שתף קטע נבחר

 

עשו לו לייק: 5 דברים שנזכור מהעדות של צוקרברג

במהלך מרתון של 5 שעות, השיב מנכ"ל ומייסד הרשת החברתית למגוון רחב של שאלות בנוגע לאופן הפעילות של פייסבוק, במסגרת פרשת קיימברידג' אנליטיקה ובכלל. אלה הדברים החשובים שאמר

פרשת הפרת פרטיות המשתמשים של פייסבוק וחברת קיימברידג' אנליטיקה, הגיעה אתמול לשיאה: במהלך חמש שעות רצופות, השיב ברצינות ובסבלנות המנכ"ל והמייסד של הרשת החברתית הפופולרית בעולם, על השאלות הקשות מעל במת הקונגרס האמריקני. החלק השני של העדות צפוי להתקיים הערב (ד'), אבל בינתיים נראה שצוקרברג יצא מכלל סכנה. הוא הצליח (בזכות עבודה הכנה מקיפה) להותיר רושם כללי חיובי, מה שצפוי לסייע לו בקרב על דעת הקהל וגם בניסיון להותיר את פייסבוק מחוץ למשחק הרגולטורי.

 

צפו באולפן ynet

צפו באולפן ynet

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

במהלך העדות צוקרברג נשאל על כל מיני היבטים של פייסבוק, לא רק בהקשר שרשרת הפעולות שהובילו להפרת הפרטיות המדוברת. הוא נשאל גם על המודל העסקי של החברה, על ההגדרה העקרונית שלה, ואפילו על האופן שבו הוא עצמו משתף (או לא משתף) מידע לכאורה טריוויאלי, למשל - שם המלון בו שהה בלילה שלפני מתן העדות. מייסד הרשת החברתית לקח אחריות אישית על הנעשה בפייסבוק, וסיפק גם כמה אמירות חשובות - שמציירות לא רק את טעויות העבר ואת שערוריות ההווה, אלא גם את העתיד של רשתות חברתיות בכלל.

 

1. טעות, טועים, טעינו

זו לא ההתנצלות הפומבית הראשונה, אבל זו ללא ספק ההתנצלות שקיבלה הכי הרבה תהודה. במהלך חמשת הימים הראשונים מאז התפוצצה פרשת קיימברידג' אנליטיקה, צוקרברג שתק. אלא שאז הגיעה התנצלות מתוקשרת ראשונה, ואחריה שצף של ראיונות, שיחות, הקלטות ועדויות בכתב - שבמרכזם מנטרה אחת: סליחה, טעיתי. לא עשיתי מספיק, לא הבנתי מספיק את הכוח של הרשת, לא שמרתי מספיק על משתמשיה, האחריות היא עלי. כי בסופו של דבר, גם צוקרברג יודע, שמול פרצוף אשם ומוכה חרטה - הרבה מהכעס פשוט מתפוגג.

 

2. אנחנו לא מאזינים לכם

אחת מתיאוריות הקונספירציה הכי גדולות ביחס לרשת החברתית, שגם תפסה תאוצה בשנתיים האחרונות - קיבלה אמש תיעוד היסטורי מעל במת הקונגרס. צוקרברג נשאל והשיב כי הרשת החברתית לא עושה שימוש בהרשאות שניתנות לה למיקרופונים בטלפונים החכמים כדי להאזין למשתמשים. והפרסומות האלה של אוכל לחתולים שאתם פתאום מקבלים למרות שאין לכם חתול בבית? אם מאמינים לצוקרברג, זה מקרי בהחלט.

 

 מארק צוקרברג גבעת הקפיטול (צילום: AFP)
מעיד. מארק צוקרברג(צילום: AFP)

 

3. דמוקרטיה קודם

במהלך העדות, צוקרברג הקפיד על השוואה חוזרת - הרשת החברתית היא מרחב דמוקרטי בייסודו. כמו כל דבר, גם פייסבוק בידיים הלא-נכונות עלולה לשמש לרעה. צוקרברג הזכיר בתשובותיו גם את רוסיה וההתמודדות עם "פייק ניוז", עם חוות טרולים ועם השפעה רוסית בתוך הרשת החברתית, וגם הזכיר את סין כדוגמה לשוק שבו פועלים תאגידים טכנולוגיים עצומים, שמפקחים ומנטרים את המשתמשים שלהם. המיקום של פייסבוק האמריקנית מול שחקניות כמו רוסיה וסין - הופך, לפחות סמנטית, את הפרשה כולה למשחק פוליטי של מעצמות, כשצוקרברג חוזר ומבטיח שהוא נמצא בצד הנכון של המתרס.

 

4. דווקא עכשיו: בינה מלאכותית

אחד ממונחי ה"באזז" הכי חזקים בשנתיים האחרונות בתעשייה הטכנולוגית הופך כאן להבטחה של ממש: צוקרברג חוזר ומדבר במהלך העדות שלו על הפוטנציאל של בינה מלאכותית ועל היכולת שלה להתמודד כמעט עם כל מה שדורש תיקון ברשת החברתית. החל מניטור תכנים פוגעניים, מיניים או מסיתים, דרך איתור מצבי מצוקה בזמן אמת, שיפור כלי התקשורת בתוך הפלטפורמה וכן, גם התייעלות בניתוח המידע שנאסף. הכל מתחיל ונגמר בבינה מלאכותית, שכבר לוקחת חלק משמעותי בפעילות הפלטפורמה.

 

5. נעים להכיר: תאגיד הייטק

אחת מהשאלות במהלך השימוע נגעה לאופן שבו פייסבוק תופסת את עצמה. עבור רבים מהמשתמשים, הרשת החברתית הפכה למקור כמעט ראשוני, ולפעמים גם בלעדי, לצריכת חדשות ובידור. צוקרברג נדרש לסוגייה והשיב, כי פייסבוק היא קודם כל ולפני הכל תאגיד טכנולוגי מובהק, בהחלט לא חברת מדיה, ולכן מוכרחים להתייחס אליו ככזה.  

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים