שתף קטע נבחר
 

מתכון חגיגי של דלעת אפויה בוויניגרט צ'ילי-דבש

מחפשים רעיון למנה ראשונה לארוחת החג? המתכון הבא הוא בדיוק מה שאתם צריכים: קוביות דלעת אפויות עם בצל ירוק ברוטב חמוץ מתוק

דלעת אפויה עם בצל ירוק וויניגרט צ'ילי-דבש

המרכיבים (ל-4 מנות):

2 כפיות שמן זית

1/2 כפית רוטב צ'ילי שום מתוק

1 כפית חומץ בן יין לבן

1 כף דבש

1/2 1 כפית מיץ לימון טבעי

מלח, פלפל טחון

650 גר' דלעת (מכל סוג שתבחרו), חתוכה לפלחים של 5-3 ס"מ

4 גבעולי בצל ירוק קצוצים

10 עלי נענע, קרועים ביד

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

אופן ההכנה:

  1. במחבת קטנה, מחממים את השמן ואת רוטב הצ'ילי-שום על אש בינונית-נמוכה במשך 2 דקות. מוסיפים את החומץ, הדבש ואת מיץ הלימון ומתבלים עם מלח ופלפל.
  2. יוצקים את הרוטב לקערה ומוסיפים את הדלעת. מערבבים ומשרים במרינדה למשך 30 דקות.
  3. שמים את הדלעת המושרית על גריל או בתנור בחום גבוה, ושומרים את הרוטב בצד. מפזרים מעל הדלעת את הבצל הירוק, וצולים במשך 20-15 דקות או עד שהדלעת מתרככת. הופכים את הדלעת לצידה השני פעם אחת במהלך הצלייה.
  4. מעבירים את הדלעת והבצל הירוק לקערה. יוצקים מעל את הרוטב עם 3/4 מכמות עלי הנענע ומוסיפים מלח ופלפל.
  5. מעבירים את המנה לקערת הגשה, מקשטים עם עוד עלי נענע ומגישים.

 

המתכון באדיבות "יד מרדכי" 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
תוספת מרשימה או מנה ראשונה וחגיגית
צילום: shutterstock
מומלצים