הקרב על חוק הגיוס: נתניהו הורה לגבש הסכמות תוך שבועיים
ראש הממשלה שיגר לסיעות החרדיות מסר ולפיו עליהן לגבש עמדה אחידה לגבי המתווה, אף שהרוחות סוערות ביהדות התורה. בסיומה של ישיבת ראשי הקואליציה לא הושגה התקדמות. נתניהו הורה להביא את הצעת החוק לממשלה תוך שבועיים
בתום ישיבת ראשי הקואליציה שהתקיימה היום (א') לא הושגה התקדמות בנושא מתווה חוק הגיוס שהוצג בשבוע שעבר. יו"ר ש"ס אריה דרעי ויו"ר יהדות התורה יעקב ליצמן נעדרו מהישיבה. ראש הממשלה העביר מסר לסיעות החרדיות שלפיו יש לגבש עמדה אחידה לגבי המתווה, וביקש לייצר הסכמות ולהביא את הצעת החוק לאישור הממשלה תוך שבועיים.
כל זאת בזמן שהרוחות סוערות ביהדות התורה. ביום חמישי הורתה מועצת גדולי התורה של אגודת ישראל, הפלג החסידי במפלגה, לנציגיה בכנסת לפרוש מהקואליציה אם חוק הגיוס החדש יאושר מבלי לתאם זאת איתם ולקבל את הסכמתם לכך. ההחלטה מחייבת את סגני השרים יעקב ליצמן ומאיר פרוש וכן את הח"כים ישראל אייכלר ומנחם אליעזר מוזס. עם זאת, היא אינה נוגעת לנציגי הליטאים - חברי הכנסת משה גפני, אורי מקלב ויעקב אשר - וכמובן שלא את ש"ס.
ח"כ משה גפני התייעץ עם מנהיגי הסיעה הליטאית ביהדות התורה, הרב חיים קנייבסקי והרב גרשון אדלשטיין, וקיבל מהם אישור להמשיך במשא ומתן לקידום החוק בכפוף לשינויים שהחרדים דורשים. מזכירויות שתי מועצות גדולי התורה - החסידית (ליצמן) והליטאית (גפני) - מקיימות הידברות ביניהן בשעות האחרונות במטרה לרכך את ההחלטה שהתקבלה בשבוע שעבר, על מנת להציג חזית אחידה בנושא הגיוס מבלי להכריז לעת עתה על משבר קואליציוני.
ח"כ מיכאל מלכיאלי מש"ס הבהיר כי המפלגה עוד לא הביעה את דעתה בנושא משום "שמועצת חכמי התורה, מר"ן ראש הישיבה, לא גילה את דעתו". לדבריו, הם מייחסים חשיבות רבה לכך שתיוותר "האפשרות שהייתה קיימת מזה 70 שנה, ולפיה בחור ישיבה שבאמת תורתו אמונתו והוא יושב ולומד - יוכל להמשיך ללמוד. הכוונה היא להמשיך את ההסדר של הדחייה".
העימות על החוק מתעורר כעת בצל פסיקת בג"ץ מספטמבר שעבר, אז פסל את החוק המעניק פטור לתלמידי ישיבות מגיוס בשל פגיעה בשוויון, והורה לחוקק חוק חדש בתוך שנה.