שתף קטע נבחר

 

הוא בכלל רצה להיות שוטר: הנסיך וויליאם, פרופיל

התבגרות בארמון ללא אמא, "רומן" עם בריטני ספירס, שירות צבאי כטייס, תמיכה נדירה בקהילה הגאה והבחירה לחיות ללא משרתים. "הנסיכה דיאנה אמרה לו שהוא נולד למלא משימה וזו תהיה הזדמנות לעזור לאלו שהיו פחות בני מזל ממנו". זה מלך בריטניה לעתיד, שיבקר בישראל בשבוע הבא

קולאז' תמונות הנסיך וויליאם ()
ינחת בארץ ביום שני. הנסיך וויליאם

אחרי שנים שבני המלוכה הבריטים דחו הזמנות לביקור רשמי בישראל, יגיע בשבוע הבא אחד מהם לביקור רשמי ראשון – ולא מדובר בסתם אחד: דוכס קיימברידג', הנסיך וויליאם, נכדה של המלכה אליזבת והשני בסדר הירושה לכתר המלוכה, ינחת בישראל ביום שני הקרוב.

 

שגריר בריטניה בישראל: "הנסיך מצפה לביקור"    (צילום: איתמר אייכנר)

שגריר בריטניה בישראל: "הנסיך מצפה לביקור"    (צילום: איתמר אייכנר)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

הנסיך וויליאם הוא בנם הבכור של הנסיך צ'רלס והנסיכה דיאנה. כשהיה בן 15 נהרגה אימו בתאונת דרכים בפריז. כמעט 12 שנים לאחר מכן, כשהפך לפטרון המלכותי של עמותת צדקה שבה התנדבה אימו, שבר שתיקה והתייחס לראשונה בפומבי לאסון שפקד את המשפחה. "לא להצליח לומר עוד לעולם את המילה 'אמא' נשמע כמו דבר פעוט", אמר. "עם זאת, עבור רבים, ואני ביניהם, זו כעת באמת רק מילה - חלולה ומעוררת זיכרונות". הוא הוסיף כי בכל פעם מחדש ביום האם הוא "חש ריקנות".

 

הנסיך וויליאם והסבתא-רבתא שקבורה בירושלים

"חש ריקנות ביום האם". הנסיך וויליאם (שני משמאל) בהלוויית הנסיכה דיאנה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
"חש ריקנות ביום האם". הנסיך וויליאם (שני משמאל) בהלוויית הנסיכה דיאנה(צילום: AFP)

בשנה שעברה, במלאות 20 שנה למותה הטרגי של הנסיכה דיאנה, תיאר וויליאם בריאיון לסרט דוקומנטרי של ה-BBC את תחושותיו בעת ששמע על מות אימו: "הייתה לי סחרחורת, הייתי מבולבל מאוד". הוא הוסיף כי "פשוט לא הרגשתי שום דבר, שאלתי את עצמי שוב ושוב 'למה אני? מה עשיתי?'".

 

הנסיך שיתף את המראיינים בהחלטה שקיבל לאחר מותה: "כשאתה חווה משהו כל כך טראומתי כמו מוות של אם בגיל 15, זה יכול לשבור אותך, אבל לא רציתי לתת לזה לשבור אותי, רציתי שזה יבנה אותי", אמר. "רציתי שהיא תהיה גאה באדם שאהפוך להיות. לא רציתי שכל העבודה הקשה וכל האהבה וכל האנרגיה שהיא השקיעה יירדו לטמיון".

 

"להיות מלך זו לא שאלה של רצון, נולדתי לתוך זה"

מיום היוולדו, ב-21 ביוני 1982, היה הנסיך וויליאם בעין הציבורית. כל צעד שעשה היה עניין לבחינה וניתוח, וכל זאת על רקע חייה הסוערים של אימו – שגם זכו לליווי תקשורתי צמוד. אף על פי כן, בניגוד לאחיו הצעיר הנסיך הארי, שמו של וויליאם לא נקשר לשום שערורייה או פרשה מביכה.

הנסיך וויליאם בן 6 חודשים עם אמו הנסיכה דיאנה ב 1982 (צילום: AP)
"נהגה לומר לבנה שהוא נולד למלא משימה". הנסיכה דיאנה עם בנה, וויליאם, בגיל חצי שנה(צילום: AP)

לנסיכה דיאנה היה חשוב שילדיה יזכו לחוויות עשירות יותר מאלו שילדי בית המלוכה נחשפים אליהן בדרך כלל. היא נהגה לקנות להם פריטים שאפיינו ילדים "רגילים" בגילם, כמו משחקי וידאו, בנוסף לארוחות ב"מקדונלדס" ואף ביקור ב"דיסני וורלד". מלבד זאת, היא לקחה אותם גם לסיורים במקומות פחות שגרתיים לילדי הארמון, כמו מרפאה שמטפלת בנשאי HIV וחולי איידס ומקלט לחסרי בית.

 

שנים לאחר מכן, בחג המולד שנת 2009, חשף מנהל ארגון הצדקה "סנטרפוינט", סאיי אובקין, כי הנסיך בילה לילה קריר ליד גשר בלקפריירס שבלונדון במהלך השבוע שלפני כן. בתמונה שפורסמה נראה וויליאם בסמטה חשוכה כשהוא לובש קפוצ'ון אפור ומכנסי ג'ינס.

 הנסיך וויליאם  (צילום: AP)
העביר לילה כהומלס. הנסיך וויליאם ליד גשר בלקפריירס(צילום: AP)

אובקין כתב באתר האינטרנט של הארגון כי הנסיך ישן על קופסאות קרטון, כאשר הטמפרטורות בחוץ עמדו על 4 מעלות בלבד. "הנסיך רצה להעלות את המודעות הציבורית לבעיה ולהבין טוב יותר את החוויות שחווים בני נוער שמתגוררים ברחוב", הסביר.

 

עוד כילד, היה הנסיך מודע היטב לעדר צלמי הפפראצי שרדף אחרי הנסיכה דיאנה לכל פינה והטריד את מנוחתה. ב"גרדיאן" סופר כי כשהיה בן 7, אמר וויליאם לאימו כי כשיגדל הוא "רוצה להיות שוטר כדי שיוכל להגן עליה". אחיו הצעיר, הנסיך הארי שהיה אז בן 5, התערב מיד בשיחה ואמר: "הו לא, אתה לא יכול – אתה צריך להיות מלך".

"אתה צריך להיות מלך". מימין: הנסיך וויליאם, בנו הנסיך ג'ורג', המלכה אליזבת והנסיך צ'רלס (צילום: EPA) (צילום: EPA)
"אתה צריך להיות מלך". מימין: הנסיך וויליאם, בנו הנסיך ג'ורג', המלכה אליזבת והנסיך צ'רלס(צילום: EPA)

אולם מריאיון נדיר שהעניק הנסיך לרגל יום הולדתו ה-21 עולה כי בסופו של דבר הוא אכן השלים עם ייעודו. "כל השאלות האלה, האם אני רוצה להיות מלך? זו לא שאלה של רצון, זה משהו שנולדתי לתוכו וזו החובה שלי", הבהיר.

 

העוזר האישי של הנסיכה דיאנה, פטריק ג'פסון, סיפר שהיא נהגה לומר לבנה שוב ושוב ש"הוא נולד למלא משימה, וזו תהיה הזדמנות עבורו להשתמש בהשפעה שלו לטובת אלו שהיו פחות בני מזל ממנו".

 

"רומן" עם בריטני, סירוב להסכם ממון עם קייט

ויליאם למד בפנימייה פרטית, ומשם המשיך לאיטון קולג' היוקרתי במחוז ברקשייר. באיטון הוא למד גיאוגרפיה, ביולוגיה, מתמטיקה והיסטוריה של האמנות ברמה מתקדמת. בשנת 2001 הוא החל בלימודי תולדות האמנות באוניברסיטת סנט אנדרוז שבסקוטלנד, ולאחר מכן שינה את התמחותו לגיאוגרפיה. בשנת 2003, במהלך לימודיו בסקוטלנד, פגש הנסיך את קייט מידלטון – שלימים הפכה להיות אשתו ואם שלושת ילדיו – הנסיכים ג'ורג' (5), שארלוט (3) ולואי בן החודשיים.

