שתף קטע נבחר
 

היטל מבקשי המקלט: "חברות מתמוטטות והמדינה עוצמת את עיניה"

יו"ר ועדת הכספים גפני הציע היום בכנסת, כי רשות המיסים תוותר על הריבית וההצמדה ותאפשר למעסיקים לשלם חצי מחובם בגין ההיטל העומד על סך של 915 מיליון שקל עכשיו, ואת השאר ב-36 תשלומים. ברשות סירבו וגפני הבטיח קידום חקיקה. בעלי חברת ניקיון: "המדינה גובה מאיתנו ולא משלמת בעצמה"

רשות המסים דחתה היום (ב') הצעת פשרה של יו"ר ועדת הכספים ח"כ משה גפני (יהדות התורה) בעניין הגביה הרטרואקטיבית של ההיטל על העסקת עובדים זרים ומבקשי מקלט בעלי רישיון שהיה זמני. בעקבות הדחייה הודיע ח"כ גפני שהוועדה תסדיר את הפסקת הגבייה בחקיקה, לאחר שיתייעץ בעניין זה עם שר האוצר משה כחלון. 

 

עוד בערוץ הקריירה

 

במסגרת דיון מעקב שהתקיים היום בוועדת הכספים הציע גפני מתווה מיידי להפסקת הגביה הנוכחית במסגרתה הוציאו ברשות המיסים שומות מס בסך  מיליוני שקלים  למסעדות ועסקים נוספים. סך החוב הרטרואקטיבי של המעסיקים עומד על 915 מיליון שקל, כאשר בתוספת ריבית והצמדה הסכום מגיע ל-1.7 מיליארד שקלים. על פי המתווה שהציע גפני, תוותר רשות המיסים על הריבית וההצמדה ותגבה חצי מהסכום של 915 מיליון שקל באופן מיידי ואת השאר ב-36 תשלומים.

 

המסעדנים טוענים כי לא יעמדו בגביית המס

המסעדנים טוענים כי לא יעמדו בגביית המס

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

גפני הדגיש כי המתווה שהציע מתחשב במצוקת המעסיקים שהחוב מעיק עליהם ועל ניהול עסקיהם. "בהצעה שלי אני הולך לקראתם מתוך הבנה שגם האוצר מוטרד ואנחנו רוצים שהעניין הזה יהיה בהקדם מאחורינו".

 

סגנית מנהל רשות המסים מירי סביון הגיבה מיד כי ללא הצמדה וגביית ריבית מהחוב שיפרס ל-3 שנים ברשות המיסים לא יוכלו להסכים. "אז נכין חוק", חתך גפני את תשובתה, "אתמול כבר דברנו על זה בטלפון". סביון השיבה, "אני קצת מתבלבלת מההצעה אחרי שבית המשפט העליון כבר פסק שצריך היה להטיל את ההיטל".

 

בוועדת הכספים התקיימו מספר דיונים בנושא במהלך החודשים האחרונים, על רקע שומות מס רטרואקטיביות של מאות מיליוני שקלים אשר הוציאו ברשות המיסים לעסקים רבים שהעסיקו מבקשי מקלט בעלי רישיון שהייה זמני בשש השנים האחרונות, לאחר שבית המשפט העליון הוציא פסק דין עקרוני, הקובע כי על מעסיקים לשלם היטל של 20% גם על מבקשי מקלט בעלי רישיון שהייה זמני — כפי שהם נדרשים במקרה של "עובדים זרים" (מכוח חוק הבראת הכלכלה).

 

יש מי שיחליף אותם? (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
יש מי שיחליף אותם?(צילום: מוטי קמחי)

תשלום זה מתווסף להפרשה בגובה 16% ממשכורת העובד, שהמעסיקים מחויבים להעביר לקרן פיקדון. המשמעות היא הכבדת העלויות על מעסיקים בענפים שחלקם ממילא מתקשים, ונאלצים להישען במידה רבה על כוח עבודה של יוצאי אריתריאה וסודן.

 

"ראינו עסקים שיכולים להסתדר"

מנכ"ל איגוד המסעדנים, שי ברמן אמר: "אני מציע שלגבי עסקים קטנים ובינוניים שלא יכולים לתת 50% מראש, תינתן אפשרות של 60 תשלומים ללא ריבית והצמדה. זה הדבר היחיד שימנע קריסה".

 

נציגי איגוד חברות הניקיון הזכירו בדיון את פירוקה של חברת כוח האדם "זרוע הזהב, שהשאירה כ-1,000 עובדים, רבים מהם מבקשי מקלט, ללא שכר. "המשמעות של תשלום מיידי במזומנים הוא סגירת עסקים. חברה אחת שהעסיקה 1,000 עובדים כבר התפרקה".

 

בעלי חברת ניקיון אשר מספקת שירותים לכנסת גילה כי התשלום אותו הוא מקבל מהמדינה בגין השירותים אינו כולל את התוספת בגין ההיטל, ומהצד השני נדרש ממנו לשלם את הסכום רטרואקטיבית למדינה עצמה.

 

עו"ד שי סומך ממשרד המשפטים טען כי בדיקה של החשב הכללי באוצר העלתה כי במשרדים הממשלתיים מועסקת עובדת אחד בלבד אשר הינה עובדת זרה. גפני הגיב בכעס: "האמירה הזאת היא הדבר הכי חמור. אתה רשות ממשלתית, שמבקשת להעסיק עבורך עובדים זרים, למרות שאתה יודע שזה לא חוקי, ובעצם אומר לו אתה תעשה את העבודה השחורה אבל שכשתתמוטט כלכלית אתה צריך לשלם על כולם, אבל להתמודד עם זה לבד. נצטרך לעשות על זה דיון מיוחד על זה שחברות מתמוטטות והמדינה עוצמת את עינה".

 

סביון ציינה מנגד כי"ראינו עסקים שגם בהסדר הנוכחי יכולים להסתדר, היו עסקים שהתחילו להסדיר את החובות ולשלם תשלומים. אבל ברגע שהם מבינים שאולי יהיו הסדרים אחרים הם עוצרים ומפסיקים לשלם".

 

ח"כ עודד פורר (ישראל ביתנו) אמר, "עסק שמתנהל למופת, יציב ומאוזן, יתמוטט מהגבייה הזאת. לכם צריכה להיות מחשבה איך למנוע את זה. בשביל לעשות זאת כמו מחשב לא צריך אתכם ולא אותנו, תעבדו בעניין הזה כמו בני אדם ותבואו עם הצעה שגם תאפשר לעסקים להמשיך ולחיות וגם לא תמוטט את רשות המיסים. ההצעות שעלו פה הן הוגנות. אני בעד לבטל את ההיטל הזה וגם לבטל את נקודות הזיכוי בנוגע לעובדים זרים". בשלב זה שלח אותם גפני להתייעצויות אם לקבל את המתווה. אחרי שעה קיבל תשובה שלילית וכאמור הודיע כי הוועדה תקדם לעניין זה חקיקה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלכס קולומויסקי
יו"ר ועדת הכספים משה גפני
צילום: אלכס קולומויסקי
מומלצים