"עישון גראס לא שולל זכות למשמורת על הילדים"
אישה שעזבה את בעלה לטובת גבר אחר תבעה רשימת דרישות קיצוניות שאת חלקן נימקה בשימוש שלו בקנאביס רפואי. בית המשפט דחה את כולן
בית המשפט למשפחה בתל אביב דחה
לאחרונה תביעה של אישה שעזבה את בעלה לטובת גבר אחר, ודרשה בין השאר משמורת מלאה על שתי בנותיהם בנימוק שבעלה משתמש בקנאביס רפואי. השופט ארז שני קבע שדרישתה לא עמדה בחובת תום הלב, וחייב אותה בהוצאות משפט של 30 אלף שקל.
השופט שני דחה את מרבית טענותיה והבהיר שאדם שפונה לבית המשפט מחויב לנהוג בתום לב, קל וחומר מדובר בענייני משפחה. אלא שבמקרה זה היא לא עמדה בחובה זו משום שהשחירה את פני בעלה והעלתה טענות שגויות על אודות מצבו הכלכלי. היא התעקשה על משמורת בלעדית חרף העמדה הסותרת של שירותי הרווחה, ותבעה סכום מזונות מופרך אף שהיא משתכרת יפה.
את התביעות הגישה האישה לפני כשנתיים, לאחר שעזבה את בעלה לטובת חבר ילדות. בין השאר היא דרשה חלוקת רכוש לא שוויונית, כולל 80% מדירת המגורים, ומזונות של כ-11 אלף שקל לשתי בנותיהם (שתיהן בנות יותר מ-6), שעליהן תבעה משמורת בלעדית.
דיני משפחה
האב נדחה: ילדיו היתומים ייפגשו עם סבתם
עו"ד יצחק איתן (פרנלדס)
סכסוך בין אלמן לבין חמותו הגיע לבית המשפט: טענתו שהסבתא מסיתה את הילדים נגדו לא התקבלה, והיא תוכל להיפגש איתם תחת פיקוח הדוק
בשלב הראשון דחה השופט שני את תביעת המשמורת והבהיר שבהתאם לעמדת שירותי הרווחה ורצון הבנות עצמן המשמורת תהיה משותפת. בשלב הראשון יעמדו זמני השהות ביחס של כ-40% לאב ו-60% לאם, ולאחר מכן יושוו.
בהמשך נקבע שהופרכו טענות האישה על כך שהגרוש שלה אדם אלים שאינו כשיר לשמש אב משום שהוא "מכור לסמים". השופט התייחס לכך שהאב מעשן קנאביס להקלה על כאביו: "מרשמי קנאביס רפואי, ככל מינון אחר ותרופה אחרת, אין בהם כשלעצמם לשלול מתן משמורת מלאה לאדם, קל וחומר משמורת משותפת. הרי אם כך תאמר, אזי כל הנוטל משככי כאבים או כדורי שינה ימצא בלתי כשיר למשמורת".
300 שקל מזונות
בהתייחס לתביעת המזונות נקבע שאין זה מידתי לדרוש מזונות כה גבוהים שעה שהכנסת האישה עומדת על כ-11,500 אלף שקל בחודש בעוד בעלה לשעבר משתכר 9,000 שקל. צוין כי היא התעלמה מההלכה החדשה שמחייבת לקחת בחשבון גם את מצבה הכלכלי של האם.
לפיכך, ובהתחשב בהחלטה לגבי המשמורת ובהבדלי ההכנסות בין ההורים, חייב השופט שני את האב רק בהוצאות מגורים של 300 שקל בחודש והשתתפות בהוצאות רפואיות ושיעורים פרטיים.
גם טענותיה של האישה לחלוקה לא שוויונית של הרכוש נדחו. כך למשל, בעוד היא טענה שהוא בעלים של בניין בן שלוש קומות, בפועל נסח הטאבו והעדויות בתיק הוכיחו בבירור שהנכס שייך לאמו והוא לא נהנה ממנו כלכלית.
בהתאם לכך הבהיר השופט שכל הרכוש המשותף יחולק בין בני הזוג לשעבר שווה בשווה. בסופו של דבר, ובהתחשב בהתנהלותה של האישה, היא חויבה בהוצאות משפט של 30 אלף שקל.
- לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
- הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
- ב"כ התובעת: עו"ד ויקי פוני
- ב"כ הנתבע: עוה"ד ינון בר שלטון ואיריס בר שלטון-וייס
- עו"ד יצחק קארו עוסק בדיני משפחה
- הכותב לא ייצג בתיק
מומלצים