רוצים להכנס להייטק? 30 צעירים יקבלו הכשרה על חשבון המדינה
אם אתם בגילאי 25-30 והרווחתם פחות מ-7,000 שקל בחודש בחצי השנה האחרונה, תוכלו להגיש מועמדות ולקבל הכשרה של 8 חודשים על חשבון המדינה, מענק של 14 אלף שקל וסיוע במציאת עבודה. העלות למדינה: 1.2 מיליון שקל
על רקע המחסור של אלפי מהנדסים ומתכנתים בתעשיית ההייטק, ולאחר שברשות החדשנות כבר נותנים מענקים למסגרות חוץ אקדמיות על הכשרת עובדי הייטק, נפתחת גם תוכנית במימון משרד העבודה והרווחה, אשר מעניקה ל-30 צעירים וצעירות ממעמד סוציו אקונומי נמוך אפשרות להפוך למפתחי תוכנה על חשבון המדינה.
שילוב ערבים בהייטק: יותר סטודנטים אך עדיין מעט מאוד עובדים
בדו"ח השנתי של רשות החדשנות לשנת 2017 הועלה החשש כי אם לא תהיה עלייה דרמטית במספר המועסקים בהייטק, תגיע כלכלת ישראל למבוי סתום ותדרוך במקום. אחת הראיות למחסור החמור בכוח אדם בתחום, ולביקוש הגובר מצד המעסיקים לעובדים מיומנים, הוא העלייה המתמשכת בשכר. בהתאם, פערי השכר בין עובדי ההייטק, שמשתכרים בממוצע 21 אלף שקל בחודש, לשאר העובדים במשק, שמשתכרים בממוצע 9,800 שקל - הולכים ומתרחבים.
תוכנית "We Code" ממומנת ע"י משרד העבודה והרווחה וארגון ג'וינט תבת, וההרשמה למחזור הראשון שלה נפתחה לפני חודש וחצי, ותהיה פתוחה עד ה-15.5.2018. התוכנית מציעה הכשרה בפיתוח תוכנה, ומיועדת לצעירים וצעירות מאוכלוסיות מגוונות ומפריפריה חברתית בגילאי 25-30 אשר אינם מועסקים, או לחלופין מועסקים במשכורת שאינה עולה על 7,000 שקל לחודש בששת החודשים הקודמים לתחילת התוכנית בחודש יוני הקרוב.
לפי הודעת משרד העבודה, "המועמדים צריכים לעמוד בקריטריונים נוספים (אך אין צורך בכולם) כמו: השתייכות לאוכלוסיה מיוחדת (ערבים, אנשים עם מוגבלויות, אתיופים, וחרדים), מגורים ביישוב פריפריאלי, או דור ראשון להשכלה". הקבלה לתוכנית מותנית במעבר של תנאי הסף, הכוללים גם בגרות מלאה, ובמיון על בסיס יכולות אישיות. אין צורך בידע קודם במחשבים או בתכנות.
30 המשתתפים שיבחרו יקבלו הכשרה מקצועית בתחום התכנות במסלול Full stack web, וכן שלושה קורסי מבוא בהיקף של סמסטר מהתואר הראשון במדעי המחשב של המרכז הבינתחומי הרצליה. בוגרי התוכנית שישתלבו בתעשייה במשך שנה לפחות במשרות פיתוח, יהיו זכאים להמשיך במסלול ישיר לתואר ראשון במרכז הבינתחומי, כאשר הקורסים שנלמדו ייחשבו כנקודות זכות. תוכנית הלימודים בת שמונה חודשים, והלימודים יתקיימו במהלך חמישה ימים בשבוע במתכונת של משרה מלאה, בתחילה בהרצליה ולאחר מכן בתל אביב.
לאחר סיום התוכנית, המטרה היא כי המועמדים ישתלבו בתפקידי כניסה של מפתחי תוכנה בחברות ההייטק. מארגני התוכנית אינם מבטיחים למועמדים עבודה בתום ההכשרה, אך כן מבטיחים "לדאוג שבוגרי התכנית יזומנו לראיונות עבודה אצל חברות אשר אנחנו עובדים ומשתפים פעולה עמן".
מלבד המימון המלא של תוכנית הלימודים, תוענק מלגת מחיה בסך 2,000 שקל לכל משתתף החל מהחודש השני ללימודים, כך שכל משתתף יקבל 14 אלף שקל במהלך לימודיו. לפי משרד העבודה, יושקעו בכל משתתף מעל ל-40 אלף שקל, ועלות המחזור הראשון של התוכנית תעמוד על 1,230,000 שקל.
שר העבודה והרווחה חיים כץ ציין כי "התוכנית החדשה תעניק סל שירותים נרחב, ואני קורא לכל צעירה וצעיר שמבקשים להשתלב בתעשייה להירשם אליה".