הקפאת הליכים לחברה בתחום המזון המעסיקה 108 עובדים
חברת א.ר.ד אביב אחזקות, המפעילה דוכני מזון ומשקאות בבסיסי צה"ל ובטכניון, בנוסף ל-500 מכונות אוטומטיות לממכר משקאות, הגישה בקשת הקפאת הליכים לבית המשפט, ועתידם של 108 עובדיה לא ברור בשלב זה. הסיבה לקריסה: רכישת המכונות שהתגלו כלא רווחיות
חברת א.ר.ד אביב אחזקות, העוסקת בתחום המזון ומעסיקה 108 עובדים, הגישה היום (א') בקשת הקפאת הליכים לבית המשפט המחוזי מרכז, כך נודע ל-ynet.
החברה עוסקת בפעילות מזון מהיר ופעילות מזון קמעונאית, כמו גם ובתחום המכונות האוטומטיות לממכר מזון ומשקאות. מבקשת הקפאת ההליכים עולה כי פעילות המזון כוללת הפעלה וניהול של חנויות ודוכני מזון ומשקאות בבסיסי צה"ל ובטכניון בחיפה, וכן הפעלה וניהול של שלושה סופרמרקטים עפ"י הסכמי זיכיון.
פעילות המכונות כוללת כ-500 מכונות אוטומטיות לממכר משקאות, חטיפים ומוצרים אחרים. 350 מהן מצויות בבעלות החברה וה-150 הנוספות מצויות בבעלות צד שלישי שאינו קשור לבקשה ומושכרות ע"י החברה.
המכונות מוצבות בבתי עסק ומוסדות וארגונים שונים ברחבי הארץ ובהם: בסיסי צה"ל ומשטרה, בתי החייל בדרום, בצפון, באזור ירושלים ובגוש דן; בתי חולים תל השומר, הדסה, בני ציון, אסותא, אוניברסיטאות ומכללות בתל אביב, חברות ביטוח ועוד.
החברה מציינת כי היא מעסיקה 108 עובדים, רובם המכריע הינם עובדי מטבח, עובדי שירות, קופאיות, נהגים, עובדי תחזוקה ועוד. חובות החברה לנושיה החיצוניים שעיקרם בנקים, ספקים ועובדים, מסתכמים בסכום כולל של כ-7.5 מיליון שקל. החברה ביקשה באמצעות משרד עו"ד ליפא מאיר למנות כנאמניה את עוה"ד עמית לדרמן ושירלי יפרח אזור. בבקשה נטען כי "נכון למועד הגשת בקשה זו, החברה מצויה בפיגור תשלומים לנושים שונים ובכללם ספקים ורשויות".
רכישת המכונות פתחה "בור פיננסי"
במסגרת בקשת הקפאת ההליכים נטען כי עפ"י נתוני החברה "נכון למועד הגשת בקשה זו, מחזור הפעילות החודשי (ממוצע) של פעילות המזון המהיר הינו כ-750 אלף שקל, של פעילות המזון הקמעונאית כ-540 אלף שקל, ושל פעילות המכונות – כ-1.5 מיליון שקל".
במסגרת הבקשה נטען כי החברה החלה את פעילותה המסחרית בינואר 2016 תוך התמקדות בפעילות המזון המהיר ובפעילות המזון הקמעונאית. "פעילות זו הצריכה השקעות מוקדמות ואכן אלה הושקעו". לקראת סוף 2017 התקשרה החברה בעסקה לרכישת פעילות המכונות האוטומטיות.
"התקשרות זו הצריכה מקורות כספיים נוספים והיוותה הרחבת פעילות של ממש", וכך למעשה התחילה ההסתבכות של החברה, לפי הנכתב בבקשה: "בחלוף החודשים הספורים שמאז תחילת פעילות המכונות, התגלתה פעילות זו כפעילות מאוזנת לכל היותר שאינה מניבה את הרווח התפעולי הצפוי. מהלך זה של רכישה בסכומים גבוהים לעומת רווחיות זניחה בחודשי הפעילות, יצרה 'בור פיננסי' וקושי תזרים שהלך והצטבר משך החודשים האחרונים".
"התוצאה הישירה של הדברים, בתהליך איטי שנמשך בחודשים האחרונים ועד המשבר הנוכחי – הינה חוסר יציבות תזרימי 'מתגלגל', שבסופו של דבר הביא את החברה למחנק תזרימי שאינו מאפשר לחברה לעמוד בהתחייבויותיה השוטפות", כך נטען. יחד עם זאת עו"הד מציינים בבקשה כי "פעילות החברה הינה בת קיימא מבחינה עסקית, ובוודאי חלקיה (הניתנים להפרדה), והיא נהנית מצבר לקוחות קיים ומזכויות (זכיונות והרשאות) בעלות ערך". בית המשפט הורה להעביר את התיק למחוזי בתל אביב משיקולי סמכות מקומית.