שתף קטע נבחר

יועצת שינה - המצאת המאה או בזבוז כסף?

בכל נושא בגידול ילדים יש אינסוף עצות וגישות. במדור חדש נציג סוגיה שמעסיקה הורים וננסה לעזור לכם להגיע להחלטה הטובה עבורכם. והפעם - רוצים לילות שקטים, אך האם יועצת שינה היא זו שתושיע אתכם?

 

"עדיף לזרום עם הילד"

עם בני הבכור פניתי ליועצת שינה נחשבת וקיבלתי הדרכה מפורטת ומכילה. עייפה אך נחושה פעלתי לפיה. הצלחתי לאמן את הילד לשינה רציפה של שמונה שעות. הדרך הייתה מלאה בדמעות שלי, דמעות של התינוק, דמעות של אבא שלו, ואולי גם דמעות של השכנים. את המטרה השגתי אך מה שלא הצלחתי לפתור אלו הצלקות שנשארו לי בעקבות הבכי שלו. אמנם חלפו למעלה מחמש שנים אך הזיכרון של הבכי נחקק היטב בליבי.

 

עם בתי השנייה החלטתי לשנות גישה ועברתי ללינה משותפת שמכילה את היקיצות המרובות. הקטנה ישנה לידי, התעוררה, ינקה, לקחה מוצץ, זרקה מוצץ, מוללה את השיער שלי, חיבקה אותי ואני אותה. היום היא בת חמש ואין שום סיכוי לשידור חוזר. לא משנה כמה אבקש היא מרוצה במיטתה, ליד אחיה הגדול. הזיכרון מהתקופה הזו הוא נעים ובשיאו הלילה בו התינוקת התבלבלה ומצצה את האף שלי במקום את המוצץ. את הזיכרון המצחיק הזה אף אחד לא יוכל לקחת וזה מסוג הרגעים ששווה להיות אימא בשבילם.

 

היום כאמא לתינוק שלישי, שמתעורר בלילות לא מעט, כבר יש לי זווית ראייה אחרת. אני יודעת שעדיף לי לזרום עם התינוק. במרוצת השנים והזמן העייפות תשכח ומה שלעד ייזכר בראשי וליבי אלו הם אותם רגעים קסומים שלא ישובו. אני יודעת שהתינוק שלי יגדל, יפסיק להתעורר ולרצות כל מני דברים והקשיים יהפכו לאחרים. אני מעדיפה להתעורר ולקטר, ועל יועצת שינה והקניית הרגלים לוותר, למלא את הלב והראש בזיכרונות נעימים ולא כאלו שיתקיפו אותי בעצבות עם השנים.

 

קראו עוד:

מי קם לילדים בלילה? דילמת ההורים העייפים 

הטעויות הגדולות של הורים בשינת ילדים

הקשר בין פינוק לבעיות שינה של הילדים

 

אני מבינה היטב את הכמיהה לישון לילה רצוף, שלם ומלא בחלומות. באמת שאני מבינה וכאם לשלושה ילדים מתחת לגיל שבע אני אפילו מטפחת חלום כזה משל עצמי. אני גם חולמת לטוס לתאילנד לחודש שטוף שמש ונטול ילדים, חולמת על בילויים ספונטניים ומקרר שאפשר להשאירו ריק בלי שאף ילד לא ירעב. החלום לישון לילה שלם הוא חלום שמשותף להרבה אימהות ואבות.

 

כשם שהחלום לחזור להיות ספונטנית יחכה לתקופה שהילדים יגדלו, כך יחכה החלום לישון. זמנו יגיע. הזמן יחלוף ואיתו ישובו הלילות הארוכים. מה שלא יחזור לעולם הם הרגעים בהם הילדים הרכים שלנו זקוקים לנו, תלויים בנו ומתפתחים בזכותנו. כן, לא נעים לשמוע אבל גם בלילה הקטנים שלנו צריכים אותנו. חום, ליטוף או מגע הם חלק מהצרכים הבסיסיים של התינוק בתחילת חייו, בדיוק כמו מזון ושינה. צרכים אלו לא מוגבלים לשעות שמונה בערב עד שש בבוקר. התינוק לא אשם בכך שלנו מחכה מחר ישיבה ארוכה, נסיעה, יום לימודים או בישולים.

 

כמו שהיריון לא יכול לעבור בלי בטן, ככה גידול תינוק לא יכול לעבור בלי עיגולים שחורים. מה לעשות זהו הטבע ולהיות אימא זה קשה. הורות זה דבר קשה ורצוף בוויתורים. זה מתחיל בשעות שינה, ימשיך בוויתורים על פנאי, על ניקיון וסדר, על מזומנים מהארנק, על בגדים מהארון שלך, על אוטו לסופשבוע. כל שלב והוויתור שלו. אני חושבת שכדאי לכל אימא להתחבר לעצמה, ליכולותיה ולכוחותיה, ולהחליט מה נכון לה ולתינוק שלה.

