5 דברים שלא ידעתם על שוק העבודה
איזו עיר חוותה את הצמיחה הכי גדולה, מי מרוויח את השכר הגבוה ביותר במשק, וכמה זמן מקדישים המעסיקים לקורות החיים שלנו? 5 דברים שכדאי לדעת
בשיתוף Alljobs
במהלך 7 השנים האחרונות, העולם חווה שינוי דרמטי כתוצאה ממהפכת המידע והדיגיטל ששינתה את הכללים ולסוף חדרה גם אל עולמות העבודה והקריירה. כתושבי העולם הדינמי הזה, אנחנו חייבים להיות מוכנים לשינויים מהירים, ובעיקר - להכיר היטב את מה שקורה בעולם העבודה.
מחצית 2018 כבר מאחורינו, וזה זמן טוב להכיר 5 דברים שגילינו במהלכה:
סמנכ"לי פיתוח מרוויחים את השכר הגבוה ביותר במשק
33,400 שקל, ליתר דיוק. זה לא סוד שישראל הוגדרה כבר מזמן כסטראט אפ ניישן. ענף ההייטק הוא הענף עם המשכורות הגבוהות ביותר (אם לא מחשיבים את ענף הבכירים) והיום הרבה מהמתכנתים מרוויחים מעל מנהלים אחרים בארגון שלהם. יש בזה משהו מרענן, בעובדה שאדם מרוויח בשל היכולות והידע המקצועי שלו ולא בגלל דרגה ניהולית כזו או אחרת. צריך לזכור כי מדובר באנשים שמצעידים את השוק קדימה, כמו גם באנשים שעובדים שעות רבות בשביל המשכורות האלו.
ועל איזה משכורות מדובר? רק בשביל לסבר את האוזן: התפקיד עם השכר הכי גבוה בהייטק הוא ארכיטקט מערכת תוכנה (32,400 שקל). ראשי צוות פיתוח ישתכרו מעל 28,000 שקל בחודש ומנהלי אבטחת מידע - 20,500 שקל. אגב, מורה בישראל מרוויח 49% פחות ממתכנת. תזכרו את זה בפעם הבאה שיגידו לנו שאין דבר יותר חשוב מחינוך.
ב-66% מהתפקידים מרוויחים במרכז יותר מבפריפריה
אבל גם אותו מהנדס תוכנה מהסעיף הקודם, שמשתכר יפה לכל הדעות, ירוויח בדרום פחות מעמיתו במרכז. קחו לדוגמה מתכנתי web שמרוויחים במרכז 37% יותר מבפריפריה. והדבר לא נוגע רק לתפקידים טכנולוגיים: עורך דין במרכז מרוויח 38% יותר מעו"ד בפריפריה, מנהלי שיווק מרוויחים 22% יותר, ואפילו שפים מראים על פער של 26% לטובת המרכז. וכאילו זה לא מספיק, גם בתוך הפריפריה עצמה יש היררכיה, כאשר בדרום מרוויחים פחות מאשר בצפון ביותר ממחצית מהתפקידים, והשכר הממוצע בצפון גבוה ב-6% מהשכר הממוצע בדרום.
העיר בצמיחה הכי גדולה: חולון!
מכל הערים בארץ העיר שחוותה את הגידול הרב ביותר במספר המשרות החדשות היתה חולון, עם עליה מרשימה של 13%. מבחינת כמות המשרות הרבה ביותר תל אביב עדיין במקום הראשון (עם 108,527 משרות חדשות בשנה החולפת) פתח תקווה במקום השני ורמת גן סוגרת את השלישייה. כשבדקנו את 10 הישובים עם הכי הרבה משרות גילינו לצערנו שאין אף ישוב מהפריפריה בעשירייה הפותחת.
56% מחפשים עבודה תוך כדי עבודה
פעם היינו מתחילים לחפש עבודה רק אחרי שעזבנו את המקום הקודם. היום כבר לא צריך להיות מובטלים ("בין עבודות") כדי לחפש משהו חדש, ורוב האנשים עושים את זה במקביל לעבודה הקיימת. במצב הכלכלי של היום התרחיש של להתפטר קודם ורק אז להתחיל לחפש – נתפס כמותרות ורוב האנשים מעדיפים ציפור אחת ביד, לפני שהם עושים צעד גדול כמו עזיבה.
ממה זה נובע? ה-FOMO שיש לנו בתחומי החיים האחרים, חדר גם לאופן שבו אנחנו מנהלים את הקריירה שלנו והוא גורם לנו להיות כל הזמן עם יד על הדופק, ולבחון באופן שוטף מה חדש בתחום שלנו ואיזה הצעות עבודה נמצאות על הפרק. ה"מובייל" הוא האחראי עיקרי להתרחבות התופעה הזו. אם פעם חששנו שיתפסו אותנו סורקים משרות פנויות, הרי שהיום המכשיר הקטן הזה שיש לכל אחד מאתנו - מאפשר לנו לעשות את זה בקלות מבלי שאף אחד יראה.
מגייס צופה במשך 24 שניות בכל קובץ קורות חיים
רוב המעסיקים מקדישים לא יותר מדקה לסינון ראשוני של קורות החיים, וגם זה בלחץ. ככל שהמגייס או המגייסת מקצועיים יותר, כך נדרש להם פחות זמן לבצע את שלב המיון הראשוני. זה לא משהו אישי נגדנו, אלא פשוט הדרך היחידה שבה ניתן להתמודד עם הכמויות העצומות של מועמדים שזורמים אל כל משרה.
מה זה אומר מבחינתנו? שבסופו של דבר יש לנו כ- 30 שניות להרשים את מי שמקבל את קורות החיים שלנו ומדובר בזמן מאוד קצר של סריקה והחלטה. אז מה עושים עם הנתון הזה? קודם כל לא נלחמים בו, אלא מבינים שהמצב הזה כאן כדי להישאר.
בשלב השני דואגים לצאת לדרך עם מסמך קו"ח ממוקד, שמכיל רק את הפרטים שרלבנטיים למשרה הספציפית. נסו לדמיין שאתם המגייס ולקרוא את קורות החיים מנקודת המבט שלו (זכרו שככל הנראה יש לכם עוד 100 קבצים לפתוח היום) האם הצלחתם תוך חצי דקה להבין אם אתם מתאימים למשרה? אם לא – זה הזמן לגשת למקצה שיפורים נוסף.
הכותבת היא מנהלת התוכן והמחקר של אתר AllJobs