שתף קטע נבחר

 

לראשונה בבתי הדין: אישה בתפקיד משפטי

לא עוד תפקידים מנהליים בלבד, אלא גם עיסוק במשפט העברי, דין התורה והשפעה על החלטות הדיינים: לראשונה בבתי הדין הרבניים בישראל, מונתה אישה לתפקיד עוזרת משפטית לדיינים

הישג במאבק לשילובן של נשים בממסד הדתי: נציבות שירות המדינה הודיעה כי לראשונה מונתה אישה לתפקיד עוזרת משפטית בבתי הדין הרבניים - עו"ד שירה בן אלי. המשמעות: לא עוד תפקידים מנהליים בלבד לנשים, כמו סמנכ"לית בתי הדין, אלא גם כאלה המאפשרים להן עיסוק במשפט העברי, דין התורה והשפעה על החלטות הדיינים.

 

<< הכול על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות. היכנסו  >>

 

בהודעה לבית הדין לעבודה, הדן בנושא, כתב הבוקר (א') עו"ד משה וילינגר מפרקליטות מחוז ירושלים, בשם הנציבות והנהלת בתי הדין: "הנתבעות שמחות ומתכבדות לעדכן את בית הדין הנכבד כי ועדת הבוחנים שבחנה ביום 2.8.18 מתומדדים/ות עבור מכרזים בשתי משרות לתפקיד עוזר/ת משפטית בבית הדין הרבני, בחרה מועמדת אישה עבור אחת המשרות".

 

קראו עוד בערוץ היהדות :

 

הבשורה על פתיחת השורות התקבלה במסגרת עתירת מרכז רקמן לקידום מעמד האישה באוניברסיטת בר אילן ומכון עתים, לבית הדין האזורי לעבודה בירושלים, בדרישה לבטל את האפליה המגדרית שהייתה קיימת עד עתה בתפקידים אלה.

 

עו"ד שירה בן אלי
עו"ד שירה בן אלי

 

"צעד משמעותי במאבק"

בארגונים בירכו על ההחלטה וציינו כי "לראשונה במאה שנות קיומו של מוסד בתי הדין הרבניים הרשמיים בישראל, תכהן אישה כחלק מהמנגנון השיפוטי עצמו, ובכך לראשונה אישה תהיה שותפה רשמית להליך קבלת ההחלטות בגוף השיפוטי הדתי".

 

 (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
(צילום: גיל יוחנן)

 

עו"ד קרן הורביץ, מנהלת היחידה לקידום מדיניות וחקיקה במרכז רקמן, אמרה: "זהו צעד משמעותי, אך ודאי לא אחרון, במאבק למען שוויון מגדרי בבתי הדין הרבניים, מוסד שבו יש אפליה מובנית ברוב עמדות ההשפעה וההכרעה. אנו מקוות כי מינוי זה הוא הסנונית הראשונה לשיתוף אמיתי ומלא של נשים בבתי הדין הרבניים, מאחלות לעוזרת שהתמנתה הצלחה במילוי תפקידה - ובטוחות כי בתי הדין יתברכו במינוי זה".

 

עו"ד אלעד קפלן ממכון עתים סיכם: "מדובר באבן דרך חשובה, תוך הפנמה שהממסד הדתי שייך לכלל עם ישראל ונשים חייבות לכהן בו בתפקידים משמעותיים. אנו תקווה שצעד זה יסמן את תחילתו של שינוי רחב, של מינוי נשים נוספות גם בתפקידי מפתח אחרים, בבתי הדין הרבניים ובממסד כולו - זאת על מנת להביא לשירותי דת שמחוברים לציבור ומייצגים את כלל גווני האוכלוסייה".

 

בחירתה של היועצת המשפטית הראשונה באה לאחר שלפני שלושה חודשים הודיעה המדינה כי בתי הדין יקלטו לשורותיהם נשים כיועצות משפטיות – לראשונה בתולדות המוסד הממלכתי. בתי הדין אף הודיעו אז לבית המשפט כי "חשוב לנו שישולבו נשים", והביעו תקווה "שכל הדיינים יעבדו עם היועצות המשפטיות. זה יהיה האתגר".

 

סייע בהכנת הכתבה: איתמר אייכנר

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים