סלט עלים עם דבש לראש השנה
מתכון לסלט עלים מתקתק עם עשבי תיבול שמתאים לשולחן החג
סלט עלים עם דבש, טימין ובזיליקום
המרכיבים (ל-4 מנות, אפשר להכפיל ולשלש את הכמויות בהתאם לכמות האורחים כמובן):
1/2 2 כפיות שמן זית
8 שיני שום, קצוצות דק
1 כפית שקדים קצוצים
1 כפית טימין טרי קצוץ
1/2 2 כפיות מיץ לימון טבעי
1 כף דבש טהור
1/4 כפית מלח
6 כוסות עלים (סוגי חסה מאיזה סוג שתבחרו)
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/4 כוס עלי בזיליקום קצוצים
1 כוס עגבניות שרי מנומרות, חתוכות לחצאים
אופן ההכנה:
- על מחבת משומנת בשמן זית צורבים את השום בחום בינוני-גבוה למשך 3 דקות או עד שהשום מזהיב, תוך כדי ערבוב מתמיד. מוציאים את השום ושומרים בצד.
- מכינים את הרוטב - יוצקים את שמן הזית לקערה גבוהה ועמוקה. מוסיפים שקדים, טימין, מיץ לימון, דבש ומלח ומערבבים בעזרת מערבל מזון עד לקבלת תערובת אחידה.
- מערבבים את העלים עם הפטרוזיליה והבזיליקום, ויוצקים מעל את הרוטב.
- מחלקים את הסלט לארבע מנות שוות בקעריות, מפזרים מעל את העגבניות ואת השום באופן אחיד ומגישים.
מטבל חרדל ודבש
המרכיבים:
1/2 כוס מיונז
2 כפות חרדל
3 כפות דבש
1/4 כפית פלפל שחור (אפשר פחות, אם אתם מפחדים מחריף)
אופן ההכנה:
מערבבים את כל המרכיבים, ומעבירים לקעריות קטנות.
המתכון באדיבות "יד מרדכי"
סלט לראש השנה
צילום: shutterstock
מומלצים