שתף קטע נבחר
 

הכירו את קבוצת הוואטסאפ הסודית - עצות של אמא לפני גן עירייה

דברו עם הגננת מעבר לשלום בבוקר, פתחו קבוצת וואטסאפ קטנה בנוסף לקבוצה הרגילה, צרו קשר הורים שמכירים את הגן ותתעקשו שיהיה לכם את מספר הטלפון של הגננת, גם אם הוא "חסוי". קרן נתנזון ויץ, אמא מנוסה, עם עצות אוף דה רקורד

גן עירייה. צירוף מילים שמכיל בתוכו בליל מחשבות סותרות עבור אמהות ואבות, שמתחיל בחשש משליחת המלאך הקטן והמתוק שלכם אל תוך הג'ונגל ההישרדותי הראשון שלו, בחסות מערכת החינוך. הן עוברות דרך נשימת רווחה שהנה, כבר לא צריך לשלם אלפי שקלים בחודש לגן הפרטי, וחוזרות לתחושת חוסר השליטה והבחירה, שטמונה בעובדה שהשיבוץ למסגרת לא כולל את דעתכם על איכות הגננת, הסייעות ואיך נראת החצר.

 

במילים אחרות - קיבלתם את גן חרצית את חבצלת או את הגן של איילת? זה מה שיש ובזמן שהילד צריך להסתגל לעובדה שלא ישנים כבר צהריים, גם אתם צריכים להסתגל, להרבה דברים חדשים, שלא בהכרח תאהבו.

 

קרן נתנזון ובנה (צילום: אלבום פרטי)
אור בדרכו לגן(צילום: אלבום פרטי)

לפני הכול, חייבים לסייג. יש כאלו שעבורם המעבר הזה הוא מצוין. עם כניסה למרחב מוגן ומפתח. יש רשויות, שלא רק מבזבזות מאות אלפים שקלים על כנסים מפונפנים, בהם מצהירים בקשקשנות מוחלטת על תוכניות לימודים חדשניות סטייל "הילד הזה הוא אני", עם כל מיני ססמאות על כלים חברתיים וטכנולוגיים, לחיזוק הפנימיות לצד קייטרינג מפואר, כשבפועל הילדים חוזרים עם כמה ציורים מהמגירה.

 

כבר נכנסתי במסגרת עבודתי ככתבת לגנים עם סיפור מסגרת מעצים, עם חיבור לטבע או למדינה, עם פיתוח מיומנויות וערכים. גנים שרק רציתי לחזור אחורה בזמן ולהחליף את הגננת שהייתה לי בטרום חובה, שדגלה בצרחות ועונשים בלתי פוסקים.

 

מנגד, יש לא מעט גנים שהבעיה העיקרית שלהם טמונה בכוח האדם: גננות עייפות, שחוקות, מעלימות עין מאלימות של ילדים ללא גבולות, שממאנות לפרוש ואין מי שיגיד להן שמספיק - תודה באמת על כל השנים, אבל תחושת המיצוי הזו, לא צריכה להיות בעיה של 35 ילדים. אז בתור מי שחווית גן העירייה הראשון עם בני הבכור, הייתה מאתגרת פינת איומה למדי, וכללה ילד שמסרב משלל סיבות שכאלו ללכת בבוקר לגן, להלן המדריך להישרדות במרחב החדש:

 

1. הכול תלוי בגננת

גן טוב מורכב מכמה פרמטרים, כמו איכות הילדים וההורים, מגוון המשחקים והצעצועים, התוכנית החינוכית, המבנה והשימוש במרחב, אבל מעל לכל ממוקמת הגננת. גננת טובה, אכפתית, משקיענית ומחוייבת לתפקיד, תצליח לגרום לכל גן עם כמה סדקים בקירות וילדים שמכפכפים ללא סיבה, להפוך לארמון חלומות מתוקתק.

 

הגננות מגלות: התגובות של ההורים כשאנחנו מתקשרות

 

הגננת היא הדמות המרכזית והחשובה ביותר בגן, אבל עדיין, המלחמה על תשומת הלב שלה גדולה ולכן הקפידו גם אתם להכיר אותה. לא רק להעביר את הילד בשער, אחרי ימי ההסתגלות ולהניע במהירות את הרכב אל עבר יום נוסף במשרד. ככל שהתקשורת איתה תהיה פתוחה יותר, כך תגבירו פיקוח על מה שקורה בשעות שאתם בעבודה. שאלו אותה שאלות באופן קבוע, כמו איך הוא הסתדר היום, עם מי הוא שיחק, איך הוא אכל. ההתעניינות התדירה, תחייב אותה לשים לב, כדי לתת לכם תשובות.

 

דברו עם הגננת מעבר לשלום בבוקר (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
דברו עם הגננת מעבר לשלום בבוקר(צילום: shutterstock)

2. קבוצת הוואטסאפ הסודית שלכם

קבוצות הוואטסאפ של הגן מוכרות כמטרד קשה ומציק, שכולל הודעות מפגש יומולדת ועליהן עשרות תגובות מזל טוב, ואז אחרי האירוע - "תודה, היה מהמם", "היה כיף", "תודה על ההשקעה" ו"איתמר/אביגייל/יובל נהנו מאד!!!!!" כפול מספר הילדים שהגיעו. אבל מעבר לקבוצה ההמונית, מומלץ לפתוח קבוצה קטנה, בוטיקית, של אמהות (ולעיתים גם אבות שמסכימים להיכנס לדיון המורחב).

 

בקבוצה הזו ניתן להעלות בצורה מצומצמת תהיות, תלונות, בקשות ושאלות שלא נעים לשאול בפורום רחב. רצוי לבחור בעת הקמת הקבוצה, הורים שיש תחושת מכנה משותף איתם ואז הרווח כפול - גם נוצרת פלטפורמה אינטימית יותר לתקשר את ענייני הגן, אבל גם מגבשת באופן כזה את האמהות עצמן ונוצרות חברויות של ממש.

 

3. היעד הוא הוועד

אם יש לכם סבלנות לקנות את כל המתנות לחגים וסוף שנה, מעבר לניג'וס של זה והארגון של מדורת ל"ג בעומר, התנדבו לוועד. תקבלו ערוץ ישיר לצוות הגן, תיחשפו לכלל ההורים ותוכלו לדרוש בשמם דברים לשיפור. טוב, במחשבה שנייה, לא בטוח שצריך את הכאב ראש הזה, אלא אם באמת בא לכם להגביר מעורבות.

 

אמהות הוועד מספרות איך זה נראה מהצד שלהן:

 

צילום: אורי דוידוביץ' || עריכה: עידן כהן

צילום: אורי דוידוביץ' || עריכה: עידן כהן

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

4. מודיעין מקדים

אין חכם כבעל ניסיון, ומי שיודע הכי טוב איך העסק מתנהל הם הורים שהיו בגן בשנה החולפת. מצאו אותם, שאבו מהם את כל המידע הנדרש, כמו מי הסייעת שעדיף לחבור אליה, מי ומה הם הגורמים השליליים, מה החיוביים, מה היו נקודות המחלוקת בשנים החולפות וכיצד נפתרו. מודיעין מהסוג הזה נותן תמונה רחבה יותר על הנעשה ועל הדינמיקה של הגן.

 

משפטים שהורים לא העזו לומר לגננת

 

  

5. יצירת ערוץ פתוח

תוודאו בתחילת השנה שיש לכם את מספר הטלפון של הגננת ומה השעות בהן היא מאפשרת לדבר איתה, במקרה ותרצו לברר פרטים על דברים שאירעו. אל תוותרו על המפגש האישי איתה, כדי לתאם ציפיות ולצייד אותה במידע על הילד והצרכים הפרטניים שלו. אצלנו אגב, מספר הנייד של הגננת היה בזמנו חסוי. "רוצים לדבר? בואו לגן". זה לא היה תקין ולא מקובל, ולכן כשהתלוננו על חוסר תקשורת, זה אחד מהליקויים הראשונים שתוקנו.

 

6. מישהו שומר מלמעלה

חשוב לדעת שמעל הגננת, יש מפקח/ת ומעל המפקח, יש מנהל/ת של כל הגנים ומעליהם יש את ראש האגף בעירייה. כלומר, כל בעיה שאיננה מטופלת, כדאי להציף בדרג גבוה יותר. אין שום סיבה לקבל התנהלות לא תקינה, כגזרת גורל. כך אגב, אצלנו, הגיע השינוי המיוחל בהתערבות מלמעלה, לאחר שראו שיש מקום לשיפור ופעלו בצורה מוערכת לייצר יציבות.

 

אז בהצלחה לכל הילדים וההורים שיוצאים מהחממה הפרטית לעולם האמיתי, וגם לילד שלי עם השיבוץ לגן החדש שקיבל, עם הגננת אורין, חדורת המוטיבציה לתת לכולם חוויה מתקנת. כשאני נזכרת בגן החובה שלי עם הגננת רותי, שבאה אחרי הצועקת והמענישה - אני מאמינה שזה לגמרי אפשרי.

 

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלבום פרטי
קרן ובנה. "דברו עם הורים שמכירים את הגן"
צילום: אלבום פרטי
מומלצים