 

נטעלי שפילמן קרפל היא אימא לשלושה ילדים, מחנכת של כיתות א'-ב' ובעלת הבלוג "GAMIFICATION"

 

עכשיו הולכים לישון! (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
עכשיו הולכים לישון!(צילום: shutterstock)

"שם של יועצת שינה טובה חייב להיות אצלכם בחיוג המהיר"

אם אתם מסוג ההורים שזורמים עם הילד וחיים עם זה בשלום, לא משנה מה ההשלכות על החיים שלכם - אתם מוזמנים להמשיך לכתבה הבאה. אתם באמת לא צריכים יועצת שינה. אני, לעומת זאת, אחרי שהעברתי ארבעה חודשים מהחיים שלי בקיפוץ על כדור פיזיו כדי להרדים את הילד, דווקא די בעד הקונספט. הרי זה דבר ידוע שילדים צריכים שגרה וריטואלים קבועים כדי לשגשג.

 

במשך חודשי החיים הראשונים של הילדים שלנו שורר כאוס בו אין יום ואין לילה - כי הם גורים, ובאמת שאין ממש ברירה אלא לזרום איתם ולהיפרד יפה משעות השינה שלנו (ומהחיים שלנו באופן כללי) לכמה חודשים, אבל לקראת גיל חצי שנה שני הצדדים בשלים. אצל הילדים מתפתחת היכולת להרדים את עצמם, וכולנו, גם הילדים וגם ההורים זקוקים לסדר יום ידוע, לתנומות מסודרות, לארוחות בשעות קבועות, ושבשבע בערב יהיה כבר שקט בבית הזה למען השם.

 

אימא ואבא צריכים ערב שקט עם כוס יין על השזלונג ולילה רצוף של שינה וגם הילד שלהם זקוק לשנת לילה טובה כדי להמשיך לגדול ולהתפתח כראוי, ולא תמיד זה בא להם טבעי. צריך לעזור להם להגיע לזה וגם אנחנו צריכים עזרה בלהבין אותם, את הצרכים שלהם, את הסימנים שלהם כדי שנדע איך להביא אותם אל היעד, וזו הסיבה שצריך יועצות השינה.

 

לכתבות נוספות - היכנסו לפייסבוק הורים של ynet

 

זה בכלל לא משנה על איזו שיטה מדובר, אם אתם מתחברים ללשבת ליד הילד וכל לילה להתרחק עוד סנטימיטר לכיוון יציאת המילוט או לתת לו לבכות ולהיכנס כל חמש דקות לחיבוק מנחם, מה שחשוב זה שתגיעו למטרה שהיא - שפיות. ילדים גם ככה זה לא עסק פשוט אז לנהל אותו על שלוש שעות שינה בלילה זה פשוט לא סביר. אם זה המצב שלכם, קחו את עצמכם בידיים רבאק, ותתחילו תהליך יעוץ שינה.

 

את כל החומרים אפשר למצוא אונליין. חלונות שינה, מתי להתחיל, השיטות השונות, יש עשרות קבוצות פייסבוק עם יועצות שישיבו לכם על כל שאלה ומיליון מאמרים ברשת על כל שיטה ושיטה. אז למה צריך יועצת? כי זה קשה. זה תהליך שקשה לעשות לבד. צריך להיות עקביים ונחושים. צריך להיות עם אמונה גדולה בתהליך, ובכך שהדרך או השיטה שבחרתם היא השיטה נכונה לכם ולילד.

 

במקרה של שני בני זוג, שניהם צריכים להיות מתואמים ולתמוך זה בזה בתהליך. מספיק שאחד מבני הזוג לא יכול לשמוע את הילד בוכה, נשבר ונותן לו בקבוק/לוקח אותו למיטה של ההורים/נשכב על הריצפה ליד המיטה של הילד, מחזיק לו את היד ונשאר לישון שם עד הבוקר - והתהליך נפגע.

 

יועצת טובה תדע לתת לכם את הביטחון והאמונה בהצלחה שלכם, תתן לכם את הכלים להתמודד עם המשברים שצפויים בדרך, תרים ותתמוך כשתהיו על סף שבירה, תהפוך את שני ההורים לצוות (לפחות בכל הקשור להקניית הרגלי שינה לילד שלהם, היא לא יועצת זוגית, כן?) ותביא אתכם על היעד המיוחל - ילדים שנרדמים עצמאית וישנים לילה שלם והורים שקמים כל בוקר עם אנרגיות חדשות שיאפשרו להם להתמודד עם משימות ההורות שלהם בהצלחה.


קרן איתן היא אימא לשלושה ילדים ובעלת הבלוג "אמא כמוך"

 

 
האם נמצאה הדרך הנכונה להרדים את הילדים? צפו ב"בייבי טוק"
 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נטעלי וקרן - לזרום עם הילד או להציב גבולות?
מומלצים