וויליאם וקייט עם ילדיהם, הנסיכים ג'ורג' ושארלוט (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
וויליאם וקייט עם ילדיהם, הנסיכים ג'ורג' ושארלוט(צילום: gettyimages)

קייט מידלטון יוצאת מ בית חולים  (צילום: AP)
וויליאם וקייט לאחר הולדת הנסיך לואי(צילום: AP)

לא הרבה ידוע על חיי האהבה של הנסיך לפני שפגש את מידלטון. בסוף שנות ה-90, שמועות עקשניות טענו כי לנסיך וויליאם יש רומן עם לא אחרת מאשר כוכבת הפופ בריטני ספירס, שהייתה אז זמרת בת 18 בתחילת דרכה. בלוג הרכילות של פרז הילטון מספר כי "כולם בארמון בקינגהאם ידעו שוויליאם קצת מאוהב בבריטני", והצהובונים אז טענו כי הנסיך והזמרת נהגו להתכתב זה עם זו במיילים. חלק טענו כי השניים אף נפגשו בחשאי. מקורבים לשני הצדדים הכחישו בזמנו את הטענות.

 

בשנת 2002 הודתה ספירס בריאיון לתוכנית של פרנק סקינר בערוץ הבריטי ITV1 כי היא והנסיך וויליאם אכן התכתבו דרך המייל - "די הרבה", לדבריה. היא סיפרה כי הם סיכמו להיפגש לארוחה משותפת, אך הדבר לא יצא לפועל בסופו של דבר. "כל הסיפור נופח הרבה מעבר למה שהיה באמת", הוסיפה.

 

עם סיום לימודיו האקדמיים, פנה הנסיך לאקדמיה הצבאית המלכותית בסנדהרסט, ולאחר מכן החל את שירותו הצבאי ב"רגימנט הכחולים והמלכותיים" – משמר הפרשים המלכותי. בהמשך עבר קורס טיס והוסמך כטייס מסוקי חילוץ. במסגרת תפקידו, ביצע גיחה צבאית לאיי פוקלנד ושהה במקום שישה שבועות – צעד שגרר גינוי חריף מצד ארגנטינה, אשר כינתה את המהלך "פרובוקציה". וויליאם השתחרר מהצבא ב-2013, לאחר כשבע שנות שירות.

ארגנטינה גינתה. הנסיך וויליאם באיי פוקלנד (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
ארגנטינה גינתה. הנסיך וויליאם באיי פוקלנד(צילום: gettyimages)

הנסיך וויליאם על רקע מסוק אמבולנס שהטיס (צילום: EPA) (צילום: EPA)
הנסיך וויליאם על רקע מסוק אמבולנס שהטיס(צילום: EPA)

על אף פרידה קצרה של כמה חודשים ב-2007, עקב הלחץ הרב שבו היה נתון הנסיך עקב הקריירה הצבאית התובענית שלו, שמרו וויליאם וקייט מידלטון על זוגיות יציבה. בנובמבר 2010 הציע הנסיך נישואים למידלטון, וענד לארוסתו המאושרת טבעת שהייתה שייכת לאימו המנוחה. הנסיכה לעתיד דאז אמרה כי דיאנה הייתה אישה "מעוררת השראה" וכי הייתה שמחה לו יכלה לפגוש אותה. באפריל 2011 השניים נישאו, לעיני כ-2 מיליארד בני אדם שצפו בחתונה בשידור חי.

 

למרות עצה שקיבל מכמה גורמים משפטיים, סירב הנסיך לחתום עם אשתו הטרייה על הסכם שיסדיר סוגיות שעשוית להיות שנויות במחלוקת אם יחסיהם יעלו על שרטון. אחד מחבריו אמר ל"דיילי טלגרף" כי "הוא אוהב את קייט נותן בה אמון לחלוטין, והתעקש שאין צורך בכל הסכם".

