שתף קטע נבחר
 

פניה לנתניהו: "הפוך את הטיפול בגיל הרך לעבודה מועדפת"

על רקע המחסור החמור במטפלות במעונות היום לפעוטות, פנה ארגון נעמת לראש הממשלה, שר האוצר ושר העבודה, בבקשה כי המקצוע יוכלל במסגרת העבודות המועדפות לחיילים וחיילות משוחררים. "יאפשר כניסה של כוח אדם איכותי, אשר לא היה שוקל עבודה בתחום"

ארגון נעמת פנה היום (ד') לראש הממשלה בנימין נתניהו, שר האוצר משה כחלון ושר העבודה והרווחה חיים כץ בבקשה כי יפעלו להכליל את המקצוע של מטפלות לגיל הרך במסגרת העבודות המועדפות לחיילים משוחררים. זאת על רקע המחסור החמור במטפלות במעונות היום לפעוטות.

 

כפי שפורסם ב-ynet, יותר מ-50% מהמטפלות עוזבות בשנה הראשונה לעבודתן, ומתקיימת זליגה של כוח אדם מקצועי לגנים שבהם נמצאים ילדים מעל גיל שלוש, שבהם העבודה נחשבת קלה יותר.

 

 עוד בערוץ הקריירה

 

עבודה מועדפת היא עבודה במשרה מלאה במקצועות נדרשים במשך חצי שנה, שלאחריה מקבל המשוחרר מענק חד פעמי של 9,577 שקלים. בין המקצועות הנדרשים נכללות עבודות במפעלי תעשייה ובתי מלאכה, בתחנות דלק, באתרי בנייה, בבתי מלון, באתרי גידול חקלאיים ובתי אריזה ובטיפול באנשים עם מוגבלויות. במכתבה מציינת יו"ר נעמת, גליה וולוך, כי נעשו כמה פניות למוסד לביטוח לאומי בבקשה להכליל את המקצוע מטפלות לגיל הרך ברשימת העבודות המועדפות, אך הן לא צלחו.

 

ילדים משחקים (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

נעמת היא המפעילה הגדולה בישראל של מעונות יום לפעוטות עד גיל שלוש, והיא אחראית על כ-200 מעונות כאלה, שבהם מתחנכים ומטופלים מדי שנה אלפי ילדים להורים עובדים. וולוך מציינת כי לנעמת דרושות מאות עובדות ברחבי הארץ, כולל בפריפריה, וכי הקושי בגיוס עובדות מתאימות הביא לסגירת מעונות ומאלץ להשלים את החסר בהטלת עומס נוסף על המטפלות הקיימות. "פתרון זה מביא למעשה למעגל שוטים המגביר את הנשירה מהמקצוע", היא מסבירה.

 

ישקלו את התחום גם לטווח הארוך"

וולוך טוענת במכתבה כי אם המקצוע מטפלת בפעוטות יתווסף לרשימת המקצועות המועדפים, הדבר יספק מענה לצרכים ויקטין את העומס על המטפלות הוותיקות. "מדובר במקצוע שהתחלופה בו כיום, לצערנו, גבוהה מאוד. לפיכך ממילא קיים מצב של חילופי עובדות, בפרט בחודש-חודשיים הראשונים. בהתאם, הכנסת גורם שעשוי להיות מועסק ולו לתקופה קצרה יחסית של שישה חודשים מאפשרת כניסה של כוח אדם איכותי, אשר ייתכן ולא היה שוקל כלל עבודה בתחום זה, אף לא לתקופה קצרה", כותבת יו"ר נעמת.

 

יו"ר נעמת גליה וולוך (צילום: צביקה טישלר) (צילום: צביקה טישלר)
יו"ר נעמת גליה וולוך(צילום: צביקה טישלר)

וולוך מביעה תקווה כי חלק מהחיילות המשוחררות שיגיעו לעבוד כמטפלות אף ישקלו את התחום כאפשרות תעסוקתית לטווח ארוך, מעבר לחצי השנה שלה הן יהיו מחויבות בכדי לזכות במענק. "התנסות כזאת, שאיננה זמינה היום לנשים צעירות, עשויה להשפיע על בחירת המקצוע של חיילות משוחררות מתאימות. עבור נשים מתאימות התמקצעות בתחום הזה יכולה להיות עוגן תעסוקתי משמעותי", היא מוסיפה.

 

לקראת סיום מעלה נעמת את ההיבט של השוויון בין המינים, ומציינת כי נשים אינן נוטות לפנות לרוב המקצועות המוגדרים מועדפים, ועל כן יהיה זה נכון להוסיף מקצוע של טיפול בגיל הרך, שבו יש רוב נשי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים