שתף קטע נבחר

היסטוריה: רפורמת החשמל אושרה בדירקטוריון החברה

1,800 עובדי חברת החשמל יפרשו בעשר השנים הקרובות ויקבלו יותר ממיליון שקל כל אחד, עוד כאלף יעברו לעבוד בחברות אחרות. העלות למדינה תסתכם ב-7 מיליארד שקל ומחיר החשמל לצרכן לא ירד בשנים הקרובות. השלב הבא: אישור הממשלה

דירקטוריון חברת החשמל אישר הערב (ה') את הרפורמה בחברה, לאחר שהחברה הודיעה הבוקר לבורסה על ההסכמות שהושגו עם העובדים וגורמי הממשלה הרלוונטים. בפני חברי הדירקטוריון הוצגו ההסכמות אליהן הגיעו כל הצדדים שהיו שותפים למו"מ, שנמשך חודשים ארוכים. בהמשך תובא הרפורמה לאישור הממשלה.

 

על חשבון הציבור: הרפורמה ההיסטורית בחברת החשמל

 

יו"ר דירקטוריון החברה, אלוף במיל' יפתח רון טל, אמר בישיבה: "לאחר ימים ושעות של דיונים והתייעצויות, אנחנו בעיצומה של ישיבה היסטורית. זהו תהליך חשוב לחברה, אבל בראש ובראשונה הרפורמה תאפשר למשק האנרגיה לצאת ממצב של חוסר יציבות, ולהגביר באופן משמעותי את הצמיחה במשק ובכלכלה. כתוצאה מכך הרפורמה תוביל גם להורדת יוקר המחיה בישראל".

 

לפי דיווחי החברה לבורסה מהלילה, עלות הרפורמה למדינה תסתכם ב-7 מיליארד שקל, ובמהלך עשר השנים הקרובות יפרשו 1,800 עובדים שיקבלו יותר ממיליון שקל כל אחד. כ-1,000 עובדים נוספים יעברו לעבור בחברות אחרות.

 

עובדי חברת החשמל (צילום: יוסי וייס) (צילום: יוסי וייס)
עובדי חברת החשמל(צילום: יוסי וייס)

הדיווח כולל לוח זמנים למכירה של תחנות הכח וקרקעותיהן, המתבסס על ההנחה כי כל תיקוני החקיקה יסתיימו עד נובמבר 2018. סך התחנות שיימכרו מייצרות כיום 4,500 מגהוואט, עם פוטנציאל לעוד אלפי מגהוואט בעתיד, בזכות עתודות הקרקע.

 

תחנת אלון תבור תימכר תוך 18 חודשים, ואחריה תחנת רמת חובב בתוך 30 חודשים. תחנת רידינג תימכר תוך 36 חודשים, חלק מאתר חגית תוך 48 חודשים, ותחנת אשכול תוך 60 חודשים. כרגע לא ברור מי יוכל לרכוש את התחנות, מכיוון שיצרני החשמל הפרטיים בישראל – דליה, OPC ואדלטק יהיו כנראה מנועים מלרכוש אותן, בכדי למנוע ריכוזיות פרטית במשק החשמל.

 

דירקטוריון חברת החשמל (צילום: יוסי וייס)
דירקטוריון חברת החשמל היום(צילום: יוסי וייס)

מנכ"ל משרד האוצר, שי באב"ד, אמר: "כשהתחלנו את התהליך, כולם אמרו לי שלא תהיה רפורמה. עברנו בשנה וחצי האחרונות טלטלות רבות, אבל אני שמח שהצלחנו להתכנס לרפורמה נכונה וטובה ומוסכמת על כלל הגורמים הרלוונטיים.

 

"לאורך כל הדרך ראינו לנגד עינינו את האיתנות הפיננסית של החברה ואת טובת הציבור. רצינו לראות שהמודל משפר את מעמדה הפיננסי של החברה באופן משמעותי ושכמובן יביא בהמשך לתחרות במשק החשמל".

 

מנכ"ל משרד האנרגיה, אהוד (אודי) אדירי: "עבדנו מההתחלה בשותפות מלאה. ההבנה היא שזה מספיק טוב וחשוב כדי שכולם יהיו בתהליך מהתחלה ועד הסוף, לכן אני משוכנע ובטוח שזה יגיע לקו הסיום. העיקרון הבסיסי לפיו הלכנו: איפה שהחברה היא מונופול טבעי וממשלתי, שם עלינו לתת לה את כל הכלים להצליח, בשביל שתהיה חזקה, ואיפה שאפשר לפתוח לתחרות, נעשה זאת, באחריות ובקצב הנכון".

 

מנכ"ל חברת החשמל, עופר בלוך: "הרפורמה במשק החשמל היא ציון דרך היסטורי עבור כל משפחה ובית עסק שיזכו מעתה לחברת חשמל חזקה יותר, יציבה יותר ותחרותית יותר. הרפורמה תביא להקטנת החוב עמו מתמודדת החברה והגברת היציבות הפיננסית המאפשרת לחברה לפתח את התשתית החשובה לכל בית ועסק בישראל בזמני שגרה ובעיתות חירום, בעידן הנוכחי של מזג אויר בלתי צפוי או מתיחות בטחונית. אני מברך את צוותי המשא ומתן שפעלו לילות וימים להשגת ההסכמות, ואת עובדי החברה שגילו אחריות רבה והבנה למצב המורכב אליו הגיעה החברה". 

 

עמוס לסקר, יו"ר פורום יצרני החשמל הפרטיים, מסר כי "המתווה הנוכחי אינו רפורמה, מאחר ושניים וחצי מיליון משפחות תמשכנה לשלם במשך שמונה שנים את אותו מחיר עבור צריכת החשמל. הדרך לתיקון המצב היא פתיחת תחרות אמיתית ומלאה. עדיין לא מאוחר לתקן את המתווה, כך שתהיה לציבור תועלת מתשלום של מיליארדים לחברת החשמל ועובדיה".

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים