכך הוא טיפס מהמקום הרביעי לשלישי.

 

בכר. שכר שיא עבור מאמן בבאר שבע (צילום: עוז מועלם) (צילום: עוז מועלם)
בכר. שכר שיא עבור מאמן בבאר שבע(צילום: עוז מועלם)

 

במקום הרביעי ב-2016 ניצב מאמן הקבוצה, ברק בכר, עם משכורת שנתית של 2.117 מיליון שקל, שכר שיא עבור מאמן בהפועל באר שבע. את צמרת הרשימה נועל, ב-2016 כמו ב-2015, הזר הרומני אובידיו הובאן שעזב בקיץ האחרון, עם משכורת שנתית של 2.007 מיליון שקל. מדובר במשכורת הגבוהה ביותר ששילמה אלונה ברקת עד אז לשחקן זר. מאז הקיץ הקודם אוהדים רבים טוענים שהייתה זו טעות לא להאריך את החוזה של הרומני, אך חשיפת עלות שכרו השנתי - שהייתה גבוהה יותר מזרים כמו טוני ווקאמה וג'ון אוגו - מאירה את שחרורו באור הגיוני הרבה יותר.

 

גם הסוכנים קיבלו פרוסה מהעוגה

מניתוח הדו"ח עולה שהמסע האירופי המוצלח של הקבוצה הביא עמו גם הוצאות די גדולות על נסיעות למשחקים בחו"ל, בחלק מהמקרים במטוסים חכורים. מדובר בסכום כולל של 2.016 מיליון שקל. סעיף אחר שתפס נפח יחסית גדול בעוגת ההוצאות הוא הסכום שמעבירה הקבוצה לחברת "שפע הפקות" המפיצה את הכרטיסים למשחקיה. ב-2016 הועברו לחברה, תחת הסעיף של "עמלות הפצה" ו"עמלות הפצה של מפעל אירופי", 2.375 מיליון שקל. ככל הנראה חברת "שפע הפקות" הרוויחה בזכות מכירת הכרטיסים והמינויים למשחקיה של הקבוצה סכום גבוה אף יותר, שכן היא גובה גם עמלות נפרדות על כל רכישה דרכה.

 

השחקנים מניפים את ברקת בחגיגות האליפות לפני שנתיים (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
השחקנים מניפים את ברקת בחגיגות האליפות לפני שנתיים(צילום: אורן אהרוני)

 

באמצעות הנתונים המפורסמים בדו"ח, ניתן ללמוד על הסכומים הגבוהים שמרוויחים סוכני השחקנים המתווכים בעסקות לצירופם של שחקנים.

בשנת 2016 צירפה באר שבע את וובה בראון, מוחמד גדיר, גיא חיימוב, מיגל ויטור, לוסיו מרניאו, מיכאל אוחנה ומיהאי קורהוט. כדי לצרפם שילמה הקבוצה 1.768 מיליון שקל לסוכניהם. ויטור, מרניאו וקורהוט הגיעו בתיווך סוכניהם הבינלאומיים; בראון, גדיר ואוחנה בתיווכו של דודו דהן, וחיימוב בתיווכם של האחים רונן וגלעד קצב.

 

בכתבה השלישית והאחרונה בסדרה, שתפורסם בחמישי, נתמקד בהשקעה של אלונה ברקת במחלקת הנוער שלה ונחשוף גם את הסכומים שהיא משלמת לשחקנים שעברו את גיל הנוער ועולים לקבוצה הבוגרת.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עוז מועלם
מאור מליקסון
צילום: עוז מועלם
מומלצים