שתף קטע נבחר
 

חברה לא שילמה שכר מינימום לפלסטינים - ונקנסה ב-113 אלף שקל

חברת תבליני שמש לא שילמה שכר מינימום במשך 5 חודשים, ל-5 עובדים פלסטינים שהעסיקה במפעל שלה בקרני שומרון, ונקנסה על כך בידי בית הדין לעבודה. החברה טענה כי הניחה שחוק שכר המינימום אינו חל על תושבי הרשות הפלסטינית, ועל חברות הפועלות ביהודה ושומרון

בית הדין לעבודה קנס את חברת תבליני שמש בע"מ ב-113 אלף שקל, לאחר שהודתה והורשעה באי תשלום שכר מינימום ל-5 עובדים פלסטינים במשך 5 חודשים, וזאת בניגוד לחוק שכר מינימום. הקנס הוטל בעקבות כתב אישום שהוגש על ידי הלשכה המשפטית במשרד העבודה והרווחה.

 

 

עורכי הדין של החברה, המייצרת ומשווקת תבלינים וממוקמת בקרני שומרון, טענו בבית המשפט כי החברה "לא פעלה מכוונת זדון או ערמומיות, אלא מתוך חוסר הבנת הסיטואציה המשפטית". טענת החברה הייתה כי אנשיה חשבו שחוק שכר המינימום אינו חל במקרה הזה, מכיוון שמדובר בעובדים שאינם ישראלים, ומקום העבודה נמצא בשטחי יהודה ושומרון. 

 

שיא בפניות עובדים שהופלו על רקע מילואים ולאום - אך המצב האמיתי חמור בהרבה

פוטרתם בלי שימוע? יכול להיות שמגיע לכם פיצוי ענק

 

עו"ד אסף תומר, בא כוח משרד העבודה והרווחה, טען כי העבירה התבצעה ממניע כלכלי שבבסיסו שיקולים פסולים, כאשר התוצאה היא גזל בשכר המינימום של העובדים, כפי שקבע המחוקק. במשרד העבודה ציינו כי חוק שכר מינימום וסמכויות האכיפה חלים גם על עובדים פלסטיניים שאינם בעלי אזרחות ישראלית, וכי החוק וסמכות אכיפתו חלים גם באזור יהודה ושומרון.

 

קרני שומרון (צילום: צביקה טישלר)
קרני שומרון. גם כאן צריך לשלם שכר מינימום(צילום: צביקה טישלר)

בית הדין קבע, כאמור, כי החברה תקנס ב-113 אלף שקל, וכן תחתום על התחייבות עצמית על סך 226 אלף שקל, להימנע מביצוע עבירה דומה למשך שלוש שנים.

 

העונש המקסימלי הקבוע בחוק בגין עבירה של אי תשלום שכר מינימום לחמישה עובדים במשך חמישה חודשים מגיע ל-5,650,000 שקל, והמדינה ביקשה להשית על החברה קנס של 40% מסכום זה - 2,260,000 שקל.

 

"יש מי שסבורים שהחוק לא חל על עובדים פלסטינים"

לפי גזר הדין, העובדה שהקנס שהוטל היה נמוך בהרבה מדרישת המדינה, נובעת בין היתר מכך שהחברה הודתה כי טעתה ושילמה את ההפרשים לעובדים כבר בראשית החקירה שערך האגף לאכיפה פלילית במינהל הסדרה ואכיפה, עוד טרם הוגש נגדה כתב אישום, וכי הנהיגה נהלי עבודה חדשים. בנוסף קיבל השופט אורן שגב את עמדת החברה כי קנס גבוה יכול לגרום לה קריסה כלכלית, ולפגוע בעתידם התעסוקתי של עובדיה הנוכחיים, שיאבדו את מקור פרנסתם.

 

עורכי הדין של החברה ציינו כי החברה מעסיקה נכון להיום 30 עובדים, 12 מתוכם מהרשות הפלסטינית - כאשר אחד מהם עובד בחברה מאז הקמתה על ידי סבו של הבעלים הנוכחי, אורן שמש.

 

התובעת הראשית, עו"ד גלי לוי, התייחסה לנושא העסקת עובדים פלסטינים בשטחי יהודה ושומרון ואמרה כי: "פעילות האכיפה וניהול יעיל של התיק הובילו לענישה משמעותית ולמיצוי הדין עם מעסיקים שעברו על הוראות החוק ופגעו באוכלוסייה מוחלשת של עובדים פלסטינים, וכן לשינוי מהותי בהתנהלותם.

 

"נראה שיש מי שסבורים שכאשר מדובר בעובדים שאינם ישראלים או בעובדים שמועסקים בשטחי יהודה ושומרון, ניתן שלא לקיים לגביהם את הוראות חוק שכר המינימום וחוקים אחרים אשר הוחלו באיו"ש. אנחנו נמשיך ונבצע את עבודתנו נאמנה. חשוב לנו שעובדים יידעו שניתן לפנות למשרדנו ולהתלונן לגבי עבירות, ושאנו פועלים בנחישות לבירור הדברים, לחקירת נסיבות העניין ולמיצוי הדין עם מי שמבצע עבירות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים