11 יינות שאסור לפספס בפסטיבל היין בירושלים
ארבעה ימים של אהבה ויין: עשרות יינות יחכו לכם בפסטיבל היין בירושלים, אז איך תדעו מה לטעום? עשינו לכם סדר
פסטיבל היין הכי רומנטי בארץ חוזר בפעם ה-15: הפסטיבל ייפתח היום (30 ביולי) ויתפרש על פני ארבעה ערבים רוויי יין ושמחה. במקום יציעו מאות סוגי יין לטעימה חופשית, דוכני גבינות, שוקולדים, שמני זית, רטבים, קונפיטורות ועוד. כל זאת, לצד הופעות חיות המתקיימות בשטח הפסטיבל מדי יום.
הפסטיבל יתקיים בין הפסלים המפורסמים המוצגים בגן האמנות היפני שבמוזיאון, במזג האוויר הירושלמי הקריר של שיא הקיץ, שם יציגו עשרות יקבים גדולים ויקבי בוטיק מקומיים את מיטב סדרות היין שלהם.
הנה 11 יינות שלא תרצו לפספס בין דוכני הפסטיבל (מחירי היינות הם לצרכן, ולא בהנחות במסגרת הפסטיבל):
1. פייב סטונס, רוזה 2017
היקב הצעיר מאוד הזה, כנראה יודע בדיוק מה הוא עושה. אם זו רמת היינות שהופקו כבר בשנה הראשונה לקיומו - יהיה קשה מאוד להתעלות על כך. הרוזה 2017 הוא אחד היינות הנעימים, הכיפיים והמדויקים ביותר שיצאו בארץ בקטגוריה זו בשנים האחרונות. יין עדין, מתאים ביותר לעונת הקיץ החמה ופרטנר מושלם לפתוח איתו את הפסטיבל. מחיר: 79 שקלים.
2. גלאי, בלאן דה נואר 2016
יקב גלאי הנמצא בנגב הצפוני יצר חיה מוזרה, מסקרנת ושאסור לפספס: יין לבן המופק מהענב האדום/שחור – קברנה סוביניון, אלא שהיין זוכה לצבע כתמתם בהיר, ולכן קשה לקטלג את המשקה לסוגה ספציפית. יחד עם זאת, זהו יין חווייתי, עשיר בבשומות עדינות של פירות קיץ, כוהל שכמעט ואינו מורגש (12%) ומנעד של טעמים דמויי-מתיקות בכוס. מחיר: 105 שקלים.
3. הרי גליל, לבן מאדום 2016
יקב הרי גליל משיק ממסך לבן מצוין, שגם הוא עשוי על בסיס הענבים האדומים פינו נואר, סנג'ובזה וגרנאש. התוצאה היא יין בצבע זהוב, אף נעים ועשיר, וכמובן טעם מרענן, קייצי ומאוד מאוזן. זהו יין לשתייה מיידית ולא לשמירה, ועל כן נהדר להסתובב איתו במדשאות שבמקום או לטעום אותו מול גבינות קלות שזמינות למכירה בשטח הפסטיבל. מחיר: 70 שקלים.
4. ירושלים, פטי ורדו 2016
יש זנים שנועדו כתוספת או כתיבול לצד זנים מרכזיים אחרים ביין, אולם רק יקבים בודדים מצליחים לקחת את זן התבלין ולהפוך אותו לשחקן המרכזי. כך עושה חיל יקב ירושלים עם זן הפטי ורדו, ומפיק ממנו את המיטב שיש לזן להציע. יין אדום עשיר, מלא, מתוחכם ומאוד מתאים לחיך הישראלי. מחיר: 99 שקלים.
5. כרם שבו, אדום 2015
יש יקבים שיגידו שהמציאו סגנון יין ים-תיכוני, אולם קשה להגדיר מהו החיך שמתאים לכל תושבי הים התיכון. כך גם מגדיר יקב כרם שבו את היין שלו - כעשיר, מורכב, אך בו זמנית גם קל לשתייה. בזה הוא צודק מאה אחוז, למי שמחפש שלושה זנים אדומים שונים לחלוטין באופיים: סירה, גרנאש ומורבדרה – ניתן למצוא יין עמוס, עוצמתי ובעיקר מפתיע לטובה. מחיר: 96 שקלים.
6. לוריא, רוזה 2016
היקב של משפחת סיידא במושב לוריא מפיק מנעד עצום של יינות ביחס לגודלו. אחד היינות הטובים שיושקו בתערוכה הוא הרוזה, המופק ממיטב ענבי הקברנהסוביניון, מרלו וברברה. זהו יין כייפי, קליל, הנושא בחמצמצות טובה לצד מתיקות טובה, המותירה רק טעם לעוד. מחיר: 79 שקל.
7. מאיה, מארה רד 2016
היין הישראלי בהשראת הפרופסורים לייננות מיוון מביא את התחושה של חופשה יוונית בחיך הישראלי. היין האדום המופק משלושה זנים ומשלושה כרמים שונים בארץ, יוצר יין כבד, עשיר, המדיף בשומת נעימה של פירות אדומים ועשן, והסיומת ארוכה ונעימה. אידיאלי לצד אוכל. מחיר: 85 שקלים.
8. מטר, רוזה 2017
היקב הצפוני ברמת הגולן מבית פלטר בוחר גם הוא לייצר יין מקורי בסגנון הרוזה. השילוב המסקרן שבין ענבי הגרנאש הוותיקים בארץ, לבין ענבי הקונואז שעלו לאחרונה מצרפת, יוצר יין קל, מדויק ואלגנטי, כשהשילובמפיק בשומת אדירה של פרדס והדרים, וטעמו מותיר סיומת ארוכה ומענגת של פירות אדומים. מחיר: 99 שקלים.
9. רמת הגולן, ירדן, מרלו 2015
היקב הוותיק מרמת הגולן משיק את אחד מיינות הדגל בתערוכה, ולאלו שאוהבים לחוש את האדמה הארצישראלית, לצד עשבוניות טובה, רמז לטבק וקרמל, מרלו זה נותן הזדמנות טובה לטעום יין עם פוטנציאל הבגרה ארוך טווח, או לאלו המחפשים את הטעם החסון שיתמודד היטב מול מנת הבשר האהובה. מחיר: 95 שקלים.
10. רקנאטי, רוזה, כרם מנרה 2017
מזה שנים רבות מפיק יקב רקנאטי לא רק אחד מיינות הרוזה הטובים בארץ, ובבקבוק מאוד סקסי, אלא גם במחיר משתלם. גם השנה יהיה אפשר לטעום את הרוזה בפסטיבל, כשניתן להתענג על בושמתיו המדיפות אפרסקים טריים, תותי שדה וגם קצת אשכולית אדומה. יין נהדר לאוכל וגם לצד גבינות עתירות שומן. 69 שקלים.
11. שאטו גולן, קברנה סוביניון 2015
היקב הצפוני משיק את אחד מיינות הדגל שלו בפסטיבל, וזהו הקברנהסוביניון. יין חכם, עוצמתי, עשיר ובעיקר מאוד מדויק. זהו יין לטווח ארוך, היושב כבר עתה יפה על הלשון, ולכן כדאי מאוד לטעום אותו כיום, ולרוץ לרכוש אותו לעשר שנים קדימה– עד אז רק ימשיך להשתבח. שווה את ההשקעה. מחיר: 129 שקלים.
כרטיסים לפסטיבל אפשר לרכוש בקופות המוזיאון. עלות הכניסה לימי הפסטיבל היא 95 שקל, כשהכרטיס מקנה טעימות ללא הגבלה מכל דוכני היקבים המשתתפים בפסטיבל. השערים יפתחו מדי יום בשעה 19:00 וינעלו בשעה 23:00 (ביום שלישי שערי המוזיאון נפתחים בשעה 18:00, כשהכניסה לתערוכות במוזיאון כלולה במחיר). לפרטים נוספים: 02-6259703.