מיזם חדש לשומרי כשרות: אוכל כשר בכל מקום בעולם
מהפכה במזוודה? מיזם חדש מבקש לשנות את הרגלי הטיסה של תיירים שומרי כשרות, הכוללים מזוודה מלאה באוכל וכלים - ומחשבות טורדניות על אוכל חם. "כושר בוקינג" מתיימר לדאוג למזון כשר לסוגיו בכל בית מלון באירופה - והיזמים טוענים ללא פחות מתקדים בענף
הקץ למזוודות האוכל? מיזם חדש שהושק הערב (ג') בנאפולי שבאיטליה מבקש לתת מענה לשומרי הכשרות בחו"ל: ארוחות כשרות בכל בית מלון באירופה. הכירו את "כושר בוקינג" (Kosher Booking) שהעומדים בראשו מכירים את הסיטואציה של שיעמום קולינרי בבירות האוכל הגדולות של העולם, שלא לדבר על רעב.
<< הכול על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות. היכנסו >>
אחת החוויות המרכזיות של שומר הכשרות שיוצא לחו"ל מתחילה עוד הרבה לפני הנחיתה: קונטיינרים של מחשבות ותכנונים הנוגעים לאוכל כשר. הנה מקצת הרשימה שהדוס הממוצע לא יכול לטייל בלעדיה: כיכרות לחם, קרטוני חלב עמיד (לצרכני "חלב ישראל"), מחבתות, כלים חד-פעמיים ושימורים-שימורים-שימורים. כל אלה מוצאים את דרכם למזוודה לא קלה. מזל שצריך לחסל את הכול ולפנות קצת מקום לשופינג.
קראו עוד בערוץ היהדות :
- הלמ"ס: פחות יהודים היום מאשר לפני השואה
- "לאסוף את השברים לתמונה": הדור השלישי חוזר לעיירה שנמחקה
- מצעד החיים באושוויץ: "החוק הפולני מטיל עננה על השואה"
ברי המזל מוצאים בני משפחה שאפשר להתנחל במטבח האירופי שלהם, ברי ממון שוהים לכתחילה במלונות כשרים בלבד (עניין מגביל למדי מבחינה תיירותית מסיבות מגוונות) – והשאר נתלים בשגרירויות האוכל הכשר המוכרות גם כבתי חב"ד.
טסים יותר, אוכלים יותר
האפשרות להזמין אוכל כשר וטעים גם למלונות "רגילים" שאינם כשרים ברחבי אירופה, מהווה לדברי היזמים תקדים בענף – ודומה במידה מסוימת לאפשרות להזמין מנות ארוזות בטיסות. האתר החדש "כושר בוקינג" (Kosher Booking) מרמז בשמו לאתר גדול בהרבה, ומציע גם הזמנת חדרים במלונות אירופיים כולל ארוחות ערב, בוקר וכריכים למשך היום.
מי שעומד מאחורי המיזם הוא ברוך פדר, בעל חברת "תור עולם" המפעילה נופשים כשרים למהדרין בחו"ל כבר למעלה מעשרים שנה. "מהפכת השמיים הפתוחים והטיסות המוזלות הובילו למצב שיותר ויותר שומרי כשרות מנצלים את מחירי הטיסה הנמוכים, כדי לצאת לחופשות בחו"ל גם כשלא מדובר בנופש מאורגן וכשר", הוא אומר.
הנופשים הכשרים שלא תמיד מתאימים כל כיס והגידול בכמות שומרי הכשרות שיוצאים לחו"ל – הביאה אותו להגות את המיזם. "בדקתי שתי אפשרויות מרכזיות", הוא מספר, "האחת - לפי מודל שקיים בספינות קרוז שם מכשירים מטבח קטן מתוך מספר מטבחים – והשני, מודל המנות הארוזות בטיסות. לאחר בדיקה מעמיקה הגענו לשילוב בין השניים ופתחנו מטבח בלונדון, שם אנחנו מייצרים ארוחות גורמה קפואות המופצות לכל יעד, ומגיעות למלון שלושה ימים לפני ההגעה".
חמש ארוחות במיזם: ארבע בשריות ואחת פרווה, והן מותאמות לחימום ומלוות בכלים. את האוכל מכינה חברת "הרמוליס" בלונדון, תחת כשרות "כדתיא". האם זה יעבוד? נטל ההוכחה על היזמים.
- הכותב היה אורח חברת "כושר בוקינג"