שתף קטע נבחר
 

ניצחון לשדולת הנשים: נאסר קיום קורס לגברים בלבד

ביה"ד האזורי לעבודה בירושלים הורה לנציבות שירות המדינה לצרף מיידית לתכנית ההכשרה "משפיעים - חרדים לשירות המדינה" לפחות עשר נשים, או שהתכנית כולה תוקפא. התוכנית מכשירה חרדים לתפקידי ליבה בשירות המדינה ובשלטון המקומי. מנכ"לית שדולת הנשים: "החלטה אמיצה והכרחית"

ביה"ד האזורי לעבודה בירושלים הורה היום (א') לנציבות שירות המדינה לצרף מיידית לתכנית ההכשרה "משפיעים - חרדים לשירות המדינה" לפחות עשר נשים, או שהתכנית כולה תוקפא. ההחלטה התקבלה במסגרת עתירה של שדולת נשים נגד התוכנית המכשירה חרדים לתפקידי ליבה בשירות המדינה ובשלטון המקומי, משום שהיא מיועדת לגברים בלבד.

 

השופטת רחל בר"ג הירשברג כתבה בהחלטתה כי "חוק שנועד לשלב נשים וגברים מהמגזר החרדי בשירות הציבורי, ולקדם את השוויון, לא יהפוך באחת עורו ויהפוך לכלי להפליה בין נשים לגברים בקבלה לעבודה".

 

לכתבות נוספות בערוץ הקריירה

 

   (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

מטרת התכנית היא לגייס עתודת אקדמאים ואקדמאיות מצטיינים מקרב האוכלוסייה החרדית, במטרה לשלבם בעבודה בשירות הציבורי. עם זאת, מסלולי ההכשרה לגברים ולנשים נפרדים זה מזה. המחזור הראשון שנפתח מיועד לגברים, והמחזור המיועד לנשים עתיד להיפתח באוקטובר 2018. בסיום ההכשרה יעבדו הבוגרים במשך שנתיים ברשויות המקומיות.

 

שדולת הנשים עתרה נגד ההכשרה הנפרדת לגברים ולנשים, בטענה שההפרדה עומדת בניגוד להוראות חוק שוויון הזדמנויות בעבודה. המדינה טענה, כי מדובר במחזור ראשון המהווה "פיילוט" ניסיוני, שלאחר סיומו וסיום מחזור הנשים יופקו ממנו לקחים, לרבות בהיבטי ההפרדה המגדרית, וכי ההפרדה נועדה לכבד את אורחות חייהם של המשתתפים.

 

ביה"ד לעבודה מתח ביקורת על ההפרדה בקורסים בכלל, ועל ההחלטה לפתוח בתחילה את הקורס לגברים בלבד בפרט. "הדרך בה בחרה המדינה ב'תחילה רק גברים' יכולה בהחלט לבוא בגדר הקושי המובנה שב'נפרד אבל שווה'", ציין ביה"ד. "בפתיחת תוכנית לנשים בחלוף כמעט שנה מפתיחת זו של הגברים, וחודשים לאחר סיום הכשרת הגברים, אין כדי לרפא את הפצע שנפער בזכות לשוויון או למלא אחר הוראות חוק שוויון הזדמנויות בעבודה. בהקשר זה תמימי דעים אנו עם עמדת שדולת הנשים, כי חוק שוויון הזדמנויות בעבודה אינו כולל מנגנון של תיקון עתידי של הפליה בדרך של קביעת תנאי של מין נגדי במועד עתידי".

 

מיכל גרא מרגליות, מנכ"לית שדולת הנשים בישראל, אמרה בעקבות החלטת ביה"ד כי "זאת החלטה אמיצה והכרחית. בית הדין לעבודה השמיע קול צלול וברור: הפרדה בין גברים לנשים אסורה בשירות המדינה. לא ניתן להסיג אותנו עשרות שנים אחורה, וקבלה לעבודה אינה יכולה להיות לפי מגדר. לצערנו, נדרשה התערבות של בית הדין כדי למנוע הסדרי הפרדה בעבודה. טוב תעשה המדינה אם תשלב חרדים וחרדיות בשירות המדינה ובכלל, לצד נשים, ולא תוביל לדחיקתן מהמרחב הציבורי ומשוק העבודה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים