שתף קטע נבחר
 

מסעדת "פונדק דה לוקס" ביפו נסגרה במפתיע

גל סגירת המסעדות נמשך: מסעדת "פונדק דה לוקס" ביפו נסגרה השבוע. עובדים מדווחים על משכורות שלא שולמו וספקים על צ'קים שחזרו. אורי מרמורשטיין, מבעלי המקום: "כמו בכל סגירה של עסק, יש קצוות פתוחים"

אחרי ארבע שנים וחצי של פעילות, נסגרה במפתיע מסעדת "פונדק דה לוקס" ביפו. ל-ynet נודע כי ישנם עובדים שלא קיבלו את משכורתם מחודש יוני, כמו גם על צ'קים שחזרו.

 

אחד העובדים סיפר ל-ynet: "ידעתי שהם יסגרו, צריך להיות אדיוט או עיוור כדי לא לראות את זה. הייתי ער להתנהלות מול הספקים ומול העובדים. מנות מהתפריט היו חסרות באופן קבוע, ונראה לי שזו הייתה בעיה שורשית, כי גם ספקים התחלפו בטווח זמן קצר". אחד הספקים שעבד עם "פונדק דה לוקס" סיפר כי הוא הפסיק לספק למסעדות סחורה לפני כחודש, אחרי שהצ'קים שהעבירו לו - חזרו.

   (צילום: מתוך עמוד הפייסבוק)
משכורות לא שולמו וצ'קים חזרו. "פונדק דה לוקס"(צילום: מתוך עמוד הפייסבוק)
 

בהודעה שהוציא לעובדים אורי מרמורשטיין, מבעלי המקום, נכתב:

"שלום לכולם, אחרי ארבע שנים וחצי של פעילות אני מודיע כאן שה'פונדק' יפסיק את פעילותו החל מהיום. על חודש אוגוסט כולם יקבלו בסוף החודש. אם יש מישהו שלא קיבל משהו, תגידו".

  

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

מרמורשטיין מסר בתגובה:

"אנחנו סוגרים את ה'פונדק' בשביל להיכנס ל'טראק דה לוקס' ולמפעל בשר שלנו".

 

עובדים מדווחים על משכורות שלא שולמו וספקים על צ'קים שחזרו.

"כמו בכל סגירה של עסק יש קצוות פתוחים. הכל ישולם בסופו של דבר, כמו שלא היו בעיות עד עכשיו".

 

הסגירה של מסעדת "פונדק דה לוקס" מצטרפת לשורה ארוכה של סגירות שהתרחשו בשנה האחרונה, ובהן סגירתן של מסעדת "עד העצם" בהרצליה ומסעדת "אסיה" בשוק הפשפשים ביפו בחודש מאי האחרון. באותו חודש סגרה את שעריה גם מסעדת "ננוצ'קה" של המסעדנית ננה שרייר אחרי 16 שנות פעילות, זמן קצר לאחר סגירתה של מסעדת "אורנה ואלה" בתל אביב אחרי 20 שנה. מסעדת "החלוצים 3" בתל אביב נסגרה בפברואר אחרי שש שנים של פעילות; ומסעדת "גריג", גם היא בתל אביב, נסגרה חודש לפני אחרי שנתיים בלבד של פעילות.

 

מומחים טוענים כי גל הסגירות בשנה וחצי האחרונות נובע כתוצאה מההוצאות הגבוהות של המסעדות אל מול מתח הרווחים הנמוך, לצד התוכניות העסקיות שעשו מסעדנים ומשקיעים רק לפני שנים ספורות שכבר אינן רלוונטיות היום, לנוכח המספרים שרק הולכים וגדלים. מומחים אחרים יטענו כי מדובר כאן במצב קלאסי של ברירה טבעית – החזקים שורדים והחלשים סוגרים – המקצוענים מצליחים לצוף ואיתם גם אלה עם הגב הכלכלי, אבל כל השאר שורדים בקושי או מוותרים ופורשים מהמירוץ. אבל כמו בכל סיטואציה מורכבת, גם כאן הדברים הם לא רק שחור או לבן. 

   (צילום: רמי זרנגר)
נסגרה אחרי 16 שנות פעילות. מסעדת "ננוצ'קה"(צילום: רמי זרנגר)

גם החלטת בג"ץ שהתקבלה לפני כשנה, לפיה יאולצו המעסיקים לשלם על מבקשי המקלט תשלום רטרואקטיבי של חמש-שש שנים, גרמו לחשש רב בקרב מסעדנים ובכירים בענף המסעדנות, שמתריעים מפני קריסה קרבה של התחום. בכיר בענף המסעדנות אמר השבוע כי "השומות בעקבות פסק הדין התחילו לצאת, ורשות המיסים תנפיק אותן רטרואקטיבית, חמש-שש שנים אחורה. המשמעות הפרטנית לעובד אחד זה 20 אלף בשנה תוספת, וזה רק ההיטל, לא קשור לפיקדון. מסעדה קטנה-בינונית מעסיקה לפחות חמישה מבקשי מקלט כאלה, והמשמעות של זה היא 100 אלף שקלים בשנה. בית קפה או מסעדה קטנה שיצטרכו לשלם את זה עם ריבית וקנסות אחורה - ישלמו בסביבות 700 אלף שקלים, וזה גזר דין מוות לאותו עסק".

  

אותו גורם בענף מסביר גם כי "לגבי הגופים הגדולים - רשתות ובתי מלון - זה כבר סיפור אחר. כאן מדובר על יותר מ-10 מיליון שקלים שיצטרכו לשלם רטרואקטיבית, וגם הם לא יוכלו לשלם את זה, ואני מדבר על גוף שמעסיק כ-50 מבקשי מקלט. הענף הזה הוא ענף שבו שיעורי הרווח, למעטים שמצליחים, הם קטנים. חייבים להבין שלא עושים מיליונים ממסעדות".

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מתוך עמוד הפייסבוק
הכתובת הייתה על הקיר. מסעדת "פונדק דה לוקס" בימים יפים יותר
צילום: מתוך עמוד הפייסבוק
מומלצים