חתונה של הנסיך וויליאם וקייט מידלטון (צילום: AP)
לא רוצים משרתים. חתונת הנסיך וויליאם וקייט מידלטון(צילום: AP)

לפי דיווח נוסף, הזוג המלכותי הודיע כי הוא בוחר לחיות לבד - ללא משרתים. זאת בניגוד לאביו של וויליאם, הנסיך צ'רלס, שמעסיק כ-150 עובדים. גורם המקורב למשפחת המלוכה אמר לעיתון "טלגרף" כי "הנסיך וויליאם אינו רברבן, ולכן כך הוא בוחר לחיות את חייו. הוא וקתרין חיים בלי צוות משרתים, והם לא מוכנים לשום דרך אחרת. אלה החיים שהם רוצים". עם זאת, לקראת לידתו של הנסיך ג'ורג', פרסם הזוג מודעה ובה חיפש אחר מנהלת למשק הבית.

 

באחת מנסיעותיהם מעבר לים הקדישו הנסיך וויליאם והדוכסית קייט זמן לביקור במחנה הריכוז וההשמדה שטוטהוף בפולין וסיירו בין הביתנים שבהם עונו ונרצחו 65 אלף יהודים בידי הנאצים במלחמת העולם השנייה.

"שואה מתועבת". וויליאןם וקייט במחנה שטוטהוף (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
"שואה מתועבת". וויליאןם וקייט במחנה שטוטהוף(צילום: gettyimages)

קייט וויליאם הרכינו את ראשיהם מול הקרמטוריום ששימש לשריפת גופותיהם של עשרות אלפי קורבנות. וויליאם אף התנצל בפני מנהל המקום, על כך ששאל כל כך הרבה שאלות על אודותיו. הזוג המלכותי אף נפגש עם שני ניצולי שואה שהצליחו לברוח מהמחנה.

 

בספר האורחים תיארו בני הזוג עד כמה השפיע עליהם הביקור במחנה: "הסיור הזכיר לנו את הרצח הנורא של שישה מיליון יהודים, שגורשו מכל רחבי אירופה ומתו בשואה המתועבת", כתבו. "לכולנו יש אחריות לוודא שנלמד את הלקחים, שהאימה של מה שקרה לעולם לא תישכח ולא תחזור על עצמה".

 

תמיכה נדירה בקהילה הגאה: "תהיו גאים בעצמכם"

יורש העצר הבריטי הוא אמנם הנסיך צ'רלס, אביו של וויליאם, אולם הנסיך הצעיר שצפוי לרשת את המלוכה בעתיד כבר הספיק לעשות היסטוריה עם שורת התבטאויות בנושאים חברתיים כואבים - כאלו שבני המלוכה לא מרבים לדבר עליהם.

"אתם צריכים להיות גאים בעצמכם". וויליאם על שער המגזין Attitude ()
"אתם צריכים להיות גאים בעצמכם". וויליאם על שער המגזין Attitude

ביוני 2016 היה הנסיך וויליאם לבן המלוכה הראשון אי פעם שהצטלם לשער מגזין של הקהילה הגאה בבריטניה. הריאיון עם הדוכס מקיימברידג' למגזין "Attitude" התקיים כמה ימים לפני הטבח הנורא באורלנדו, והוא דיבר על הומופוביה שמופנית כלפי בני נוער שמשתייכים לקהילה הגאה.

 

"אף אדם לא צריך לחוות בריונות על רקע נטייתו המינית, או על כל רקע אחר. אסור לאף אחד להשלים עם שנאה כזאת, שמופנית כלפי אנשים צעירים. פגשתי הומואים, לסביות וטרנסג'נדרים, ומדובר באנשים אמיצים שדיברו ונתנו תקווה לצעירים שחווים בריונות". את הריאיון סיכם הנסיך בפנייה נדירה של בן מלוכה לבני הנוער מקהילת הלהט"ב: "אתם צריכים להיות גאים בעצמכם, אין במה להתבייש".

 

 בשנה שעברה, בריאיון ל-GQ הבריטי, סיפר וויליאם על הקמפיין המשפחתי של בית המלוכה, Heads Together, שמטרתו לשבור סטיגמות בנוגע למחלות נפש. "אנשים לא יכולים לקבל עזרה כשהם מתביישים במחלות הנפש שלהם. חייבים לשבור את הטאבו בנושא, זו המאה ה-21 למען השם", אמר. "אני באמת מזועזע להבין כמה אנשים חיים בפחד ובשתיקה בנוגע למחלות הנפש שלהם. אני פשוט לא מבין את זה. אני מאמין גדול בלדבר על רגשות".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים