שתף קטע נבחר
 

הסמארטפון הבא שלכם יהיה יותר יקר

הטכנולוגיות חדישות ומתקדמות יותר, אבל שוק מכשירי הפרימיום מתייקר בעיקר כי יש מי שקונה. העלייה החדה ביותר: אצל וואן פלוס הסינית. למרות ביטול מס הקנייה, את העלייה נרגיש גם בישראל

הסמארטפון הבא שלכם כנראה יהיה יקר יותר: בשנים האחרונות נרשמת מגמת התייקרות ברורה בשוק סמארטפוני הפרימיום ברחבי העולם, ולפי הערכות - ההתייקרות הזו תימשך בשנים הקרובות.

עיבוד תמונה. כך עלו מחירי הסמארטפונים (צילום: shutterstock.)
המחירים ימשיכו לטפס? עיבוד תמונה(צילום: shutterstock.)
ההתייקרות נרשמת בעיקר בסגמנט הפרימיום, כלומר הסמארטפונים היקרים, המתקדמים והחזקים ביותר שיש לכל חברה להציע. לדוגמה, לפי בדיקת אתר הטכנולוגיה CNET, מכשיר הדגל של סמסונג ב-2016, הגלקסי S7, עלה 650 דולר בארה"ב לדגם הבסיסי. ב-2018 מכשיר הדגל גלקסי S9 כבר עלה 720 דולר. גם הגרסאות המתקדמות יותר של הגלקסי התייקרו: ב-2016 הגלקסי S7 Edge עלה 750 דולר. ב-2018 השיקה סמסונג את ה-S9 Plus שעלה כבר 930 דולר.

 

שווה אלף דולר? בדקנו את האייפון X    (צילום: אלי סגל)

שווה אלף דולר? בדקנו את האייפון X    (צילום: אלי סגל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

בסין למדו מאפל

גם במכשירים של אפל נרשמה התייקרות: אייפון 7, שיצא ב-2016, עלה החל מ-649 דולר, ואייפון 8 שירש אותו כבר עלה 699 דולר ומעלה. וכמובן, בשנה שעברה אפל השיקה את האייפון X במחיר היקר בתולדותיה, לא פחות מ-1,000 דולר.

מגמת ההתייקרות בארה"ב נרשמה גם אצל חברות כמו LG, גוגל ו-וואווי, כאשר שיעור ההתייקרויות בשנתיים האחרונות נע בין 4% ל-17%. את ההתייקרות החדה ביותר רשם דווקא מכשיר הוואן פלוס הסיני, סמארטפון שהציג מפרט מתקדם במחיר זול יחסית למתחרים. ב-2016 הוא עלה בארה"ב 400 דולר, אך מחירו זינק ב-32.6% ל-529 דולר כיום.

 

העלייה נראית גם בנתונים העולמיים: על פי נתוני אתר סטטיסטה, מחיר המכירה הממוצע של סמארטפונים ברחבי העולם, שירד בהדרגה מ-2012 עד 2015, החל לעלות בקצב הולך וגובר מאז 2016 ועד היום. על פי חברת מחקרי השוק הגלובלית IDC, ב-2018 מחיר המכירה הממוצע של סמארטפון בעולם עומד על 345 דולר, גידול של 10% ביחס ל-313 דולר ב-2017. ב-IDC מעריכים שהמגמה תימשך, וב-2022 מחיר הקנייה הממוצע כבר יעמוד על 362 דולר.

שילמנו ונמשיך לשלם

מהן הסיבות להתייקרות? הטענה של יצרניות הסמארטפונים היא שמדובר בעלויות מחקר ופיתוח וברכיבים טכנולוגיים יקרים ומתקדמים יותר. ואכן, בשנים האחרונות סמארטפוני הצמרת צוידו במסכי OLED מתקדמים, בנפחי אחסון גדולים יותר, במצלמות מתקדמות, בעיצובים מנקרי עיניים, בחיישנים משוכללים, ועוד.

אך זו כמובן לא כל התמונה: אנליסטים מעריכים שהיצרניות מייקרות את המכשירים שלהן כדי להגדיל את הרווחיות מכל מכשיר שהן מוכרות, וכך מפצות עצמן על ההאטה במכירות הסמארטפונים.

סיבה חשובה נוספת להתייקרות היא שהיצרניות רואות שהלקוחות פשוט מוכנים לשלם יותר כשמדובר בסמארטפונים המתקדמים ביותר. אפל השיקה בשנה שעברה את האייפון X עם תג מחיר של 1,000 דולר, וצפויה בספטמבר להשיק גרסה חדשה ומוגדלת שלו, שכנראה תעלה אפילו יותר (לפי הדיווחים, לצדו יושקו שני אייפונים נוספים, האחד יעלה כנראה 1,000 דולר והאחר זול יותר).

OnePlus 6 (צילום: OnePlus)
OnePlus 6. שיאן ההתייקרויות(צילום: OnePlus)
בדו"חות האחרונים דיווחה אפל שהאייפון X היה הנמכר ביותר ברבעון השלישי. ההצלחה שלו הוכיחה לתעשייה שאנשים מוכנים לשלם מעל אלף דולר עבור סמארטפון. לפיכך, סביר להניח שיצרניות נוספות יהססו פחות אם להעלות מחירים לרמות האלה בעתיד. למעשה, מכשירי היוקרה הנוכחיים של סמסונג ו-LG, סדרת הNote וסדרת ה-V, מגרדים כבר היום את ה-900 עד 1,000 דולר.

בישראל לא הרגישו

בישראל המצב שונה: בעקבות ביטול מס הקנייה על סמארטפונים בשנה שעברה נחתכו מחיריהם משמעותית. אם בעבר המחירים בארץ היו גבוהים

דרמטית ביחס לחו"ל, כיום הם עומדים על רמה דומה (ובאילת אף זולים יותר בחלק מהמקרים). אך אם מגמת ההתייקרות של הסמארטפונים החדשים בעולם אכן תימשך, החל מהשנה הבאה היא תורגש גם בכיס של הישראלים.

אבל יש גם חדשות טובות: כאמור, ההתייקרות נכונה בעיקר לסגמנט סמארטפוני הפרימיום, היקרים והיוקרתיים ביותר, אך בסגמנטים הנמוכים יותר, בטווח הביניים והטווח הזול, ממשיך להיות היצע מצוין של סמארטפונים טובים במחירים זולים. לפיכך, מי שלא רוצה לשלם הון לא חייב ללכת על המכשיר היקר והמתקדם ביותר אלא להסתפק בסמארטפונים הפשוטים והזולים יותר, שעדיין עושים עבודה מצוינת ומעניקים תמורה טובה למחירם.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock.
כך עלו מחירי הסמארטפונים
צילום: shutterstock.
מומלצים