מתכון חגיגי של דלעת אפויה בוויניגרט צ'ילי-דבש
מחפשים רעיון למנה ראשונה לארוחת החג? המתכון הבא הוא בדיוק מה שאתם צריכים: קוביות דלעת אפויות עם בצל ירוק ברוטב חמוץ מתוק
דלעת אפויה עם בצל ירוק וויניגרט צ'ילי-דבש
המרכיבים (ל-4 מנות):
2 כפיות שמן זית
1/2 כפית רוטב צ'ילי שום מתוק
1 כפית חומץ בן יין לבן
1 כף דבש
1/2 1 כפית מיץ לימון טבעי
מלח, פלפל טחון
650 גר' דלעת (מכל סוג שתבחרו), חתוכה לפלחים של 5-3 ס"מ
4 גבעולי בצל ירוק קצוצים
10 עלי נענע, קרועים ביד
אופן ההכנה:
- במחבת קטנה, מחממים את השמן ואת רוטב הצ'ילי-שום על אש בינונית-נמוכה במשך 2 דקות. מוסיפים את החומץ, הדבש ואת מיץ הלימון ומתבלים עם מלח ופלפל.
- יוצקים את הרוטב לקערה ומוסיפים את הדלעת. מערבבים ומשרים במרינדה למשך 30 דקות.
- שמים את הדלעת המושרית על גריל או בתנור בחום גבוה, ושומרים את הרוטב בצד. מפזרים מעל הדלעת את הבצל הירוק, וצולים במשך 20-15 דקות או עד שהדלעת מתרככת. הופכים את הדלעת לצידה השני פעם אחת במהלך הצלייה.
- מעבירים את הדלעת והבצל הירוק לקערה. יוצקים מעל את הרוטב עם 3/4 מכמות עלי הנענע ומוסיפים מלח ופלפל.
- מעבירים את המנה לקערת הגשה, מקשטים עם עוד עלי נענע ומגישים.
המתכון באדיבות "יד מרדכי"
תוספת מרשימה או מנה ראשונה וחגיגית
צילום: shutterstock
מומלצים