שתף קטע נבחר

 

סכסוך שכנים דתי-חילוני: "החיים שלנו הפכו לסיוט"

יום בהיר אחד גילו התושבים החילונים של שכונת שכטר באריאל כי במקום הגן הציבורי הוקמה ישיבה בלב השכונה. בחלוף שנתיים וחצי הם מצביעים על בנייה ומספרים על סכסוך שהופך לאלים ושינוי באופי השכונה: "אנחנו סופגים יריקות, קללות ואבנים". העירייה: מדובר בסידור זמני בלבד. קהילת הישיבה: "מעולם לא נהגנו בחוסר כבוד כלפי שכנינו. משתמשים בנו ככלי ניגוח לקראת הבחירות"

 

שכונת שכטר באריאל הייתה לאורך שנים חילונית לגמרי עד שלפני כשנתיים וחצי, בחסות העירייה, הוקמה בליבה ישיבה. לזו התווספו גם גן ילדים וגן אירועים ומצבור של קרוואנים. התושבים טוענים כי הקהילה החדשה מאיימת על אורחות חייהם. "אנחנו סופגים יריקות, קללות ואבנים", הם מספרים. "חיינו הפכו לסיוט".

 

<< הכול על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות. היכנסו  >>

 

הסכסוך הזה חריג לשומרון בכלל ולאריאל בפרט, העיר שבה חיים בדו-קיום חילונים ודתיים. אבל יום אחד לפני כשנתיים וחצי הציבה העירייה מבני ציבור בשכונת שכטר על חשבון הגינה הציבורית, לטובת קהילת מפוני נצרים שבגוש קטיף.

 

קראו עוד בערוץ היהדות :

 

"היה לנו בשטח הזה גן ציבורי, עד שיום אחד הגיעו טרקטורים, פינו את המתקנים והציבו במקומם קרוואנים בלי לשאול אותנו", מספר בוב ברלין, תושב השכונה. "פשוט קבעו עובדות בשטח". לדבריו, בעירייה אמרו להם שהקרוואנים יפונו בתוך כשנתיים.

 

שטח המריבה בשכונת שכטר באריאל ()
"החיים שלנו הפכו לסיוט". התושבים על רקע שטח המריבה

 

אלא שבתוך זמן קצר הפך מתחם הקרוואנים לישיבה שאוכלסה על ידי קהילת "בני נצרים", והתושבים החילונים מספרים כי מאז הפכו חייהם לסיוט: ידויי אבנים וקללות לצד תקריות לא נעימות אחרות.

 

"יצאתי מהבית לבושה בגופייה ובמכנסיים קצרים כדי לקחת משהו מהרכב", מספרת בדמעות תושבת השכונה, אירה בריידו. "באותו הזמן יצאו מהישיבה כמה חבר'ה צעירים, התחילו לדבר על הקעקועים שלי ואחר כך ירקו עליי. חזרתי הביתה אל הילדים כשאני מושפלת. אני גרה פה הרבה שנים ופתאום אתה מבין שלוקחים לך את השכונה. זה חוסר אונים מוחלט".

 

"משנים לנו את אופי השכונה"

התושבים החילונים מספרים כי במתחם הישיבה הוקם גם אולם אירועים שפועל עד שעות הלילה המאוחרות ומהווה מטרד מרעיש. בשל גל תלונות הודיעו "בני נצרים" כי יפסיקו את האירועים הליליים, אבל התושבים החילונים טוענים כי הבעיה נמשכת. המתיחות בין הצדדים גאתה, ורבים מהתושבים החילונים הגישו תלונות במשטרה.

 

שטח המריבה בשכונת שכטר באריאל ()
שטח המריבה בשכונת שכטר באריאל

 

תושבי שכונת שכטר מספרים כי לפני כחודש נדהמו לגלות קרוואנים נוספים שהוצבו בשכונה, ומשמשים כמוסדות תורניים למפוני נצרים. "החיים שלנו הפכו לסיוט", מספר דימה יעקובוב. "אין לנו בעיה עם דתיים, אנחנו חיים איתם בשלום, אבל מה שקורה כאן משנה את אופיה של השכונה החילונית שלנו".

 

באמצעות עו"ד יעל תותחני מתכוונים תושבי השכונה להגיש תביעה נגד העירייה. בשלב ראשון הם מבקשים לעצור את המשך הצבת הקרוואנים, ובשלב השני לפנות את אלה שכבר הוצבו ולהחזיר לשכונה את צביונה החילוני.

 

"אם המצב יימשך כך נהפוך משכנה שקטה ויוקרתית לשכונה סוג-ג'. אנחנו לא באים להתעמת עם אף אחד אבל יש כאן חיכוך", מוסיף יעקובוב.

 

מעיריית אריאל נמסר כי מדובר בסידור זמני בלבד, וכי בתוך שנתיים תעבור הישיבה לשכונה שבה גרה קהילת נצרים. "אריאל היא עיר מעורבת שרובה חילונית. הקהילה הדתית פזורה בין התושבים החילונים כך שאין מקום המיועד למוסדות דת".

 

עוד נמסר, כי לאחר פינוי הישיבה הזמנית יוקם שם מחדש גן השעשועים שפורק.

 

קהילת "בני נצרים": "משתמשים בנו ככלי ניגוח פוליטי"

מקהילת "בני נצרים" נמסר בתגובה: "קהילת נצרים באריאל וישיבת נצרים על תלמידיה ורבניה מכבדים את כל תושבי אריאל חילונים ודתיים כאחד. מזה 12 שנים שהקהילה והישיבה פועלות בעיר במגוון תחומים - קהילה, רווחה וחסד. תלמידי הישיבה משרתים בצבא ובוגריה משתלבים בכל תחומי החיים במדינת ישראל. מעולם לא נהגנו בחוסר כבוד כלפי שכנינו - תושבי ותושבות אריאל".

 

הם מוסיפים כי "צר לנו שבמסגרת מאבקים בבחירות העירוניות יש מי שמנסה להשתמש בנוכחות שלנו בעיר ככלי ניגוח פוליטי. יש בעיר אריאל מערכת יחסים מדהימה בין כלל האוכלוסיות - דתיים, חילונים ומסורתיים, עולים חדשים וותיקים. אנו מזמינים את כל תושבי אריאל להשתתף במגוון הפעילויות של קהילת נצרים והישיבה הפועלת למען כלל תושבי אריאל והסביבה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים