שביתת עובדי מקצועות הבריאות הסתיימה: הצדדים יחלו מו"מ אינטנסיבי
שופטת בית הדין האזורי לעבודה קבעה כי המדינה והנהלת קופ"ח כללית ינהלו מו"מ אינטנסיבי עם ההסתדרות עד ל-21 ביוני בחסות בית הדין, והעובדים אשר שבתו מתחילת השבוע יחזרו לעבודתם הסדירה
מפסיקים לשבות - בינתיים: בדיון שנערך בבית הדין האזורי לעבודה בתל-אביב בנושא שביתת עובדי מקצועות הבריאות, קבעה השופטת אופירה דגן-טוכטמר כי הצדדים ינהלו מו"מ אינטנסיבי עד ל-21 ביוני בחסות בית הדין, במטרה להגיע להסכמות אשר יביאו לפתרון המשבר. ובינתיים העובדים ישובו באופן מיידי לעבודתם הסדירה.
לאחר ששמעה את טיעוני העובדים והמדינה, בחרה השופטת שלא להוציא צווי מניעה נגד השביתה אלא לקחת חסות על הדיונים בין הצדדים. השופטת התירה לעובדים לשוב ולשבות תוך מתן התראה של שלושה ימי עסקים, וזאת אם הצדדים לא יגיעו להסכמות במסגרת הזמן שהוגדרה.
"עומס עבודה חריג וצורות העסקה פוגעניות"
בשביתה שהחלה ביום א' לקחו חלק 5,000 עובדי מערך מקצועות הבריאות ברחבי הארץ, המועסקים על ידי משרד הבריאות, שירותי בריאות כללית, קופת חולים מאוחדת, בית החולים הדסה, בית החולים שערי צדק, מרכזים לבריאות הנפש ומוסדות נוספים, אשר שבתו במחאה על מחסור חמור בתקנים שפוגע באיכות הטיפול ובזמני ההמתנה של המטופלים.
בין עובדי מקצועות הבריאת נכללים פיזיותרפיסטים, תזונאים, קלינאי תקשורת, מרפאים בעיסוק, שיננים, יועצים גנטיים ומטפלים ביצירה ובאומנות. בתי החולים הממשלתיים ואלו השייכים לכללית עבדו במתכונת שבת, ולא ביצעו טיפולי שיקום.
לפי הודעת ההסתדרות על הסיבות לשביתה, המחסור החמור בתקנים להעסקת עובדים במקצועות הבריאות מביא לא רק לעומס עבודה חריג אלא גם להתרחבות של צורות העסקה פוגעניות, שנועדו לעקוף העסקה ישירה ואת הוראות ההסכמים הקיבוציים.
לטענת אלי גבאי, יו"ר איגוד עובדי מקצועות הבריאות בהסתדרות, ההחלטה לפתוח בצעדים ארגוניים הגיעה לאחר תקופה ארוכה שבה האיגוד שב והתריע בפני נציגי המדינה על קריסת המערכת ועל ההשלכות החמורות שנובעות בשל הקצאת החסר של תקנים בתחום.
גבאי מסר היום כי: "אני מברך על העמדה שהביעה השופטת אשר הצדיקה את מאבקנו. בתקופה הקרובה ננהל מו"מ אמיתי, כן וענייני לטובת עובדי מקצועות הבריאות וציבור המטופלים במדינת ישראל".